Jos Grootscholten: "Groot succes"

12 februari 2014
Jos Grootscholten: "Groot succes"

Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu. Deze succesvolle, eerste masterclass
was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar verzorgd worden door Grootscholten in de Kookfabriek in Rotterdam.

*Enthousiast*
"Deze eerste editie was een groot succes voor iedereen. De deelnemers waren zeer enthousiast over het menu en onder de indruk van de tips en trucs die de sterrenchef tijdens de masterclass gaf", aldus Jan-Maarten Kruyt van De Kookfabriek. Ook Grootscholten zelf was na afloop enthousiast over het verloop van de masterclass. "Het is leuk om mensen kennis te laten maken met de kneepjes van het vak. Op deze manier zien zij in dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat sterrengerechten ook toegankelijk kunnen zijn." Grootscholten zal de komende maanden nog twee keer een masterclass verzorgen in De Kookfabriek Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 7 april en maandag 9 juni.

*Belofte van het Jaar 2013*
Chef-kok Jos Grootscholten liep onder andere stage bij Noma in Kopenhagen en werkte vervolgens bij toprestaurants als Vermeer in Amsterdam, Beluga in Maastricht en Calla’s in Den Haag. Jarenlang droomde hij van een eigen zaak en in 2010 werd deze droom werkelijkheid. Samen met zijn partner Sharon Tettero opende hij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Slechts zestien maanden later nam hij zijn eerste Michelinster in ontvangst. Grootscholten werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2013.

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws