Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine

18 maart 2016 |
Jubilerend QL Hotels & Restaurants lanceert magazine<

QL Hotels & Restaurants bestaat 12,5 jaar, lanceert een magazine en breidt uit naar 128 hotels. Het koperen
jubileum is volgens het bedrijf het bewijs dat de samenwerking tussen fijne kwaliteitshotels met goede keukens bloeit en dat er flink aan de weg wordt getimmerd. Zo breidt de keten uit naar Zwitserland en Noorwegen.

Ontstaan QL
Het begon allemaal bij Hotel Landgoed Het Roode Koper in Leuvenum. Daar sprak QL-oprichter Hein van Beek met Jon-Ivar en Yolanda Sørensen, eigenaren van het Roode Koper. Daar ontstond het idee om met een aantal kleine kwaliteitshotels, voorzien van een uitstekende keuken, een collectie te vormen.

Eerste QL Magazine
In Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek vond op 14 maart een andere mijlpaal plaats voor QL. Tijdens de jaarlijkse QL Annual Gathering waar hoteliers, restaurateurs en partners elkaar ontmoetten, werd het eerste exemplaar van het QL Magazine uitgereikt. Eigenaren van Landhuishotel & Restaurant De Bloemenbeek Raymond Strikker en Maureen Sprokkereerf ontvingen tijdens het feestelijke diner het allereerste exemplaar van het geheel Engelstalige tijdschrift. Het magazine ligt vanaf nu in de gastenkamers van de QL Hotels en verschijnt twee keer per jaar; in een voorjaar/zomer editie en een herfst/winter editie. "Vergelijkbaar met onze restaurateurs die ook per seizoen een nieuwe kaart introduceren. QL Hotels & Restaurants zijn te vinden in een keur aan landschappen; in de bergen bijvoorbeeld, of op eeuwenoude landgoederen, maar ook aan zee of met uitzicht op een rivier of meer. Ieder jaargetijde nodigt bij al deze hotels uit tot verschillende activiteiten. Op onze onlangs vernieuwde website brengen we deze karakteristieken onder in verschillende collecties. Op qlhotels.com kunnen onze gasten bijvoorbeeld inspiratie opdoen in de QL Castle collectie. Wie wil er niet een keer verblijven in een heus kasteel of op een schitterend landgoed? Zo proberen we bezoekers van de QL website kennis te laten maken met de verscheidenheid aan hotels. Onze nieuwe gids komt in november uit", aldus Van Beek.
Uitbreiding
Het QL Magazine vormt een logische drie-eenheid in combinatie met de QL Website en de QL Gids. Die laatste groeit ieder jaar in omvang, door de toename van het aantal bij QL aangesloten hotels maar ook door het groeiend aantal partners. Inmiddels kunnen 128 hotels in 7 verschillende landen zichzelf een QL Hotel noemen. De QL Gids werd in 2015 in een recordoplage van 120.000 stuks gedrukt. Van Beek is trots op de gids: "Natuurlijk is het prachtig dat de gids in zo’n grote oplage wordt verspreid. QL staat voor kwaliteit en daarom ben ik er extra trots op dat de QL Gids voor het eerst in drie verschillende taalversies beschikbaar is (Nederlands-Engels, Duits-Engels, Frans-Engels). Uit onderzoek bleek dat er enorme vraag is naar een meertalige gids. Dat hoort ook bij QL als professionele organisatie. Onze leden, de QL Hotels, ontvangen dagelijks internationale gasten. Het is vanzelfsprekend dat we als QL gastvrijheid uitstralen. Daar hoort ook bij dat je gasten in hun eigen taal aanspreekt."

Prijs
Onder het toeziend oog van meer dan 100 QL Hoteliers, QL Partners en genodigden werden tijdens het diner op de QL Annual Gathering de QL Zilveren Botermessen uitgereikt. Joost Verhoeven (Hotel de Weverij, Oss, Nederland), Ralf Berendsen (Hostellerie La Butte aux Bois, Lanaken, België) en Ludger Helbig (Auberge de Temple, Johannesberg, Duitsland) ontvingen uit handen van Erik Pabst namens Robbe & Berking de prestigieuze prijs. Ralf Berendsen kwam graag uit België om de prijs in ontvangst te nemen: "Dit is een prijs van mijn collega’s. Ik ben erg onder de indruk." Ook Jelle van Gangelen, eigenaar van Hotel de Weverij uit Oss was trots op zijn chef-kok: "Het is voor ons een grote eer om in het rijtje van winnaars te worden toegevoegd. Een aantal hele grote namen hebben deze prijs eerder gewonnen waaronder Jonnie Boer van De Librije. We zijn dus extra trots dat Joost Verhoeven de QL Robbe & Berking Silver Butter Knife 2016 heeft gewonnen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: ben jij al 'coronaproof' ingericht?

Na een verplichte sluiting van 10 weken mag de horeca aanstaande maandag dan eindelijk weer open. Terrasstoelen worden uit het plastic gehaald, tapsystemen worden schoongemaakt en alle reserveringen worden keurig in tabellen opgenomen. De horeca is klaar voor een herstart. Hoewel de mogelijkheden...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Opening Coronacrisis
Grootste terras van Hoofddorp klaar voor heropening

Het grootste terras van Hoofddorp bij het Novotel Amsterdam Schiphol Airport opent op 1 juni weer haar deuren. General Manager Floris Licht hoopt vooral dat locals het terras vanaf deze dag weer weten te vinden. Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft een prachtig terras, waar tot wel zeventig m...

Opening
Café-Restaurant De Eendracht breidt uit met vestigingen in Blaricum en Hilversum 

Hoewel de meeste horecagelegenheden al blij zijn dat ze per 1 juni überhaupt weer open mogen, pakken de uitbaters van Café - Restaurant De Eendracht deze heropening wel heel rigoureus aan. Zij verwelkomen die dag namelijk twee nieuwe vestigingen in ’t Gooi. Café - Restau...

Economie Coronacrisis
Horeca al in eerste kwartaal zeer zwaar getroffen door de crisis

De horeca is een van de zwaarst getroffen sectoren door de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De omzet nam in het eerste kwartaal van 2020 met 14 procent af ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dit was de eerste omzetdaling in 7 jaar tijd. Het volume, de voor...

Bezorgen Vega
Supergewassen, eitwitvervangers en plantaardige melk over tien jaar normaal

Maaltijdplatform Deliveroo deed onderzoek* onder tech-minded Nederlanders van 18 jaar en ouder over de toekomst van voeding gedreven door techniek, zoals supergewassen, kweekvlees, 3D-geprint voedsel en persoonlijke voeding op basis van het eigen DNA. Zij blijken een sterke voorkeur te hebben voor &...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: