Jos Grootscholten: "Groot succes"

12 februari 2014 |
Jos Grootscholten: "Groot succes"<

Sterrenchef Jos Grootscholten van restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel kookte samen met 45 deelnemers een door hem samengesteld viergangenmenu. Deze succesvolle, eerste masterclass
was de aftrap van een drietal masterclasses die in het voorjaar verzorgd worden door Grootscholten in de Kookfabriek in Rotterdam.

Enthousiast
"Deze eerste editie was een groot succes voor iedereen. De deelnemers waren zeer enthousiast over het menu en onder de indruk van de tips en trucs die de sterrenchef tijdens de masterclass gaf", aldus Jan-Maarten Kruyt van De Kookfabriek. Ook Grootscholten zelf was na afloop enthousiast over het verloop van de masterclass. "Het is leuk om mensen kennis te laten maken met de kneepjes van het vak. Op deze manier zien zij in dat koken helemaal niet moeilijk hoeft te zijn en dat sterrengerechten ook toegankelijk kunnen zijn." Grootscholten zal de komende maanden nog twee keer een masterclass verzorgen in De Kookfabriek Rotterdam. Er zijn nog plaatsen beschikbaar op maandag 7 april en maandag 9 juni.

Belofte van het Jaar 2013
Chef-kok Jos Grootscholten liep onder andere stage bij Noma in Kopenhagen en werkte vervolgens bij toprestaurants als Vermeer in Amsterdam, Beluga in Maastricht en Calla’s in Den Haag. Jarenlang droomde hij van een eigen zaak en in 2010 werd deze droom werkelijkheid. Samen met zijn partner Sharon Tettero opende hij restaurant Perceel in Capelle aan den IJssel. Slechts zestien maanden later nam hij zijn eerste Michelinster in ontvangst. Grootscholten werd door GaultMillau uitgeroepen tot Belofte van het Jaar 2013.

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN: Demonstratie op de Dam klap in het gezicht voor horecaondernemers

De algemeen directeur van KHN, Dirk Beljaarts, noemt de demonstratie gisteren op de Dam in Amsterdam een klap in het gezicht voor horecaondernemers. Gisteravond kwamen duizenden mensen op de Dam bijeen om te demonstreren tegen racisme. “Het valt niet te rijmen met het beleid dat de afgelopen m...

Michelin Verbouwen
Beluga Loves You zet verbouwing in: 1 augustus weer open

Afgelopen weken is Beluga Loves You net als zovelen in de weer geweest met het zoeken naar de juiste vertaling van 'het nieuwe normaal'. Servais Tielman: "Wij zijn tot de conclusie gekomen dat we dat onmogelijk kunnen combineren met hoogwaardige gastronomie, een topbeleving en een onged...

Opening Coronacrisis
Liveblog 2: Yessss! Wij gaan weer open!!

Niet alleen in Utrecht hoorde je een zucht van verlichting. Maar ook in en op andere plaatsen in Nederland slaakte de horeca een vreugdekreet(je). We mogen weer. We zijn er klaar voor en nu maar hopen dat de gasten komen. Want ook onder horecaondernemers is er de zorg of gasten niet eerst even de ka...

Coronacrisis
Liveblog 1: Yesss!! Wij gaan weer open!!

Liveblog. Wij hebben er zin! Wij zijn er klaar voor! Dat is wat Utrechtse horecaondernemers ons vanochtend vol enthousiasme vertelden. De redactie van Lunchroom, De RestaurantKrant en de CaféKrant is vandaag in het land en doet verslag van de eerste dag dat de horeca na maanden weer open mag. Ti...

Coronacrisis
Laat ons jouw horecazaak zien: 1,5 meter-economie in de horeca

Maandag 1 juni, tweede pinksterdag 2020, stroomde de terassen in Nederland weer vol. Na een verplichte sluiting van tien weken, slaakte de horeca een zucht van verlichting. 'We mogen weer', was de tendens in een zonovergoten Nederland. Blij ondernemers verwelkomden hun gasten met een bre...

Amsterdam Coronacrisis
Sterrenrestaurant Restaurant 212 introduceert luxueuze dinerboxen 

Het Amsterdamse Restaurant 212 brengt fine dining experiences naar mensen thuis met het nieuwe concept ‘212 at home’. Vanaf nu kun je culinair hoogstaande dinerboxen bestellen via de website en laten thuisbezorgen, bereid door de bekende topchefs Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: