In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van deze fantastische combinatie van smaken maar niet de oorsprong. Wie bedacht dit gerecht? En waar eet je vandaag de dag lekkere en authentieke Thaise groene curry?

De historie van de Thaise groene curry


Thaise groene curry krijgt zijn naam door het gebruik van groene chilipepers. Verder bevat groene curry ingrediënten als currypaste, kokosmelk, zeezout, sjalot, erwten, aubergine, vissaus, limoenblad en citroengras. Er zijn historici die zeggen dat de Thaise groene curry van Aziatische afkomst is. Sinds toen is het gerecht echter een aantal grote veranderingen ondergaan. Zo komen groene chili ‘s helemaal niet uit Thailand. Het is Christopher Columbus die chilipepers ontdekte in Zuid-Amerika en deze mee naar Europa nam. Portugese handelaren brachten chilipepers naar Thailand. Zo zijn er vele wereldreizigers geweest die ingrediënten meenamen naar Thailand. Al die verschillende smaken hebben de Thaise groene curry veranderd tot wat hij nu is: een puur stukje hemel op aarde.

De Thaise groene curry-gekte in Nederland


In Nederland is de Thaise groene curry ontzettend populair! Tegenwoordig kan er zelfs curry gegeten worden op muziekfestivals en gaan foodtrucks er het land mee door. In Thailand wordt het maken van groene curry er met de paplepel in gegoten. Het balanceren van alle smaken is echter iets wat men onder de knie moet krijgen. Ga daarom vooral naar Thaise restaurants, ontdek de verschillende smaken en ingrediënten en maak er een project van om het thuis te leren.

Proef de groene curry in Thailand


Natuurlijk proef je de echte authentieke groene curry het beste in Thailand. Bezoek een foodmarket, geniet in een restaurant en zie hoe de specerijen op het land vergaard worden, Thailand op z’n best!

Restaurant Smooth Curry in Bangkok  
Smooth Curry serveert niet alleen ontzettend goede curry’s, maar de porties zijn zo groot dat je er zelfs twee dagen van kunt eten.

Restaurant Queen of Curry in Bangkok
Queen of Curry, de naam zegt het al: deze groene curry is fantastisch. Leuk weetje: bij Queen of Curry bepaal je zelf hoe heet de curry is en de prijzen zijn zeer betaalbaar.

Restaurant May Veggie Home in Bangkok
Loopt het water je in de mond wanneer je de heerlijke groene curry ruikt? En moet je altijd afslaan omdat er vlees in zit? Bij May Veggie Home serveren ze een overheerlijke groene curry met tofu.

Markt: Pak Khlong Talat Flower Market
Dit is een markt met een rijke historie. In 1782 was dit een drijvende markt. Later veranderde markt en werd er vis verkocht. Nu is het een ongelofelijk kleurrijke markt met de mooiste bloemen, fruit, groenten en specerijen en vind je er chili’s in alle kleuren en maten.

Markt: Klong Toey Fresh Market
Groene curry maken in Thailand? Haal alle ingredienten bij de Klong Toey Fresh Market. Al het eten is verser dan vers. Zelfs de vissen, krabben en kip zijn nog levend wanneer ze aankomen op de markt.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Twee nieuwe pop-up zaken in Hofhouse Den Haag

De nieuwste hotspot van Den Haag, food court Hofhouse aan de Rijnstraat 10, opent twee nieuwe pop-up zaken. Foodliefhebbers kunnen zich laten verrassen door de verrukkelijke Oosterse en Westerse keuken van Madame Gao en de heerlijke Singapore Style gerechten bij Boogie Street Food. Uiteraard zijn oo...

Amsterdam Opening
Nieuw restaurant in Amsterdamse Westergasfabriek

In het monumentale pand aan de centrumkant van de Westergasfabriek, grenzend aan het Westerpark, opent Bar Kantoor op 13 april haar deuren. Het wordt een all-day restaurant met de nodige ‘office humor’ waarbij er een grote rol weggelegd zal zijn voor de bar, met funky cocktails en een ge...

Chefs Internationaal Michelin
Michelingids Bangkok: 17 restaurants bekroond met Michelinster

Michelin heeft in de eerste Micheling Gids Bangkok maar liefst 98 restaurants opgenomen. Deze selectie belicht hoe de stad met zowel de nationale authentieke als de internationale keuken, miljoenen bezoekers van over de hele wereld trekt. Gaggan, Le Normandie en Mezzaluna zijn bekroond met twee Mich...

Financieel
Crowdfunding record: 400.000 euro in een dag

Restaurant Colins in Breda heeft een nieuwe record gevestigd op het platform 'Horeca Crowdfunding Nederland'. Binnen 24 uur wist de zaak 397.000 euro op te halen, het hoogste bedrag ooit dat via het platform werd opgehaald. Dat schrijft het Brabants Dagblad. Colins is een idee van Colin R...

Regelgeving Personeel
Nieuwe horeca-cao opgestuurd naar ministerie

CNV Vakmensen en KHN hebben de nieuwe horeca-cao aangemeld bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze week ontvingen we van het ministerie de formele kennisgeving zodat onze nieuwe cao per 1 januari 2018 officieel van kracht is. Nu deze bevestiging er is, gaan we de minister v...

Amsterdam Opening
Bistro in Beurs van Berlage: Bistro Berlage

Op 15 december 2017 opent Bistro Berlage in de Beurs van Berlage haar deuren. In deze nieuwe stijl bistro worden eigentijdse klassiekers voor lunch en diner geserveerd met een Nederlandse touch. Deze aanpak komt ook terug in het elegante interieur waar authentieke, monumentale elementen worden gecom...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: