Ice Bakery franchise is een hit

17 maart 2015 |
Ice Bakery franchise is een hit<

Ze maken er ijs, koffie, bonbons, macarons, crêpes, stroopwafels milkshakes en nog veel meer van Nutella hazelnootpasta. Elke dag
staan er lange wachtrijen in de winkels en uit de hele wereld komen honderden franchiseaanvragen. Zaterdag 21 maart opent de populaire Ice Bakery in Amsterdam zijn vijfde filiaal binnen acht maanden en medio april zijn zesde.

Het loopt storm
In augustus 2014 opende eigenaar Kiro Holding in samenwerking met conceptbedenker Roberto Fava zijn eerste Ice Bakery aan de Leidsestraat in Amsterdam. Daar liep het zo storm dat er al snel twee nieuwe filialen aan de Nieuwendijk bijkwamen. Onlangs opende nummer vier aan de Kalverstraat en deze week nummer vijf aan het Rokin 134. Dat wordt meteen de grootste Ice Bakery van Amsterdam. Inmiddels is ook het contract voor nummer zes getekend. Die vestiging zal medio april aan de Oude Doelenstraat worden geopend en krijgt een front van maar liefst veertien meter breed. Alle vestigingen zijn afhaalsalons. Eind dit jaar wil Kiro een Ice Bakery restaurant openen, waar klanten alle Nutella lekkernijen ter plekke kunnen consumeren en grote ijscoupes kunnen bestellen.

IJsverkoop en bakkerij
Het horecabedrijf zocht een rendabele manier om met een ijsverkooppunt de winter door te komen. Na veel overleg met de conceptbedenker kwam deze met het idee om met een chocoladeproduct te gaan werken waar allerlei lekkernijen mee te maken zijn: Nutella hazelnootpasta. Vervolgens combineerde hij een ijsverkooppunt met een bakkerij.
Het enorme succes heeft Fava ook verrast. "Mensen staan hier de hele dag door voor de winkel alsof het Madam Tussauds is of alsof er een nieuwe iPhone van Apple wordt gelanceerd. Voor ons was dit het Ei van Columbus, voor Amsterdam is het een wereldprimeur", vertelt Fava. "We zitten nu alleen in het centrum van Amsterdam en alleen op toplocaties. Als we in andere steden of landen zouden willen uitbreiden, zou dat via franchise moeten gaan."

250 franchiseverzoeken
Kiro heeft inmiddels 250 franchiseverzoeken gekregen uit Dubai, Turkije, Cyprus, Griekenland, Italië en diverse Nederlandse steden. Volgens het bedrijf zou Nutella-producent Ferrero hier het voortouw in moeten nemen.
Opmerkelijk genoeg geeft Ferrero nog steeds geen volledige medewerking, behalve dat het de mogelijkheden biedt om zoveel mogelijk van haar producten te verkopen. Zo lanceerde het bedrijf vorig jaar de Nutella Professionel Line, een product dat exclusief voor de ambachtelijke ijsbereider en patissier op de markt is gebracht. Ice Bakery gebruikt het voor de helft van de 60 verschillende ijssmaken, ijstaarten, ijslolly's, ijsbonbons, maar ook in macarons, crêpes, donuts, cupcakes, wafels, poffertjes en vele chocoladeproducten. Daarnaast worden uit de hele wereld verschillende Nutella-producten geïmporteerd en in de Ice Bakery's verkocht: van kleine minipotjes van 30 gram tot megapotten van 5 kilo, van de Nutella Bready tot de Nutella Nut & Go en Estathé.

Honderd werknemers
De groeiende keten heeft inmiddels honderd werknemers in dienst. Ondanks het succes heeft Kiro mediaverzoeken tot nu toe afgehouden. ,,We wilden eerst het concept uitwerken zoals wij het voor ogen hadden. Met de opening van het vijfde filiaal zijn we op dat punt beland," aldus het bedrijf.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: