Je kunt nu eten bestellen met spraakcommando's

30 maart 2017 | Thijs Jacobs

Vanaf vandaag, enkele weken na de officiële lancering van Amazon Echo in Duitsland, is het mogelijk eten te bestellen door dit aan Alexa te vragen. Lieferando.de, onderdeel van het Nederlandse Takeaway.com, maakt dit mogelijk door de eerste stemgestuurde eten-bestelskill te ontwikkelen voor de Duitse markt.

Door maximaal drie favoriete maaltijden samen te stellen, kunnen gebruikers eenvoudig bestellen bij restaurants in de buurt. Commando’s zoals “Alexa, zeg tegen Lieferando dat ik sushi wil bestellen” of “Alexa, vraag Lieferando naar mijn romantische diner” zijn voldoende om eten te bestellen.

Jörg Gerbig, COO van Takeaway.com: "Het is altijd ons doel om de gebruikerservaring te verbeteren door het bestelproces nog eenvoudiger te maken. Daarom is de nieuwe manier van eten bestellen via de Alexa-skill een perfecte toevoeging aan onze huidige diensten.”

“De skill van Takeaway.com is een mijlpaal voor onze gebruikers in Duitsland”, vertelt David Kaiser, Germany Alexa Country Lead van Amazon. “Voor het eerst maakt Alexa het mogelijk favoriete maaltijden snel en eenvoudig te bestellen via spraak. Wij zijn er zeker van dat veel klanten gebruik zullen maken van deze innovatieve service en van hun favoriete gerechten zullen genieten.”

Takeaway.com is van plan de functionaliteiten uit te blijven breiden en zal de skill voor Amazon Echo over enkele weken ook in Oostenrijk lanceren. In Oostenrijk staat het bedrijf bekend als Lieferservice.at.

Voor meer informatie bekijk de video of ga naar Lieferando.de/alexa

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: