In Nederland heerst een Thaise groene curry-gekte

11 augustus 2017 | Thijs Jacobs

De groene curry is het meest populaire gerecht van Thailand maar ook in Nederland heerst er een Thaise groene curry-gekte! Velen kennen de smaak van deze fantastische combinatie van smaken maar niet de oorsprong. Wie bedacht dit gerecht? En waar eet je vandaag de dag lekkere en authentieke Thaise groene curry?

De historie van de Thaise groene curry


Thaise groene curry krijgt zijn naam door het gebruik van groene chilipepers. Verder bevat groene curry ingrediënten als currypaste, kokosmelk, zeezout, sjalot, erwten, aubergine, vissaus, limoenblad en citroengras. Er zijn historici die zeggen dat de Thaise groene curry van Aziatische afkomst is. Sinds toen is het gerecht echter een aantal grote veranderingen ondergaan. Zo komen groene chili ‘s helemaal niet uit Thailand. Het is Christopher Columbus die chilipepers ontdekte in Zuid-Amerika en deze mee naar Europa nam. Portugese handelaren brachten chilipepers naar Thailand. Zo zijn er vele wereldreizigers geweest die ingrediënten meenamen naar Thailand. Al die verschillende smaken hebben de Thaise groene curry veranderd tot wat hij nu is: een puur stukje hemel op aarde.

De Thaise groene curry-gekte in Nederland


In Nederland is de Thaise groene curry ontzettend populair! Tegenwoordig kan er zelfs curry gegeten worden op muziekfestivals en gaan foodtrucks er het land mee door. In Thailand wordt het maken van groene curry er met de paplepel in gegoten. Het balanceren van alle smaken is echter iets wat men onder de knie moet krijgen. Ga daarom vooral naar Thaise restaurants, ontdek de verschillende smaken en ingrediënten en maak er een project van om het thuis te leren.

Proef de groene curry in Thailand


Natuurlijk proef je de echte authentieke groene curry het beste in Thailand. Bezoek een foodmarket, geniet in een restaurant en zie hoe de specerijen op het land vergaard worden, Thailand op z’n best!

Restaurant Smooth Curry in Bangkok  
Smooth Curry serveert niet alleen ontzettend goede curry’s, maar de porties zijn zo groot dat je er zelfs twee dagen van kunt eten.

Restaurant Queen of Curry in Bangkok
Queen of Curry, de naam zegt het al: deze groene curry is fantastisch. Leuk weetje: bij Queen of Curry bepaal je zelf hoe heet de curry is en de prijzen zijn zeer betaalbaar.

Restaurant May Veggie Home in Bangkok
Loopt het water je in de mond wanneer je de heerlijke groene curry ruikt? En moet je altijd afslaan omdat er vlees in zit? Bij May Veggie Home serveren ze een overheerlijke groene curry met tofu.

Markt: Pak Khlong Talat Flower Market
Dit is een markt met een rijke historie. In 1782 was dit een drijvende markt. Later veranderde markt en werd er vis verkocht. Nu is het een ongelofelijk kleurrijke markt met de mooiste bloemen, fruit, groenten en specerijen en vind je er chili’s in alle kleuren en maten.

Markt: Klong Toey Fresh Market
Groene curry maken in Thailand? Haal alle ingredienten bij de Klong Toey Fresh Market. Al het eten is verser dan vers. Zelfs de vissen, krabben en kip zijn nog levend wanneer ze aankomen op de markt.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Sanitair Advertorial
Papieren handdoeken in toiletten om de hoogste hygiënenormen te handhaven

De hoogste normen handhaven op het gebied van hygiëne en netheid is een belangrijk aandachtspunt voor elke horecazaak. De gezondheid en veiligheid van klanten en personeel is van cruciaal belang. Negatieve incidenten kunnen desastreuze gevolgen hebben voor de zaken en voor de reputatie. Hand...

Columns
Column Sico de Moel: Derde date

Rode broek, keurige schoenen, net jasje, ik zette zijn prachtige bloem even in een vaasje. Hij had afgesproken met mijn buurmeisje. Ze woont bij mij aan de overkant van de gracht. Het zou hun derde date worden. Het regende buiten een beetje en de dame liet nog even op zich wachten. "He...

Vega
Nieuw vegetarisch keurmerk voor restaurants

Dinsdag 12 november is het eerste echte vegetarische keurmerk voor restaurants gelanceerd. Het LEKKER VEGA Keurmerk is een initiatief van de Vegetariërsbond en doet met zijn indeling in niveaus recht aan het veelzijdige vega-aanbod in de Nederlandse horeca. Een win-win situatie voor restaurant ...

Achtergronden Culinair
Nedstede verwelkomt nieuwe huurder Restaurant Rust Wat

Nedstede Groep feliciteert Bas Rasker en zijn Axivate Horeca Group met de overname van het Blaricumse restaurant Rust Wat. In dit verband heeft Nedstede met Axivate Horeca Group een nieuwe, twintigjarige huurovereenkomst gesloten. Rasker kocht het beroemde Gooise restaurant van Marc Bon, die met zij...

Opening Den Haag
STAN&CO Den Haag gaat bijna open

Na een rigoureuze verbouwing van een jaar is STAN&CO Den Haag bijna klaar voor de opening. In het pand aan het Buitenhof wordt de laatste hand gelegd aan een bar-restaurant waar gasten gedurende de hele dag en avond terecht kunnen voor ontbijt, lunch, borrel en diner. De nieuwe gevel is voorzien...

Events Advertorial
Ontdek op Europese beurzen nieuwe trends en innovaties voor de horeca

Dit najaar vinden er in Europa uiteenlopende beurzen plaats die afgestemd zijn op de behoeften van de horecasector. Ze reiken inspiratie en ideeën aan voor nieuwe trends en producten en zijn een bezoek meer dan waard. In november vinden de volgende evenementen plaats: België – ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: