Je kunt nu eten bestellen met spraakcommando's

30 maart 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf vandaag, enkele weken na de officiële lancering van Amazon Echo in Duitsland, is het mogelijk eten te bestellen door dit aan Alexa te vragen. Lieferando.de, onderdeel van het Nederlandse Takeaway.com, maakt dit mogelijk door de eerste stemgestuurde eten-bestelskill te ontwikkelen voor de Duitse markt.

Door maximaal drie favoriete maaltijden samen te stellen, kunnen gebruikers eenvoudig bestellen bij restaurants in de buurt. Commando’s zoals “Alexa, zeg tegen Lieferando dat ik sushi wil bestellen” of “Alexa, vraag Lieferando naar mijn romantische diner” zijn voldoende om eten te bestellen.

Jörg Gerbig, COO van Takeaway.com: "Het is altijd ons doel om de gebruikerservaring te verbeteren door het bestelproces nog eenvoudiger te maken. Daarom is de nieuwe manier van eten bestellen via de Alexa-skill een perfecte toevoeging aan onze huidige diensten.”

“De skill van Takeaway.com is een mijlpaal voor onze gebruikers in Duitsland”, vertelt David Kaiser, Germany Alexa Country Lead van Amazon. “Voor het eerst maakt Alexa het mogelijk favoriete maaltijden snel en eenvoudig te bestellen via spraak. Wij zijn er zeker van dat veel klanten gebruik zullen maken van deze innovatieve service en van hun favoriete gerechten zullen genieten.”

Takeaway.com is van plan de functionaliteiten uit te blijven breiden en zal de skill voor Amazon Echo over enkele weken ook in Oostenrijk lanceren. In Oostenrijk staat het bedrijf bekend als Lieferservice.at.

Voor meer informatie bekijk de video of ga naar Lieferando.de/alexa

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Awards Culinair
Team Bocuse d’Or NL niet door naar Wereldfinale

Chef Marco van der Wijngaard (29, Restaurant ’t Amsterdammertje) en commis Yentl van Gilst (21, Restaurant De Burgemeester en Sterklas ROC van Amsterdam) hebben helaas niet de top 10 bereikt tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or. Onder begeleiding van coach en voormalig deelnemer ...

Branded Content Nice 'n Easy
''Brood dat je wilt ontdekken''

Met PUR PAIN brengt de Vlaamse Biobakkerij De Trog ambachtelijke, pure en 100% biologische broodproducten tot bij de Food professional. De bakkerij uit Ieper in België heeft zich weten uit te bouwen tot een ware trendsetter in de Belgische voedingssector. Eten verbindt mensen en culturen, broo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: