Interview: Yoghurt Barn wil fors uitbreiden

4 juli 2018 | Thijs Jacobs

Wouter Staal, de eigenaar van de succesvolle Yoghurt Barn-keten, heeft zijn bedrijf vorig jaar van zes naar twaalf vestigingen zien groeien. Toch is het einde nog niet in zicht. Om nog verder te kunnen groeien gaat hij nu in zee met franschisenemers en ook werken met licenties.

Dat gaat niet zomaar, vertelt Wouter: 'We zijn er druk mee geweest om een vuistdik handboek te schrijven voor onze managers, wat dat betreft hebben we echt een kwaliteitsslag gemaakt. Daarnaast hebben we contact gezocht met franchiseondernemers en een advocaat, zodat we niet voor verrassingen komen te staan."

Huurprijzen

De manier van werken is nu behoorlijk kapitaalintensief. "We zitten liefst in mooie panden in aansprekende steden. Niet in de hoofdstraten, mede vanwege de huurprijzen, maar meer eromheen. Dat zijn ook juist de mooie plekken om rustig te genieten van ons product."

Niet alleen franchisenemers kunnen het bedrijf verder laten groeien, ook licenties bieden uitkomst. "In winkelcentra, ziekenhuizen in hogescholen... Daar kom je niet zomaar tussen, want die markt is in handen van enkele zeer grote spelers. Met het wegzetten van licenties bij grote cateraars kunnen we ons merk wel uitstekend positioneren op die high traffic locaties."

Buitenland

Goed, ervaringen uit het verleden heeft Wouter niet op franchisevlak, maar dat weerhoudt hem er niet van om geschikte kandidaten en panden te zoeken. "In de meeste grotere steden zijn er wel twee of drie locaties die wij graag zouden willen betrekken. Samen met de juiste ondernemers kunnen we daar een groot succes van maken. In het franchiselandschap hebben zij keuze uit meerdere mooie merken, maar zo'n uniek en succesvol merk als het onze is lastig te vinden. De focus op feelgood en gezondheid is van groot belang en past helemaal in de trend. Ik hoop zelfs buiten Nederland voet aan de grond te kunnen krijgen."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Fastservice
Nieuwe vestiging Happy Italy in hoofdkantoor KPN

Happy Italy maakt een tweetal mooie stappen. De snelgroeiende horecaformule heeft afgelopen week een contract gesloten met KPN. Onder het nieuwe KPN hoofdkantoor in Rotterdam komt in het najaar een grote Happy Italy vestiging. Bovendien lanceert Happy Italy een nieuwe take-away formule, ‘Happy...

Wet- en regelgeving Columns
Column: blurring is juist een zegen

Een glas whisky bij de barbier, een wijntje bij de kapper en een stukje ambachtelijke Spaanse pata negra worst bij de slijter. Blurring is al lang en breed geaccepteerd door de consument, het wordt misschien al een beetje verwacht. Waar veel winkels de kans hebben gepakt om hun aanbod te vergroten m...

Achtergronden Culinair
Ad Janssen viert dertigjarig jubileum als meesterkok

Horecaondernemer Ad Janssen viert dit jaar zijn dertigjarig jubileum als meesterkok. Inmiddels de 60 gepasseerd is hij nog lang niet bezig met rustiger aandoen. Integendeel, onlangs besloot hij zijn prestigieuze restaurant in het Kasteel van Rhoon totaal op de schop te nemen. Klassieke lambriseri...

Lees nu de gratis juni-uitgave van De RestaurantKrant

De juni-editie van De RestaurantKrant staat weer bomvol 'need-to-know' artikelen, diepte-interviews en trends. De mocktail heeft zijn definitieve opmars ingezet binnen de horeca. Minder, of het liefst helemaal geen alcohol meer is voor de Millennial de toekomst. Misja Vostermans, voorzitter ...

Toerisme Culinair
Gastronomie belangrijkste criterium voor vakantiebestemming Europeanen

Veel Nederlanders vertrekken in de zomer naar warme oorden om te genieten van een welverdiende vakantie. Sterker nog, Nederlanders boekten dit jaar een recordaantal vakanties naar het buitenland. De keuze voor de vakantiebestemming baseren zij vaak op de lokale keuken, zo blijkt uit jaarlijks onderz...

Culinair
10 jaar De RestaurantKrant: Paul Bocuse

De RestaurantKrant bestaat tien jaar. In deze rubriek blikken we terug op een decennium vol nieuws, trends en diepte-interviews. We halen elke week spraakmakende verhalen uit de oude doos weer naar voren. Deze week een artikel over de grondlegger van de Nouveau Cuisine, Paul Bocuse. In januari di...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: