Van Heije wint met 'Buddha tomaat'

20 november 2013
Van Heije wint met 'Buddha tomaat'

Restaurant Jaimie van Heije uit Ouderkerk aan de Amstel heeft de Chefs Challenge gewonnen. Het recept ‘Buddha tomaat’ won de ‘The Magical Vegetable Tour'. Twintig chefs van verschillende restaurants in
Utrecht en Amsterdam ontvingen, onverwachts, een groentebox van Stichting Variatie in de Keuken. Hierbij het verzoek om binnen 72 uur een origineel gerecht te creëren met de aangeboden groente. De chefs werden vervolgens gevraagd om binnen die tijd een foto van het gerecht te sturen waar via Facebook op gestemd kon worden. Het restaurant uit Ouderkerk aan de Amstel ontving de meeste stemmen.

*Erg trots*
“We hebben erg ons best gedaan om een zo origineel mogelijk gerecht te maken, met alleen groente", licht Jaimie van Heije toe. "Het is een flan van tomaat, tomaten brains, pommes soufflé violette, gepofte quinoa, oertomaat, zuring, uienpoeder, tomatensneeuw, prei crème, rode ui, daikon cress, zuurdesem crouton en zuringolie. Uiteraard zijn we met ons hele keukenteam erg trots dat wij de meeste stemmen hebben ontvangen."



~Het winnende gerecht~

~Door~ "~Myrtille Vromans~":mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Overig nieuws