Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem

18 april 2016 |
Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem<

Je komt er voor een kop koffie aan de bar, drinkt er een Aperol Spritz met een paar bruschetta’s of deelt een plank vol antipasti met je geliefde
of wat vrienden. Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait om gemakkelijk en snel iets eten. Het begint allemaal met de verse antipasti die gepresenteerd liggen en daar bouw je als het ware je maaltijd omheen, compleet met knapperige stukken Pizza al Taglio en verse pasta’s. In Osteria Vicini zit ook een Mercato, waar je taart, pizza en andere Italiaanse lekkernijen kunt afhalen. Het hoge en lichte Italiaanse restaurant aan de Koningstraat opent op 22 april 2016. Vicini Arnhem is de tweede vestiging, in Rotterdam is het Italiaanse restaurant al jaren een begrip.

Zee van licht
Een glazen gevel laat het zonlicht ongehinderd binnenvallen in de vier meter hoge ruimte in Building 026 waar Vicini gevestigd is. Een doorleefde houten vloer wordt afgewisseld door oude tegels en blauwstalen constructies. De bar is gemaakt van oude deuren en rood marmer, net als de toonbank van het winkeltje waar je to go producten gehaald kunnen worden. Voorin de zaak is de bar waar je een kop koffie of een borrel drinkt. Bij de Mercato neem je al die dingen mee die je liever thuis opeet. Achterin de zaak is de open keuken, omlijst door vakken met daarin verse producten. In de keuken is chef-kok Jasper Arens druk bezig om de pasta’s en de plaatpizza’s te bereiden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de keuken tot 23:00 uur open en kun je dus lekker laat tafelen op z’n Italiaans.

Delen op z’n Italiaans
De basis van de kaart van Vicini wordt gevormd door verse antipasti, Italiaanse hapjes die in de grote laars bij voorkeur midden op tafel worden gezet om te delen. Er kan een plateau vol lekkernijen geserveerd worden, denk aan risotto balletjes, gemarineerde zalm, gefrituurde garnalen en prosciutto met mozzarella.

Je kunt er ook voor kiezen om de gemarineerde zalm te combineren met een spinaziesalade en een stuk Pizza al Taglio (plaatpizza). Het idee voor een pizza van de plaat komt uit Rome, waar ene meneer Bonci bekend staat om zijn geweldige Pizza al Taglio, rijk belegd met de meest fantastische ingrediënten (en ja, de antipasti kunnen er ook op). Het voordeel is dat de gast meerdere pizza’s kan proeven. Je kunt kiezen uit de pizza’s van het huis of zelf een groot stuk laten beleggen naar eigen wens.

Roots in Rotterdam
De eerste Osteria Vicini verrees in Rotterdam, waar gasten al jarenlang de weg blind weten te vinden naar deze ontmoetingsplek in de wijk Kralingen. Vicini is onderdeel van Dudokgroep, een organisatie waar tal van horeca- en cateringbedrijven onder vallen. Toen naast Dudok in Arnhem een mooie horecalocatie vrijkwam, twijfelde de heren van de Dudok Groep en partner Remco Witberg niet lang over een tweede vestiging van de eenvoudige maar zeer smakelijke Italiaan, zij het wel een iets stoerdere versie. “In Rotterdam staan ook vis- en vleesgerechten op de kaart. Vicini Arnhem is wat vlotter, waar de lekkerste gerechten op een grote plank geserveerd worden om te delen met vrienden en geliefden.”

Via del Re tijdens Giro
De Giro d’Italia van 2016 start op vrijdag 6 mei in Nederland. Er wordt gestart met een proloog door Apeldoorn. Vervolgens worden in de opvolgende dagen onder andere Arnhem en Nijmegen aangedaan. Ter gelegenheid van de start van de Giro d’Italia in Gelderland wordt de Koningstraat in Arnhem omgedoopt tot Via del Re. Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem, luidt dit spektakel op vrijdag 22 april in waarna hij aansluitend Osteria Vicini officieel opent. Partners Musis en Stadstheater Arnhem bieden Italiaans straattheater en Festival De Luie Hond draait fijne tunes tijdens de opening.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Inauguratie Gastrobar 6 in Den Bosch

De legendarische Brabantse gastvrijheid spatte eraf bij de inauguratie van Gastrobar 6 in Den Bosch op 10 oktober. Beide eigenaren met een serieuze gastronomische curriculum, Freek Broeders en Geert Toebast haalden alles uit de kast om het de vele genodigden naar de zin te maken. Ted Janssen, voo...

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: