Innovatief netwerken tijdens BBB Maastricht 2018

21 augustus 2018 | David Bakker

BBB Maastricht, de oudste horecavakbeurs van Nederland, vindt plaats van maandag 8 t/m woensdag 10 oktober in MECC Maastricht. BBB Maastricht biedt een veelzijdig programma voor horecaprofessionals uit ieder segment. Van (speciaal) bieren tot biologische streekproducten en van innovatieve productontwikkelingen tot spirits met vernieuwende combinaties. In het wijntheater vindt het NK oestersteken plaats en onder de noemer Cooking Mania worden kookwedstrijden georganiseerd met aanstormende en gevestigde chefs.

Het exclusieve gedeelte Folie Culinaire is daarnaast de place to be voor innovaties, bijzondere producten en andere ontwikkelingen uit het hogere, exclusieve segment. In de befaamde demokeuken tonen (inter)nationale sterrenchefs hun culinaire kunsten en kunnen bezoekers deze signature dishes proeven.

Bezoek gratis BBB Maastricht

Lezers van PS Magazine mogen gratis BBB Maastricht bezoeken. Klik op de banner/ link en download gratis je toegangsvoucher.

GRIP app

Nieuw dit jaar is GRIP, een app die het succes van de beursdeelname helpt vergroten. Als je doel is om zoveel mogelijk mensen en bedrijven te ontmoeten die jouw business kunnen versterken, dan is GRIP de perfecte tool om je hierbij te helpen. Grip is een slimme netwerker die jou in contact brengt met de personen en bedrijven die je zoekt. De matchmaker berekent op basis van jouw ingevulde profiel en sociale netwerken wie de meest relevante bezoekers, bedrijven en producten zijn op de beurs en brengt je met hen in contact.

Gault&Millau

Gault&Millau krijgt een speciaal theater op Folie Culinaire, hét internationale vak evenement voor horecaprofessionals uit het hogere segment dat gelijktijdig met de BBB plaatsvindt. Het voormalig Wijn & Spijs theater, waar Limburgse chefs gerechten koken met producten van exposanten en die combineren met de mooiste wijnen, wordt dit jaar omgedoopt tot ‘Gault&Millau Theater’. Verschillende Limburgse chefs hebben hun deelname aan het Gault&Millau Theater al toegezegd: Servais Tielman van Cucina del Mondo uit Heerlen, Ralph Hermans van het Maastrichtse restaurant Rantree, Jeroen van Gansewinkel van Damianz uit Roermond, Robin van de Bunt van restaurant De Leuf uit Voerendaal, Angelo Autiero van Hofstede de Blaak en Gilbert von Berg van Chateau Neercanne staan als Limburgse toppers klaar om in oktober aan de slag te gaan.

BBB Academy

In de BBB Academy worden gedurende de drie dagen van de beurs interactieve presentaties gehouden over onderwerpen specifiek gericht op horecaondernemers. Zo wordt er ingegaan op stellingen zoals: Wat te doen bij een greep uit de kas? Welke bedrijfsvorm moet ik kiezen als ondernemer? Huuraanpassingen, mag dat zomaar? De sessies duren ongeveer 20 minuten en worden gehouden in de speciaal ingerichte BBB Academy, gelegen op het centrale plein.

Vital Food colleges op TASTE SUMMIT

BBB Maastricht en de Hotel Management School Maastricht bundelen hun krachten en organiseren op dinsdag 9 oktober het gastronomisch congres TASTE Summit. Tijdens TASTE Summit geven specialisten uit de hospitality-industrie hun visie op het gebied van smaak en proeven. Het centrale thema: Vital Food. Onder andere de Braziliaanse voedingswetenschapper Carlos Augusto Monteiro en ‘Belgische groentekok’ Frank Fol laten hun licht schijnen op dit onderwerp. TASTE Summit 2018 bijwonen? klik hier 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Veel overtredingen bij maaltijdbezorgers

De Inspectie SZW constateert veel overtredingen door horecabedrijven die eigen bezorgers in dienst hebben. Bij meer dan de helft van de gecontroleerde bedrijven gaat het mis. Het ontbreekt bij deze bedrijven vaak aan kennis over wat wettelijk is toegestaan. Bezorgers krijgen te weinig betaald, werke...

Awards Culinair
Mart Oude Luttikhuis wint kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs

De kookwedstrijd Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2020 van Chaîne des Rôtisseurs is gewonnen door Mart Oude Luttikhuis. De pas 20-jarige chef van sterrestaurant De Bloemenbeek in De Lutte plaatst zich hiermee voor de internationale wedstrijd in Parijs later dit jaar. In Leerh...

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Bocuse d'Or
Team Bocuse NL ingeloot voor de Europese finale in Tallinn

The word is out! De organisatie van de wereldwijde kookwedstrijd Bocuse d’Or heeft vandaag bekendgemaakt dat team Bocuse d’Or Nederland is toegelaten tot het deelnemersveld van de Europese finale. Nederland hoort bij de 20 Europese landen die het tegen elkaar gaan opnemen in de Europese ...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: