Je kunt nu eten bestellen met spraakcommando's

30 maart 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf vandaag, enkele weken na de officiële lancering van Amazon Echo in Duitsland, is het mogelijk eten te bestellen door dit aan Alexa te vragen. Lieferando.de, onderdeel van het Nederlandse Takeaway.com, maakt dit mogelijk door de eerste stemgestuurde eten-bestelskill te ontwikkelen voor de Duitse markt.

Door maximaal drie favoriete maaltijden samen te stellen, kunnen gebruikers eenvoudig bestellen bij restaurants in de buurt. Commando’s zoals “Alexa, zeg tegen Lieferando dat ik sushi wil bestellen” of “Alexa, vraag Lieferando naar mijn romantische diner” zijn voldoende om eten te bestellen.

Jörg Gerbig, COO van Takeaway.com: "Het is altijd ons doel om de gebruikerservaring te verbeteren door het bestelproces nog eenvoudiger te maken. Daarom is de nieuwe manier van eten bestellen via de Alexa-skill een perfecte toevoeging aan onze huidige diensten.”

“De skill van Takeaway.com is een mijlpaal voor onze gebruikers in Duitsland”, vertelt David Kaiser, Germany Alexa Country Lead van Amazon. “Voor het eerst maakt Alexa het mogelijk favoriete maaltijden snel en eenvoudig te bestellen via spraak. Wij zijn er zeker van dat veel klanten gebruik zullen maken van deze innovatieve service en van hun favoriete gerechten zullen genieten.”

Takeaway.com is van plan de functionaliteiten uit te blijven breiden en zal de skill voor Amazon Echo over enkele weken ook in Oostenrijk lanceren. In Oostenrijk staat het bedrijf bekend als Lieferservice.at.

Voor meer informatie bekijk de video of ga naar Lieferando.de/alexa

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Hotelbouwplannen Culinair
Nieuwe hotelkamers voor sterrenrestaurant Valuas Venlo

Sterrenrestaurant Valuas in Venlo heeft 13 totaal vernieuwde hotelkamers in gebruik genomen. Bij de inrichting is de natuur gebruikt als inspiratiebron en speelt duurzaamheid een grote rol. Het is de derde grote verbouwing in acht jaar voor eigenaar Eric Swaghoven, die eerder het restaurant en de ke...

Advertorial
Zo zet je de gebakken aardappeltjes van oma op tafel

Vrijwel iedere kooktechniek is wel los te laten op een aardappel. Dat maakt het Oer-Hollandse product dan ook gewild bij menig chef-kok. Weinig waste, betrouwbaar, makkelijk in de bereiding, lang te bewaren, een allemansvriend en gewoon ontzettend lekker. Van de klassieke gekookte pieper naar sou...

Bier Events
Achtste editie Week van het Nederlandse Bier laat groei en diversiteit biersector zien

De biersector groeit en bloeit en consumenten kunnen dat ervaren tijdens de 8e editie van de Week van het Nederlandse Bier. In de Grote Kerk in Den Haag is vandaag met het Nederlands Bierproeffestival deze 8e editie van start gegaan. Onder toeziend oog van de kersverse voorzitter van de Week van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: