Ietsje omzetgroei voor de horeca

29 november 2012
Ietsje omzetgroei voor de horeca

In het derde kwartaal heeft de horeca de omzet ietsje zien groeien. Een volumekrimp van 1,3 procent is afgewend door een 1,9 procent prijsstijging. Per saldo komt de groei voor de branche op 0,6 procent.

*Grote daling volume*
De volumedaling van 1,3 procent is de grootste daling in twee jaar tijd, zo becijferde het CBS. Cafés kregen de hardste klappen in het derde kwartaal. Het volume daalde met ruim 5 procent, wat de omzetdaling doet uitkomen op 3,2 procent. Hier was de prijsverhoging niet afdoende om het dalende volume te compenseren.

*Restaurants zien volume en omzet toenemen*
Restaurants deden het goed. Het omzetvolume steeg met 1,1 procent en de prijzen met 1,6 procent, wat de omzetgroei voor deze deelsector binnen de branche op 2,6 procent (afrondingsverschillen) brengt.

*Grootste prijsstijging bij fastservice*
Bij cafetaria's, lunchrooms en ijssalons werd de grootste prijsstijging gemeten: 2,3 procent. Het volume kromp met 0,7 procent waardoor de omzetgroei op 1,5 procent (afrondingsverschillen) komt.

Hotels, pensions en conferentieoorden zagen de omzet met 0,2 procent stijgen. Hiervan worden geen cijfers over het volume en de prijs vrijgegeven.

~Frank Lindner~
~Frank Lindner~

Overig nieuws