Van Heije wint met 'Buddha tomaat'

20 november 2013 |
Van Heije wint met 'Buddha tomaat'<

Restaurant Jaimie van Heije uit Ouderkerk aan de Amstel heeft de Chefs Challenge gewonnen. Het recept ‘Buddha tomaat’ won de ‘The Magical Vegetable Tour'. Twintig chefs van verschillende restaurants in
Utrecht en Amsterdam ontvingen, onverwachts, een groentebox van Stichting Variatie in de Keuken. Hierbij het verzoek om binnen 72 uur een origineel gerecht te creëren met de aangeboden groente. De chefs werden vervolgens gevraagd om binnen die tijd een foto van het gerecht te sturen waar via Facebook op gestemd kon worden. Het restaurant uit Ouderkerk aan de Amstel ontving de meeste stemmen.

Erg trots
“We hebben erg ons best gedaan om een zo origineel mogelijk gerecht te maken, met alleen groente", licht Jaimie van Heije toe. "Het is een flan van tomaat, tomaten brains, pommes soufflé violette, gepofte quinoa, oertomaat, zuring, uienpoeder, tomatensneeuw, prei crème, rode ui, daikon cress, zuurdesem crouton en zuringolie. Uiteraard zijn we met ons hele keukenteam erg trots dat wij de meeste stemmen hebben ontvangen."



Het winnende gerecht

Door Myrtille Vromans:mailto:myrtille.vromans@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Food Opening
Fotoreportage: Van stoffige afhaalchinees naar ultieme hotspot

Elke stad in Nederland heeft er één. Een Chinees afhaalrestaurant. Vaak een familiebedrijf dat het imago draagt van een stoffig restaurantje, met een eindeloos menu van honderden gerechten. Misschien is dat de reden waarom hun overlevingskans in De Lage Landen met bijna 75% jaar-op-jaa...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Bier
Kasteel Maurick Vught introduceert eigen kasteelbier met Oranje-Spaanse noot

Kasteel Maurick in Vught introduceert een ambachtelijk gebrouwen kasteelbier met de naam Heerlijke Hendrik. Het bier is geïnspireerd op prins Frederik Hendrik van Oranje die vanuit Kasteel Maurick in 1629 de strijd tegen de Spanjaarden leidde tijdens de belegering van ’s-Hertogenbosch. He...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: