Jos Grootscholten: "Groot succes"

12 februari 2014 |
Jos Grootscholten: "Groot succes"<

Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu. Deze succesvolle, eerste masterclass
was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar verzorgd worden door Grootscholten in de Kookfabriek in Rotterdam.

Enthousiast
"Deze eerste editie was een groot succes voor iedereen. De deelnemers waren zeer enthousiast over het menu en onder de indruk van de tips en trucs die de sterrenchef tijdens de masterclass gaf", aldus Jan-Maarten Kruyt van De Kookfabriek. Ook Grootscholten zelf was na afloop enthousiast over het verloop van de masterclass. "Het is leuk om mensen kennis te laten maken met de kneepjes van het vak. Op deze manier zien zij in dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat sterrengerechten ook toegankelijk kunnen zijn." Grootscholten zal de komende maanden nog twee keer een masterclass verzorgen in De Kookfabriek Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 7 april en maandag 9 juni.

Belofte van het Jaar 2013
Chef-kok Jos Grootscholten liep onder andere stage bij Noma in Kopenhagen en werkte vervolgens bij toprestaurants als Vermeer in Amsterdam, Beluga in Maastricht en Calla’s in Den Haag. Jarenlang droomde hij van een eigen zaak en in 2010 werd deze droom werkelijkheid. Samen met zijn partner Sharon Tettero opende hij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Slechts zestien maanden later nam hij zijn eerste Michelinster in ontvangst. Grootscholten werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2013.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Columns
Knibbel, knabbel, knuisje, wie knabbelt er aan jouw huisje?

Vol is vol, kopte de krant laatst. Het gaat over hoe vol de campings, bungalowparken en hotels wel niet zijn in eigen land. In maart was de annuleringenstroom niet bij te houden en deze zomer staat de telefoon roodgloeiend om een felbegeerd plekje onder onze eigen zon te bemachtigen. Tenminste als j...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: