Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

25 maart 2019 | Thijs Jacobs

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef Heiko Lacher van restaurant Anima (Tuttlingen, Duitsland). In de demokeuken van Culinaire Saisonnier 2019 zullen zij inspirerende masterclasses geven. Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht. Deze beurs is inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment, welke zal plaatsvinden van 7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht.

Rob Roy Cameron – Gazelle Mayfair

De uit Botswana afkomstige Rob Roy Cameron werkte jaren succesvol onder de vleugel van Albert Adriá bij restaurant Tickets in Barcelona. Vorig jaar opende hij samen met de bekende mixologist Tony Conigliaro Gazelle Mayfair in Londen. In bijbehorend cocktaillaboratorium experimenteert Rob Roy voor zijn keuken. De geavanceerde apparatuur zorgt ervoor dat er nauwelijks verspilling is in Gazelle. Tijdens Folie Culinaire brengt Rob Roy zijn tot in de puntjes uitgewerkte moleculaire gastronomie naar Maastricht.

Olesia Drobot - EM

Olesia Drobot is één van de zeldzame vrouwelijke chef-koks in Rusland. Op de kaart van haar restaurant EM treft men geen overdadig assortiment aan van gerechten, doch slechts een menu bestaande uit drie of zes gangen. Haar keuken noemt ze zelf ‘die van de bedenker’. Alles komt van haar hand, waarbij het seizoen de eerste pijler is. Ze gebruikt puur Russische producten die geschikt zijn om er moderne kooktechnieken op los te laten. Olesia houdt van het totale creatieve proces; het creëren vanaf nul tot een perfect product. Een werkwijze die terugkomt in haar masterclass.

Heiko Lacher – Anima

Sinds ruim twee jaar is Heiko Lacher chef en eigenaar van restaurant Anima. Nog zoekende naar de juiste signatuur voor zijn restaurant werd hij overstelpt met onderscheidingen, waarvan een Michelin ster. Zijn keuken omschrijft hij als een ‘wereldopen natuurkeuken’. Voor inspiratie kijkt Heiko graag over de grens. Zijn stijl in de keuken is zuiver en direct en daarnaast gebaseerd op frisse zuren met lichte umamitoetsen, die straks te proeven zijn in de demokeuken.

Folie Culinaire

Folie Culinaire is een vast onderdeel van horecavakbeurs BBB Maastricht (7 t/m 9 oktober 2019 in MECC Maastricht) en is in inmiddels uitgegroeid tot hét internationaal gerenommeerde evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment. Ieder jaar wordt er een indrukwekkende line-up van nationale en internationale sterrenchefs gepresenteerd. Daarnaast biedt het evenement een spetterend programma met masterclasses, kookwedstrijden, wijn-spijs-proeverijen, exclusieve producten en de nieuwste trends in de gastronomie. Een absolute must voor de horecaprofessional uit het hogere segment. www.bbbmaastricht.nl

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Rotterdam
Drive thru op sterrenniveau in Rotterdam

Dat omweggetje wil je er maar al te graag voor maken. De Sterren Drive Thru bij het stadion van voetbalclub Excelsior in Rotterdam, gerund door maar liefst vier sterrenchefs, heet met recht een culinaire verademing. Zo HEERLIJK was een take-away nooit eerder. Fred Mustert van restaurant Fred (2 M ...

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Wet- en regelgeving KHN Coronacrisis
KHN: Nieuwe steun welkom, maar niet voldoende

Op dinsdag 27 oktober heeft het kabinet een besluit genomen over hoe de aanvullende steunmaatregelen er voor de horeca uit moeten komen te zien. KHN pleit er al weken bij het kabinet en de Tweede Kamer voor om, aanvullend op het huidige noodpakket, met aanvullende steunmaatregelen te komen, waarbij ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: