Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

25 maart 2019 | Thijs Jacobs

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Deze beurs is inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment, welke zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Rob Roy Cameron – Gazelle Mayfair

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren succesvol onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met de bekende mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. In bijbehorend cocktaillaboratorium experimenteert Rob Roy voor zijn keuken. De geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er nauwelijks verspilling is in Gazelle. Tijdens Folie Culinaire brengt Rob Roy zijn tot in de puntjes uitgewerkte moleculaire gastronomie naar Maastricht.

Olesia Drobot - EM

Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. Op de kaart van haar restaurant EM treft men geen overdadig assortiment aan van gerechten, doch slechts een menu bestaande uit drie of zes gangen. Haar keuken noemt ze zelf ‘die van de bedenker’. Alles komt van haar hand, waarbij het seizoen de eerste pijler is. Ze gebruikt puur Russische producten die geschikt zijn om er moderne kooktechnieken op los te laten. Olesia houdt van het totale creatieve proces; het creëren vanaf nul tot een perfect product. Een werkwijze die terugkomt in haar masterclass.

Heiko Lacher – Anima

Sinds ruim twee jaar is Heiko Lacher chef en eigenaar van restaurant Anima. Nog zoekende naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster. Zijn keuken omschrijft hij als een ‘wereldopen natuurkeuken’. Voor inspiratie kijkt Heiko graag over de grens. Zijn stijl in de keuken is zuiver en direct en daarnaast gebaseerd op frisse zuren met lichte umamitoetsen, die straks te proeven zijn in de demokeuken.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht (7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht) en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. www.bbbmaastricht.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: