Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

21 augustus 2018 | David Bakker

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productontwikkelingen tot spirits met vernieuwende combinaties. In het wijntheater vindt het NK oestersteken plaats en onder de noemer Cooking Mania worden kookwedstrijden georganiseerd met aanstormende en gevestigde chefs.

Het exclusieve gedeelte Folie Culinaire is daarnaast de place to be voor innovaties, bijzondere producten en andere ontwikkelingen uit het hogere, exclusieve segment. In de befaamde demokeuken tonen (inter)nationale sterrenchefs hun culinaire kunsten en kunnen bezoekers deze signature dishes proeven.

Bezoek gratis BBB Maastricht

Lezers van PS Magazine mogen gratis BBB Maastricht bezoeken. Klik op de banner/ link en download gratis je toegangsvoucher.

GRIP app

Nieuw dit jaar is GRIP, een app die het succes van de beursdeelname helpt vergroten. Als je doel is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te ontmoeten die jouw business kunnen versterken, dan is GRIP de perfecte tool om je hierbij te helpen. Grip is een slimme netwerker die jou in contact brengt met de personen en bedrijven die je zoekt. De matchmaker berekent op basis van jouw ingevulde profiel en sociale netwerken wie de meest relevante bezoekers, bedrijven en producten zijn op de beurs en brengt je met hen in contact.

Gault&Millau

Gault&Millau krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire, hét internationale vak evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment dat gelijktijdig met de BBB plaatsvindt. Het voormalig Wijn & Spijs theater, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen, wordt dit jaar omgedoopt tot ‘Gault&Millau Theater’. Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd: Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond, Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal, Angelo Autiero van Hofstede de Blaak en Gilbert von Berg van Chateau Neercanne staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan.

BBB Academy

In de BBB Academy worden gedurende de drie dagen van de beurs interactieve presentaties gehouden over onderwerpen specifiek gericht op horecaondernemers. Zo wordt er ingegaan op stellingen zoals: Wat te doen bij een greep uit de kas? Welke bedrijfsvorm moet ik kiezen als ondernemer? Huuraanpassingen, mag dat zomaar? De sessies duren ongeveer 20 minuten en worden gehouden in de speciaal ingerichte BBB Academy, gelegen op het centrale plein.

Vital Food colleges op TASTE SUMMIT

BBB Maastricht en de Hotel Management School Maastricht bundelen hun krachten en organiseren op dinsdag 9 oktober het gastronomisch congres TASTE Summit. Tijdens TASTE Summit geven specialisten uit de hospitality-industrie hun visie op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema: Vital Food. Onder andere de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro en ‘Belgische groentekok’ Frank Fol laten hun licht schijnen op dit onderwerp. TASTE Summit 2018 bijwonen? klik hier 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: