Is het 'Eet Geen Dierendag' in jouw zaak?

4 oktober 2018 | Thijs Jacobs

Wakker Dier doopt dierendag om tot Eet Geen Dierendag. Op 4 oktober serveren grote en kleine organisaties door het hele land vegetarische lunchgerechten in hun bedrijfsrestaurant. Daarmee bereikt de actie meer dan 300 duizend werknemers. “Een absoluut record! Heel bijzonder om te zien dat zoveel bedrijven oog hebben voor dierenwelzijn,” aldus Anne Hilhorst van Wakker Dier. Doe jij als horecaondernemer ook mee aan deze actie?

Dieren op ons bord

Dagelijks belanden 500 duizend dieren op ons bord. Met deze campagne wil Wakker Dier Nederland laten kennismaken met vegetarisch eten en wijzen op de voordelen van minder vlees. Als iedereen namelijk één dag geen dieren eet, worden daarmee de levens van honderdduizenden koeien, varkens en kippen gespaard. Hilhorst: “Dan wordt 4 oktober écht de diervriendelijkste dag van het jaar."

Minder dieren

Veel dieren in de vee-industrie leven in een wereld van staal en beton. Als er minder dieren opgegeten worden, zijn er minder dieren nodig voor de voedingsindustrie. Voor de overige dieren komt er letterlijk meer ruimte in Nederland vrij. Die ruimte kan gebruikt worden om de dieren een beter leven te geven, zodat ze bijvoorbeeld kunnen wroeten in de aarde of rondscharrelen in de buitenlucht.

Achtste editie

Dit is de achtste keer dat Wakker Dier Eet Geen Dierendag organiseert. Aan deze dag doen achttien cateraars en meer dan zestig bedrijven mee, waaronder: Bol.com, Coca-Cola in Nederland, CZ, Ecomare, Eneco, Gemeente Utrecht, KLM en Paradiso. Deze editie wordt gefinancierd door de Nationale Postcode Loterij. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Amsterdam
PRESSROOM Amsterdam wint drie World Luxury Restaurant Awards

PRESSROOM Amsterdam, het restaurant van INK Hotel Amsterdam - MGallery, valt in de prijzen en wint maar liefst drie World Luxury Restaurant Awards. Het restaurant staat onder leiding van F&B Manager Ruth Engels-Siegers, vorig jaar door de vakjury van AF&BM benoemd tot 'F&B profession...

Economie Bezorgen
Thuisbezorgd laat restaurants opbieden om een hogere ranking te krijgen

Thuisbezorgd past haar verdienmodel aan en gaat restaurants een hogere plek op de ranglijst laten kopen. De horecaondernemer moet hiervoor tussen de vijftig cent tot negen euro per order neertellen. Ondernemers spreken al voorzichtig over machtsmisbruik. Het 'opbieden' is nog in de testfase,...

Columns Blog
Column Sico de Moel: cadeaukaart

Meneer wilde afrekenen met een stapeltje van 6 cadeaukaarten. Bij mij kun je betalen met een cadeaukaart, maar niet met zes. Gasten met een cadeaukaart zijn soms wat angstig, ze melden het atijd al bij hun reservering, bij aankomst vragen ze nog een keer of ze echt wel met hun cadeaukaart kunnen ...

trends Bier
Nationaal bieronderzoek: foodpairing steeds populairder

De Nederlandse consument staat open voor het groeiende aantal nieuwe biersoorten dat verkrijgbaar is in de horeca en supermarkt. Maar als men dan kiest, zijn een bekende smaak en een al eerder gedronken merk doorslaggevend. De bierdrinker zoekt vanuit die zekerheid naar nieuwe ervaringen. Ook foodpa...

Opening
Opening Franklin: Zeeuwse charme in Middelburg [foto's]

In een monumentaal pand uit 1752 in de oude binnenstad van Middelburg heeft Brasserie Franklin recentelijk haar deuren geopend. De brasserie is onderdeel van Boutique Hotel Franklin die samen met de eerste cocktailbar van Zeeland, Sir Franklin, op 10 augustus 2019 wordt geopend. In dit nieuwe bou...

Internationaal Michelin
Le Jules Verne toegetreden tot Relais & Châteaux

Het wereldberoemde restaurant op de tweede verdieping van de Eiffeltoren ‘Le Jules Verne’ is per 1 juli toegetreden tot Relais & Châteaux, de wereldwijde vereniging van exclusieve hotels en restaurants. Het restaurant wordt geleid door de Franse topchef Fre?de?ric Anton, die ee...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: