Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale

1 oktober 2013 |
Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale<

In een spannende nek-aan-nekrace heeft Jan Smink de Nederlandse finale op de Bocuse d'Or gewonnen. Smink gaat ons land
vertegenwoordigen op de Europese finale in 2014. In de top-3 eindigden Joris Bijdendijk op de tweede, en Jonathan Zandbergen op de derde plaats.

De beste
Smink was volgens de jury bestaande uit vijf SVH Meesterkoks de beste van de zes talenten die meededen aan de wedstrijd die op 1 oktober 2013 plaatsvond in het Miele Inspirience Centre in Vianen.

Ambassadeur
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or in Stockholm, Zweden in mei 2014. Daar moet Jan zich bij de beste koken om mee te mogen doen aan de wereldfinale in januari 2015 in het Franse Lyon.

Geen onbekende
Jan Smink is chef in Restaurant Kwartier Noord in het Friese Katlijk. Smink is geen onbekende met de kookwedstrijd. In 2010 was hij commis voor Marco Poldervaart en samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011.

Moeite met selectie
De spannende finale plaatste de vakjury voor een grote uitdaging. Jonnie Boer, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en voorzitter van de wedstrijdjury: "Er is op heel hoog niveau gekookt, waardoor het moeilijk was een winnaar te selecteren. Deze wedstrijd bewijst maar weer eens dat Nederland beschikt over veel culinaire talenten. Ons land verdient een hoge positie op de lijst van landen waar je graag komt, omdat je er goed kunt eten. Dat laten we zien door aan deze internationale wedstrijd mee te doen."

Foto: Arnold van West

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: