Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale

1 oktober 2013
Jan Smink wint Nederlandse Bocuse d'Or finale

In een spannende nek-aan-nekrace heeft Jan Smink de Nederlandse finale op de Bocuse d'Or gewonnen. Smink gaat ons land
vertegenwoordigen op de Europese finale in 2014. In de top-3 eindigden Joris Bijdendijk op de tweede, en Jonathan Zandbergen op de derde plaats.

*De beste*
Smink was volgens de jury bestaande uit vijf SVH Meesterkoks de beste van de zes talenten die meededen aan de wedstrijd die op 1 oktober 2013 plaatsvond in het Miele Inspirience Centre in Vianen.

*Ambassadeur*
De winnaar van de Nederlandse finale gaat Nederland vertegenwoordigen bij de Europese Bocuse d’Or in Stockholm, Zweden in mei 2014. Daar moet Jan zich bij de beste koken om mee te mogen doen aan de wereldfinale in januari 2015 in het Franse Lyon.

*Geen onbekende*
Jan Smink is chef in Restaurant Kwartier Noord in het Friese Katlijk. Smink is geen onbekende met de kookwedstrijd. In 2010 was hij commis voor Marco Poldervaart en samen werden ze 11e tijdens de wereldfinale in 2011.

*Moeite met selectie*
De spannende finale plaatste de vakjury voor een grote uitdaging. Jonnie Boer, voorzitter van Bocuse d’Or Nederland en voorzitter van de wedstrijdjury: "Er is op heel hoog niveau gekookt, waardoor het moeilijk was een winnaar te selecteren. Deze wedstrijd bewijst maar weer eens dat Nederland beschikt over veel culinaire talenten. Ons land verdient een hoge positie op de lijst van landen waar je graag komt, omdat je er goed kunt eten. Dat laten we zien door aan deze internationale wedstrijd mee te doen."

Foto: Arnold van West

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws