Ideaal kassasysteem voor de horeca

11 maart 2016 |
Ideaal kassasysteem voor de horeca<

De horeca is gebaat bij goede restaurantsoftware die stabiel draait. De traditionele systemen hebben onderhoud nodig om up-to-date te blijven, maar
met de software van Lightspeed is iedere device altijd up-to-date. Bovendien werkt het kassasysteem in de cloud en kan de onderneming altijd blijven draaien door de offline modus.
Sjuulke Titulaer, sales engineer bij Lightspeed: “Onze software draait op Apple devices. In de praktijk zie je dat de iPad mini vaak wordt gebruikt om bestellingen op te nemen. Je kunt onze software dan ook gewoon in de App Store downloaden, en zodoende haal je ook alle updates automatisch binnen.”

Lightspeed draait in de cloud. Gaat dat probleemloos? “Wanneer de verbinding wegvalt, dan hebben we een lokale server beschikbaar die alle data doorstuurt, zodra de connectie hersteld is”, aldus Sjuulke. “Vooral in de horeca is dit belangrijk. We bieden de app alleen aan in de App Store, omdat we een stabiel en veilig product in de markt willen zetten. Vergeleken met Android is Apple een betere keuze wat dat betreft, en de iPad wordt ook steeds goedkoper om aan te schaffen, dus dat is geen belemmering voor onze klanten. Bovendien ben je bij ons, ook als je een aantal iPads wil aanschaffen, nog steeds goedkoper uit dan bij traditionele aanbieders.”

Flexibel systeem
“Ons systeem blinkt uit in de inrichting per werknemer en de flexibiliteit om de tafelschikking aan te passen. Cafés willen graag de mogelijkheid om een happy hour in te kunnen stellen en lunchrooms willen ook een take-away functie, voor wanneer gasten koffie of een broodje meenemen. Er is bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om kortingen in het systeem te zetten, zodat je een vaste gast eens een drankje cadeau kunt doen. De user reports zijn voor veel café-eigenaren van belang, omdat zij graag willen zien hoeveel volume iedere werknemer draait.”
Alle Apple devices
Lightspeed kan op alle Apple devices gebruikt worden. De iPad mini is populair, maar natuurlijk kan een iPhone of een iPod Touch ook gebruikt worden om bestellingen op te nemen. Het nadeel is dan wel, dat het vloerplan iets minder duidelijk is. Bovendien is door het swipen en de intuïtieve manier van bestellingen opnemen, het contact met de gast beter.

Waarom Lightspeed Restaurant?
Restaurants:

1. Table Management/Floor Plan. Je kan op een eenvoudige manier je vloerplan maken, zodat het een exacte weergave is van je restaurant. Aanpassingen aan het vloerplan kunnen worden gedaan in op de iPad (POS), zodat er last minute wijzigen kunnen worden gedaan.
2. Volledig cloudbased, zodat je overal ter wereld je restaurant kan managen, maar met de mogelijkheid om lokaal te werken op een server.
3. Het systeem is zo gemakkelijk in gebruik dat al je werknemers meteen begrijpen hoe ze de kassa moeten gebruiken. Een kind kan de was doen.
4. Gangen, aanpassingen, toevoegingen en combimenu's in Lightspeed kan het allemaal.
5. Rapportage van categorieën, producten en shifts.
6. Reservering bijhouden vanuit het systeem, zodat deze nooit meer vergeten worden.
7. Gesplitst betalen of per item geen probleem.

Café/Bar:

1. Tabs/Credits. Je kan rekeningen natuurlijk meteen afrekenen, maar ook opslaan op klant of rekening zodat vaste klanten eventueel later de factuur kunnen betalen.
2. Timed Events (happy hour)
3. Klant profielen waarin je favoriete dranken ziet. (regular customers/fav drinks)
4. De kassa kan volledig in gericht worden op snelle verkoop, zodat er geen tijd verloren gaat en mocht het nodig zijn kan een bestellingen onderbroken worden door een andere gebruiker zonder dat de voorgaande bestelling verloren gaat.
5. User Reports. Eenvoudig inzicht in de uren en de omzet van je personeelsleden .
6. Mixdranken met een druk op de knop aanslaan.

Lunchroom
1. Toevoegingen aan dranken zoals suiker, slagroom of de maat van de koffie als automatisch pop-up.
2. Vaste combinaties (ie. muffin & coffee voor 3.99)
3. Take away bestellingen waarbij meteen wordt afgerekend en geen vloerplan nodig is.
4. Verdeel je producten in categorieën waarbij visueel alles mogelijk is, zodat je nooit lang naar een product hoeft te zoeken.
5. Shortcut menu met alle meest bestelde producten meteen zichtbaar.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Internationaal Bocuse d'Or
17 deelnemers aan de Europese finale Bocuse d'Or Europe

Van 15 tot 16 oktober nemen 17 Europese landen deel aan Bocuse d'Or Europe in Tallinn, Estland om zich te kwalificeren voor de grote wereldfinale die plaatsvindt op 1 en 2 juni 2021 in Lyon (Frankrijk). Aanvankelijk hadden 24 landen zich aangemeld. Na de eerste selectie bleven er 20 over, er ...

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: