Jamal Darkaoui chef bij restaurant Noara's

4 juli 2013
Jamal Darkaoui chef bij restaurant Noara's

Jamal Darkaoui, afgestudeerd leerling van de Sterklas, wordt de chef-kok bij restaurant Noara's in Amsterdam. Darkaoui heeft flink wat ervaring binnen de Nederlandse horeca. Zo heeft hij als
executive chef De Havixhorst in Meppel toe laten treden tot de top de Nederlandse gastronomie, met een vermelding van 16 punten in de GaultMillau-gids. Het nieuwe restaurant is van de eigenaren Jamilla Jongsma en Sherin Assegaf.

*Mix van stijlen*
Tijdens zijn opleiding, en daarna, werkte Darkaoui bij onder meer in het Amstel Hotel en bij Ron Blaauw. Ook liep hij stage bij gerenommeerde restaurants als De Nederlanden, Tante Koosje en De Kastanjehof. Bij Noara's Restaurant and Lounge mixt Darkaoui de Marokkaanse keuken en zijn klassieke leerschool. Zoals de meshoui van lam met ganzenlever of de traditionele harira met kreeft.

Op de wijnkaart zullen zeker vier Marokkaanse wijnen staan, dat is voor zover bekend in geen ander restaurant in Nederland het geval.

~Door~ "~Frank Lindner~":mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Overig nieuws