Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem

18 april 2016 |
Italiaanse formule Vicini opent in Arnhem<

Je komt er voor een kop koffie aan de bar, drinkt er een Aperol Spritz met een paar bruschetta’s of deelt een plank vol antipasti met je geliefde
of wat vrienden. Osteria Vicini aan de Koningstraat in Arnhem draait om gemakkelijk en snel iets eten. Het begint allemaal met de verse antipasti die gepresenteerd liggen en daar bouw je als het ware je maaltijd omheen, compleet met knapperige stukken Pizza al Taglio en verse pasta’s. In Osteria Vicini zit ook een Mercato, waar je taart, pizza en andere Italiaanse lekkernijen kunt afhalen. Het hoge en lichte Italiaanse restaurant aan de Koningstraat opent op 22 april 2016. Vicini Arnhem is de tweede vestiging, in Rotterdam is het Italiaanse restaurant al jaren een begrip.

Zee van licht
Een glazen gevel laat het zonlicht ongehinderd binnenvallen in de vier meter hoge ruimte in Building 026 waar Vicini gevestigd is. Een doorleefde houten vloer wordt afgewisseld door oude tegels en blauwstalen constructies. De bar is gemaakt van oude deuren en rood marmer, net als de toonbank van het winkeltje waar je to go producten gehaald kunnen worden. Voorin de zaak is de bar waar je een kop koffie of een borrel drinkt. Bij de Mercato neem je al die dingen mee die je liever thuis opeet. Achterin de zaak is de open keuken, omlijst door vakken met daarin verse producten. In de keuken is chef-kok Jasper Arens druk bezig om de pasta’s en de plaatpizza’s te bereiden. Op donderdag, vrijdag en zaterdag is de keuken tot 23:00 uur open en kun je dus lekker laat tafelen op z’n Italiaans.

Delen op z’n Italiaans
De basis van de kaart van Vicini wordt gevormd door verse antipasti, Italiaanse hapjes die in de grote laars bij voorkeur midden op tafel worden gezet om te delen. Er kan een plateau vol lekkernijen geserveerd worden, denk aan risotto balletjes, gemarineerde zalm, gefrituurde garnalen en prosciutto met mozzarella.

Je kunt er ook voor kiezen om de gemarineerde zalm te combineren met een spinaziesalade en een stuk Pizza al Taglio (plaatpizza). Het idee voor een pizza van de plaat komt uit Rome, waar ene meneer Bonci bekend staat om zijn geweldige Pizza al Taglio, rijk belegd met de meest fantastische ingrediënten (en ja, de antipasti kunnen er ook op). Het voordeel is dat de gast meerdere pizza’s kan proeven. Je kunt kiezen uit de pizza’s van het huis of zelf een groot stuk laten beleggen naar eigen wens.

Roots in Rotterdam
De eerste Osteria Vicini verrees in Rotterdam, waar gasten al jarenlang de weg blind weten te vinden naar deze ontmoetingsplek in de wijk Kralingen. Vicini is onderdeel van Dudokgroep, een organisatie waar tal van horeca- en cateringbedrijven onder vallen. Toen naast Dudok in Arnhem een mooie horecalocatie vrijkwam, twijfelde de heren van de Dudok Groep en partner Remco Witberg niet lang over een tweede vestiging van de eenvoudige maar zeer smakelijke Italiaan, zij het wel een iets stoerdere versie. “In Rotterdam staan ook vis- en vleesgerechten op de kaart. Vicini Arnhem is wat vlotter, waar de lekkerste gerechten op een grote plank geserveerd worden om te delen met vrienden en geliefden.”

Via del Re tijdens Giro
De Giro d’Italia van 2016 start op vrijdag 6 mei in Nederland. Er wordt gestart met een proloog door Apeldoorn. Vervolgens worden in de opvolgende dagen onder andere Arnhem en Nijmegen aangedaan. Ter gelegenheid van de start van de Giro d’Italia in Gelderland wordt de Koningstraat in Arnhem omgedoopt tot Via del Re. Herman Kaiser, burgemeester van Arnhem, luidt dit spektakel op vrijdag 22 april in waarna hij aansluitend Osteria Vicini officieel opent. Partners Musis en Stadstheater Arnhem bieden Italiaans straattheater en Festival De Luie Hond draait fijne tunes tijdens de opening.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Rotterdam krijgt er een PizzaBar di Vicini bij

Op 6 maart 2020 opent PizzaBar di Vicini haar deuren in het Rotterdamse Kralingen en is - naast Osteria Vicini en Fratelli - de jongste van de drie. PizzaBar di Vicini wordt een plek voor een spontane ontmoeting aan de bar, rijk gevulde tafels of een lekker afhaalmaal. Met ovenverse pizza’s en...

Opening Rotterdam
Tres: intimate dining in Rotterdam

Na een carrière in Zeeland, Melbourne en Kopenhagen zijn Emy Koster en Michael van der Kroft terug in de havenstad waar zij horen. In het monumentale Entrepotgebouw op de Kop van Zuid vindt het onafscheidelijke duo een thuis – in een voormalige jazzkelder - voor het kersverse Tres. Een ...

Bezorgen Achtergronden
Open brief TheFork naar aanleiding van ophef uitzending Rambam

Naar aanleiding van de Rambam-uitzending van januari wil TheFork reageren op beschuldigingen die tijdens de uitzending werden geuit. Hierbij delen we deze brief van TheFork, waarin ook de werkwijze van KHN richting de media wordt bekritiseerd. Om een gedetailleerd en volledig beeld te kunnen sch...

Food Advertorial
Food Waste Challenge: Best Practice

Nederlandse restaurants en hotels kunnen gezamenlijk jaarlijks 61 miljoen kilo voedselverspilling vermijden en daarmee 582 miljoen euro besparen. Dit is maandag 13 januari bekend gemaakt tijdens de slotdag van de Food Waste Challenge op de Horecava. De Food Waste Challenge is een door Rabobank georg...

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: