Jarno Eggen ge�naugureerd tot SVH Meesterkok

17 november 2015 |

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is gisteren officieel geïnaugureerd als 141ste
SVH Meesterkok. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in het bedrijf van Jarno Eggen en zijn partner Cindy Borger.

Foto v.l.n.r.: Ricardo Eshuis, Marc van Gulick, Jarno Eggen, Cindy Borger en Bernard Wientjes.

Leveranciers uit de streek
De inauguratie was tekenend voor de visie en werkwijze van Jarno en Cindy. Vele vaste gasten, collega’s uit het vak, familie en vrienden waren getuige van de inauguratie. Iedereen die van belang is in de directe omgeving van het bedrijf én de persoon Jarno, was uitgenodigd om dit heugelijke feit mee te beleven. Jarno staat in direct contact met de lokale cultuur en stemt zijn stijl en werkwijze voortdurend af op de wens van de gast. Daarbij maakt hij gebruik van zoveel mogelijk leveranciers en grondstoffen uit de streek. Voor deze wisselwerking werd Jarno geroemd door de voorzitter van de plaatselijke commissie Meesterproef SVH Meesterkok Marc van Gulick en Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

'Fantastische ondernemer'
De versierselen, die bij de officiële titel SVH Meesterkok horen, werden aan Jarno uitgereikt door ondernemer en bestuurder Bernard Wientjes, onder meer bekend als oud-voorzitter van VNO-NCW. Wientjes is een zeer gewaardeerde vaste gast van De Groene Lantaarn en staat dicht bij Jarno waar het gaat om visie op ondernemerschap. Daarbij heeft Wientjes goed oog voor ondernemers in de regio Drenthe en Overijssel. Tijdens de inauguratie zwaaide Wientjes Jarno alle lof toe: "Hij is een voorbeeld als kok en is daarbij een fantastische ondernemer bij wie de gast centraal staat."

Geïnspireerd door Cas Spijkers
Jarno was in zijn jeugd al volop bezig met kookboeken, kookprogramma’s en thuis experimenteren met eten. "Toen ik als kind Cas Spijkers op TV zag wist ik het zeker: ik wilde ook ooit SVH Meesterkok worden. Ik wist zelfs eerder wat SVH Meesterkoks waren dan dat ik van het bestaan van Michelin af wist. Ik ben er dan ook trots op dat ik nu zelf het vakmanschap mag gaan uitdragen. Ik ben iemand die altijd met het vak bezig is. Het geeft me veel voldoening en maakt me gelukkig. Ik denk dat ik als SVH Meester nog meer een voorbeeld kan zijn om anderen te stimuleren om dit mooie vak goed te leren en met waardering uit te dragen."

Christel Tuin

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: