Jos Grootscholten: "Groot succes"

12 februari 2014 |
Jos Grootscholten: "Groot succes"<

Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu. Deze succesvolle, eerste masterclass
was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar verzorgd worden door Grootscholten in de Kookfabriek in Rotterdam.

Enthousiast
"Deze eerste editie was een groot succes voor iedereen. De deelnemers waren zeer enthousiast over het menu en onder de indruk van de tips en trucs die de sterrenchef tijdens de masterclass gaf", aldus Jan-Maarten Kruyt van De Kookfabriek. Ook Grootscholten zelf was na afloop enthousiast over het verloop van de masterclass. "Het is leuk om mensen kennis te laten maken met de kneepjes van het vak. Op deze manier zien zij in dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat sterrengerechten ook toegankelijk kunnen zijn." Grootscholten zal de komende maanden nog twee keer een masterclass verzorgen in De Kookfabriek Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 7 april en maandag 9 juni.

Belofte van het Jaar 2013
Chef-kok Jos Grootscholten liep onder andere stage bij Noma in Kopenhagen en werkte vervolgens bij toprestaurants als Vermeer in Amsterdam, Beluga in Maastricht en Calla’s in Den Haag. Jarenlang droomde hij van een eigen zaak en in 2010 werd deze droom werkelijkheid. Samen met zijn partner Sharon Tettero opende hij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Slechts zestien maanden later nam hij zijn eerste Michelinster in ontvangst. Grootscholten werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2013.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: