Jeroen Robberegt weg bij Karel V

28 maart 2013 |
Jeroen Robberegt weg bij Karel V

Jeroen Robberegt van Grand Hotel Karel V in Utrecht wordt per 1 juni de executive chef van het Miele Culinary Institute in Vianen. Robberegts opvolger bij het met een Michelinster bekroonde restaurant is
nog niet bekend.

Kans nemen
Robberegt stond voor een moeilijk besluit: “Het is mijn inschatting dat de culinaire markt in zijn geheel de komende drie jaren weliswaar voldoende uitdaging biedt voor behoud van kwaliteit, maar te weinig ruimte zal geven voor verder reikende ambities. Nu mij deze kans geboden wordt, kies ik ervoor om de komende jaren te gebruiken om ook mijn management- en commerciële ervaring uit te bouwen. Bij Miele gaat een van mijn taken worden om het Culinary Institute nog verder te professionaliseren. Het instituut is een vijfsterrenhotel, maar dan zonder kamers. Er staat een brigade van ongeveer 15 personen. Mijn opvolger bij Karel V kan in mijn ogen iemand van de huidige brigade zijn die doorschuift.”

Culinaire ambitie blijft
In een telefonische reactie laat algemeen directeur van Grand Hotel Karel V, Toon Naber, weten: "We zien het als een verlies dat Jeroen ons gaat verlaten. Het is jammer als iemand die je op het schild hebt gehesen vertrekt. Maar Jeroen heeft negen jaar lang zijn plicht fantastisch gedaan, dus we respecteren uiteraard dat hij een nieuwe uitdaging aangaat. Er verandert niets aan onze culinaire ambitie. We gaan ons beraden wat de beste manier is om de gastronomische kwaliteit te continueren. Dat kan door, net zoals bij Jeroen destijds, de tweede lijn door te laten stromen, maar we staan ook open voor geïnteresseerd culinair talent van buiten.”

Ster naar Domstad
De SVH Meesterkok stond negen jaar aan het hoofd van het Grand Restaurant en was ook executive chef van het hotel. In 2007 volgde de eerste, en nog steeds enige, Michelinster voor de stad Utrecht. Robberegt werd executive chef bij Karel V toen Jerry Bastiaan naar Dubai vertrok om daar zijn loopbaan voort te zetten.

Loopbaan
Voor zijn tijd bij Karel V werkte Robberegt bij onder meer bij Parkheuvel. Hij maakte deel uit van de brigade van Cees Helder toen de derde ster voor Parkheuvel werd uitgereikt. Helder zelf is met het geven van workshops momenteel ook verbonden aan het Culinary Intitute van Miele. Robberegt werkte verder ook nog bij De Nederlanden in Vreeland, Vermeer in Amsterdam en Villa Rozenrust in Leidschendam.

Onder meer als SVH Meesterkok is Robberegt een zeer betrokken en veelgevraagd jurylid tijdens diverse belangrijk nationale kookwedstrijden.

Op de foto: Sjaak Brouwer, algemeen directeur Miele Nederland en SVH Meesterkok Jeroen Robberegt

Foto: Frans Beekwilder

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: