Interview: Stefan Vreugdenburg

22 juni 2011 |
Interview: Stefan Vreugdenburg<

“Als het maar gezellig is en je een gastvrij gevoel krijgt.” Dat is voor Stefan Vreugdenburg het belangrijkste in zijn restaurants Blauw Utrecht en Blauw Amsterdam, maar ook als hij zelf uit eten gaat. “Ik steek mijn hand ervoor in het vuur dat eten bij Blauw lekker is. Drie jaar geleden was ik in Indonesië – ik vond het eten hier lekkerder.”

Vreugdenburg timmert flink aan de weg: naast zijn twee restaurants komen er ‘Blauw to go’s’ in Houten en Bilthoven. Hier kun je een authentieke Indonesische rijsttafel in een nieuw vormgegeven afhaalconcept én een ambachtelijk gemaakt ijsje bestellen. “We gaan voor kwaliteit en draaien het ijs zelf.” Langzaam valt de puzzel nu in elkaar, maar het ging in het verleden ook weleens anders: door opereren vanuit het onderbuikgevoel, klassieke fouten en de verbouwing van het Amsterdamse restaurant waarbij alles fout ging wat fout kon gaan. Openhartig vertelt Vreugdenburg over zijn drive, schulden, zijn kijk op horeca en meer.

Lees het volledige interview in dit nummer van De Restaurant Krant

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie
Horeca 22.00 uur dicht, maximaal dertig gasten binnen

De horeca is verplicht om vanaf dinsdag 29 september de deuren om 22.00 uur te sluiten. Vanaf 21.00 uur mag er niemand meer naar binnen. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. In de buitenruimte gaat landelijk een maximum van 40 personen gelden voor bijeenkomsten. Daarbij ...

Achtergronden Vega
Eet Geen Dierendag: hoe vier jij het?

Elk jaar op 4 oktober vertroetelen we onze trouwe viervoeters. Het kan niet op: van extra lange wandelingen tot enorme botten, cadeautjes en zelfs hele taarten. Dit jaar viert Wakker Dier alweer voor de 10e keer Eet Geen Dierendag en maken we er ook voor onszelf een feestje van. We vieren deze bijzo...

Economie KHN
KHN pleit voor extra steunmaatregelen

De snelle toename in het aantal besmettingen was de aanleiding voor een extra persconferentie van premier Rutte en minister De Jonge vanavond. Het aantal coronabesmettingen blijft stijgen, het kabinet grijpt daarom landelijk keihard in. Opnieuw krijgt de horeca harde klappen. Aanvullend op de maa...

Achtergronden Tech
Horeca gebruikt relatief vaak online platformen

Circa 8 procent van de Nederlandse bedrijven met twee of meer werkzame personen gaf aan in 2018 online platformen te hebben gebruikt om hun goederen en diensten af te zetten. De belangrijkste redenen waren de toegang tot een grotere afzetmarkt (83 procent) en gemak (75 procent). Dit blijkt uit het o...

Tech Nice 'n Easy
Hoe kun je controle over F&B bewaren bij meerdere vestigingen?

Een goed draaiend restaurant is geen garantie op succes bij meerdere vestigingen. De reden is simpel: een topmanager kan niet overal tegelijk zijn. Om de controle te behouden over vitale processen als inkoop, voorraad, productie en foodcost maken multi-unit ondernemingen steeds vaker gebruik van een...

Economie
"Horeca 22.00 uur dicht, maximale groepsgrootte naar 30"

Tijdens de persconferentie van vanavond zal premier Mark Rutte bekendmaken dat de horeca iedere dag verplicht om 22.00 uur de deuren zal moeten sluiten. In publieke ruimtes mogen nog maar maximaal 30 mensen samenkomen. Dat geldt dus ook in restaurants. Daarbij wordt het personeel niet meegerekend. D...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: