Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark

16 september 2011 |
Jon Sistermans verkoopt Wilhelminapark

Jon Sistermans gooit de handdoek in de ring. De gelauwerde chef-kok ambieerde met zijn restaurant Wilhelminapark in Utrecht jarenlang een Michelinster en hoge noteringen in de Lekker, maar nu is de zaak overgenomen door
Vincent Van Vulpen. Hij is eigenaar van restaurant Slangevegt in Breukelen en eetcafé Filemon en Baucis in Utrecht. Inmiddels is restaurant Wilhelminapark al weken gesloten. Op 30 september wordt het restaurant heropend, aangepast en uitgebreid met een bar.

Naar verluid neemt Van Vulpen met de overname ook schulden over. Restaurant Wilhelminapark huurt het pand van de gemeente Utrecht. Wat de plannen voor Wilhelminapark zijn wil Van Vulpen nog niet zeggen. Daarover worden op 17 september de laatste knopen doorgehakt. Er is evenwel gekozen voor een restaurant in lager segment dan het voormalige Wilhelminapark.

Vroeg geleerd...
Sistermans, voorheen eigenaar van de Mariënhof in Amersfoort, stond sinds 2002 aan het hoofd van restaurant Wilhelminapark. Het gevoel voor koken kreeg hij al van jongs af aan mee. Zijn carrière begon voor Sistermans als 22-jarige leerling bij het Krasnapolsky Hotel in Amsterdam waarna hij souschef werd in het Amstel Hotel. Joop Braakhekke en Jon Sistermans wisten met restaurant De Kersentuin, ook in Amsterdam, een Michelinster te behalen. Daarna begon hij voor zichzelf met de Mariënhof. Ook met dat restaurant haalde Sistermans een Michelinster, maar het avontuur eindigde in een faillissement.
Echt bekend bij het grote publiek werd Sistermans toen hij de kok werd van het televisieprogramma ‘Koken met Sterren’.

Eigen restaurant naar eigen smaak en inzicht
Na een periode van bezinning kwam hij terecht bij Wilhelminapark in Utrecht. Daar kon hij eindelijk zijn wens in vervulling laten gaan: een eigen zaak naar eigen smaak en inzicht. Voor Sistermans betekende dat eigen inzicht het vasthouden wat al perfect was en het openstaan voor nieuwe ontwikkelingen.

Joke Adema

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: