Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

25 maart 2019 | Thijs Jacobs

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Deze beurs is inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment, welke zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Rob Roy Cameron – Gazelle Mayfair

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren succesvol onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met de bekende mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. In bijbehorend cocktaillaboratorium experimenteert Rob Roy voor zijn keuken. De geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er nauwelijks verspilling is in Gazelle. Tijdens Folie Culinaire brengt Rob Roy zijn tot in de puntjes uitgewerkte moleculaire gastronomie naar Maastricht.

Olesia Drobot - EM

Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. Op de kaart van haar restaurant EM treft men geen overdadig assortiment aan van gerechten, doch slechts een menu bestaande uit drie of zes gangen. Haar keuken noemt ze zelf ‘die van de bedenker’. Alles komt van haar hand, waarbij het seizoen de eerste pijler is. Ze gebruikt puur Russische producten die geschikt zijn om er moderne kooktechnieken op los te laten. Olesia houdt van het totale creatieve proces; het creëren vanaf nul tot een perfect product. Een werkwijze die terugkomt in haar masterclass.

Heiko Lacher – Anima

Sinds ruim twee jaar is Heiko Lacher chef en eigenaar van restaurant Anima. Nog zoekende naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster. Zijn keuken omschrijft hij als een ‘wereldopen natuurkeuken’. Voor inspiratie kijkt Heiko graag over de grens. Zijn stijl in de keuken is zuiver en direct en daarnaast gebaseerd op frisse zuren met lichte umamitoetsen, die straks te proeven zijn in de demokeuken.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht (7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht) en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. www.bbbmaastricht.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: