Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

17 november 2015
Jarno Eggen geïnaugureerd tot SVH Meesterkok

Jarno Eggen, eigenaar en chef-kok van Restaurant De Groene Lantaarn in Zuidwolde, is gisteren officieel geïnaugureerd als 141ste
SVH Meesterkok. Deze feestelijke bijeenkomst vond plaats in het bedrijf van Jarno Eggen en zijn partner Cindy Borger.

~Foto v.l.n.r.: Ricardo Eshuis, Marc van Gulick, Jarno Eggen, Cindy Borger en Bernard Wientjes.~

*Leveranciers uit de streek*
De inauguratie was tekenend voor de visie en werkwijze van Jarno en Cindy. Vele vaste gasten, collega’s uit het vak, familie en vrienden waren getuige van de inauguratie. Iedereen die van belang is in de directe omgeving van het bedrijf én de persoon Jarno, was uitgenodigd om dit heugelijke feit mee te beleven. Jarno staat in direct contact met de lokale cultuur en stemt zijn stijl en werkwijze voortdurend af op de wens van de gast. Daarbij maakt hij gebruik van zoveel mogelijk leveranciers en grondstoffen uit de streek. Voor deze wisselwerking werd Jarno geroemd door de voorzitter van de plaatselijke commissie Meesterproef SVH Meesterkok Marc van Gulick en Ricardo Eshuis, directeur van SVH.

*'Fantastische ondernemer'*
De versierselen, die bij de officiële titel SVH Meesterkok horen, werden aan Jarno uitgereikt door ondernemer en bestuurder Bernard Wientjes, onder meer bekend als oud-voorzitter van VNO-NCW. Wientjes is een zeer gewaardeerde vaste gast van De Groene Lantaarn en staat dicht bij Jarno waar het gaat om visie op ondernemerschap. Daarbij heeft Wientjes goed oog voor ondernemers in de regio Drenthe en Overijssel. Tijdens de inauguratie zwaaide Wientjes Jarno alle lof toe: "Hij is een voorbeeld als kok en is daarbij een fantastische ondernemer bij wie de gast centraal staat."

*Geïnspireerd door Cas Spijkers*
Jarno was in zijn jeugd al volop bezig met kookboeken, kookprogramma’s en thuis experimenteren met eten. "Toen ik als kind Cas Spijkers op TV zag wist ik het zeker: ik wilde ook ooit SVH Meesterkok worden. Ik wist zelfs eerder wat SVH Meesterkoks waren dan dat ik van het bestaan van Michelin af wist. Ik ben er dan ook trots op dat ik nu zelf het vakmanschap mag gaan uitdragen. Ik ben iemand die altijd met het vak bezig is. Het geeft me veel voldoening en maakt me gelukkig. Ik denk dat ik als SVH Meester nog meer een voorbeeld kan zijn om anderen te stimuleren om dit mooie vak goed te leren en met waardering uit te dragen."

~Christel Tuin~

Overig nieuws