Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

25 maart 2019 | Thijs Jacobs

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Deze beurs is inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment, welke zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Rob Roy Cameron – Gazelle Mayfair

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren succesvol onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met de bekende mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. In bijbehorend cocktaillaboratorium experimenteert Rob Roy voor zijn keuken. De geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er nauwelijks verspilling is in Gazelle. Tijdens Folie Culinaire brengt Rob Roy zijn tot in de puntjes uitgewerkte moleculaire gastronomie naar Maastricht.

Olesia Drobot - EM

Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. Op de kaart van haar restaurant EM treft men geen overdadig assortiment aan van gerechten, doch slechts een menu bestaande uit drie of zes gangen. Haar keuken noemt ze zelf ‘die van de bedenker’. Alles komt van haar hand, waarbij het seizoen de eerste pijler is. Ze gebruikt puur Russische producten die geschikt zijn om er moderne kooktechnieken op los te laten. Olesia houdt van het totale creatieve proces; het creëren vanaf nul tot een perfect product. Een werkwijze die terugkomt in haar masterclass.

Heiko Lacher – Anima

Sinds ruim twee jaar is Heiko Lacher chef en eigenaar van restaurant Anima. Nog zoekende naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster. Zijn keuken omschrijft hij als een ‘wereldopen natuurkeuken’. Voor inspiratie kijkt Heiko graag over de grens. Zijn stijl in de keuken is zuiver en direct en daarnaast gebaseerd op frisse zuren met lichte umamitoetsen, die straks te proeven zijn in de demokeuken.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht (7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht) en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. www.bbbmaastricht.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Tweede Kamer wil veilige heropening terrassen

Een meerderheid van de Tweede Kamer vindt dat het kabinet de mogelijkheden moet onderzoeken om de terrassen onder voorwaarden te openen. Dat blijkt uit het debat in de Tweede Kamer dat naar aanleiding van de persconferentie van dinsdag 23 februari werd gehouden. Op die persconferentie van 23 febr ...

Horeca naar de stembus deel 2; PvdA

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politiek partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaonderneme ...

Achtergronden Corona
HorecaVrij pleit voor nationale vrije dag op heropeningsdag horeca

Heel horecaminnend Nederland kijkt reikhalzend uit naar hét moment dat de horeca zijn deuren weer mag openen. Op die langverwachte dag wil iedereen maar één ding: volop genieten op de terrassen van onze favorieten horecagelegenheden. Nog meer hunkert men naar de sociale conne ...

Wet- en regelgeving Corona
Horeca blijft gesloten, winkels beperkt open

De horeca blijft voorlopig gesloten. Contactberoepen zoals kappers mogen vanaf 3 maart weer klanten ontvangen, mits op afspraak. Ook winkels mogen klanten ontvangen. Winkelen op afspraak wordt mogelijk. Dat maakte premier Mark Rutte zojuist bekend op de persconferentie. De avondklok blijft in elk ge ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: