Jeroen Robberegt weg bij Karel V

28 maart 2013
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is
nog niet bekend.

*Kans nemen*
Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn inschatting dat de culinaire markt in zijn geheel de komende drie jaren weliswaar voldoende uitdaging biedt voor behoud van kwaliteit, maar te weinig ruimte zal geven voor verder reikende ambities. Nu mij deze kans geboden wordt, kies ik ervoor om de komende jaren te gebruiken om ook mijn management- en commerciële ervaring uit te bouwen. Bij Miele gaat een van mijn taken worden om het Culinary Institute nog verder te professionaliseren. Het instituut is een vijfsterrenhotel, maar dan zonder kamers. Er staat een brigade van ongeveer 15 personen. Mijn opvolger bij Karel V kan in mijn ogen iemand van de huidige brigade zijn die doorschuift.”

*Culinaire ambitie blijft*
In een telefonische reactie laat algemeen directeur van Grand Hotel Karel V, Toon Naber, weten: "We zien het als een verlies dat Jeroen ons gaat verlaten. Het is jammer als iemand die je op het schild hebt gehesen vertrekt. Maar Jeroen heeft negen jaar lang zijn plicht fantastisch gedaan, dus we respecteren uiteraard dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. Er verandert niets aan onze culinaire ambitie. We gaan ons beraden wat de beste manier is om de gastronomische kwaliteit te continueren. Dat kan door, net zoals bij Jeroen destijds, de tweede lijn door te laten stromen, maar we staan ook open voor geïnteresseerd culinair talent van buiten.”

*Ster naar Domstad*
De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant en was ook executive chef van het hotel. In 2007 volgde de eerste, en nog steeds enige, Michelinster voor de stad Utrecht. Robberegt werd executive chef bij Karel V toen Jerry Bastiaan naar Dubai vertrok om daar zijn loopbaan voort te zetten.

*Loopbaan*
Voor zijn tijd bij Karel V werkte Robberegt bij onder meer bij Parkheuvel. Hij maakte deel uit van de brigade van Cees Helder toen de derde ster voor Parkheuvel werd uitgereikt. Helder zelf is met het geven van workshops momenteel ook verbonden aan het Culinary Intitute van Miele. Robberegt werkte verder ook nog bij De Nederlanden in Vreeland, Vermeer in Amsterdam en Villa Rozenrust in Leidschendam.

Onder meer als SVH Meesterkok is Robberegt een zeer betrokken en veelgevraagd jurylid tijdens diverse belangrijk nationale kookwedstrijden.

Op de foto: Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Foto: Frans Beekwilder

~Frank Lindner~

Overig nieuws