Hutten beste cateraar in MT1000

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ranking van cateraars. Dat is prachtig nieuws en een bevestiging dat we met onze gedurfde en betekenisvolle manier van ondernemen iets goed doen”, aldus Collin Schoonens, directeur Commercie bij Hutten.

Elk jaar doet Management Team onderzoek naar de bedrijven met de beste reputatie van Nederland. De respondenten zijn de ‘peers’, de concullega’s van de bedrijven zelf; duizenden ondernemers, managers en bestuurders. In totaal zijn er 58 categorieën. Elke categorie kent zijn eigen toptien en een lijst met runners up. Daarnaast is er een subranking op inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering, waarbij een tot en met 5 sterren gegeven kunnen worden. Hutten behaalde voor alle onderdelen de hoogste waardering van 5 sterren. 

Onderscheidend door je echt te onderscheiden

 Collin Schoonens: “Het is mooi om te zien dat we op zulke algemene sector-overstijgende waarden zo onderscheidend zijn. Binnen onze sector spelen nog veel meer zaken een rol bij de reputatievorming. Trends en ontwikkelingen, zoals gemak en on demand, maar ook wat je beleid is op gezondheid en vitaliteit. En daarbij wegen meer algemene waarden als circulariteit, authenticiteit, transparantie en maatschappelijke meerwaarde steeds zwaarder. Wij hebben daarin wellicht een streepje voor, omdat wij al jaren houding nemen op deze maatschappelijke thema’s en wij continu laten zien dat sociaal maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen hand in hand kunnen gaan. Zo zijn gezondheid en duurzaamheid voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezond eten voor de mens is gezond eten voor de aarde. In ons ondernemerschap proberen we steeds de balans te vinden tussen de vraag van onze opdrachtgevers, de trends en ontwikkelingen in de markt én wat ons al zo lang drijft: met passie voor de ambacht van het koken van betekenis zijn met goede producten en zo maximaal bijdragen aan de beleving van de gast.”

Bekijk hier de lijst met beste cateraars.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek selecteerde MT 58 verschillende vakgebieden. Voor elk van deze categorieën zijn door de redactie lijsten gemaakt met de grootste en bekendste leveranciers in hun vakgebied. Het onderzoek werd uitgevoerd door Amsterdam Centre for Business Innovation.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Recepten
Wat zit er in de originele bolognesesaus?

De bolognesesaus is de allerbekendste Italiaanse pastasaus. In tegenstelling tot veel andere pastasauzen is deze behoorlijk rijk gevuld, doorgaans is het een saus op basis van gehakt, (gepelde) tomaten, wortel, selderie, knoflook en ui. Hieraan worden vaak nog meer ingrediënten aan toegevoegd, ...

Opening Internationaal
Deus Ex Machina brengt uniek retail- en restaurantconcept naar Nederland

Deus Ex Machina is meer dan alleen een merk. Het brengt een lifestyle voor alle riders, bikers, creatieven, foodfanaten en artistiekelingen tot leven. Met hun recent geopende ‘tempel’ genaamd The Wat of Why aan de Amsterdamse Herengracht start ook in de lage landen de jacht naar plezier....

Bier
Horecaconcern IQ Creative stapt over op Bud

IQ Creative, een van de belangrijkste spelers in de Amsterdamse horeca, maakt vandaag bekend te kiezen voor Bierbrouwerij AB InBev. Het bedrijf van Bert van der Leden en ’s werelds grootste brouwer zijn al sinds de introductie van Bud in Nederland in gesprek. De samenwerking wordt vandaag door...

Achtergronden Internationaal
China gaat wegwerpplastic uitbannen, ook in de horeca

China zal de productie, de verkoop en het gebruik van plastic wegwerpproducten in de komende vijf jaar in drie fasen verbieden of beperken, volgens een gezamenlijk door de Nationale Commissie voor Ontwikkeling en Hervorming en het Ministerie van Ecologie en Milieu uitgevaardigde instructie. Ook voor...

Awards
Restaurant ’t Havenmantsje Harlingen Beste Leerbedrijf Horeca

Tijdens de finale op de Horecava is donderdag 16 januari op de stand van SVH Restaurant ’t Havenmantsje uit Harlingen uitgeroepen tot winnaar van de wedstrijd Beste Leerbedrijf Horeca. De tweede plaats ging naar Hotel Pulitzer uit Amsterdam. Le Brasseur uit Maarssen maakt op de derde plaats de...

Ondernemen
Wees goed voorbereid: download de gloednieuwe HorecaMarketingKalender

Hij is er weer! Je kunt de HorecaMarketingKalender 2020 nu gratis downloaden via deze link! De HorecaMarketingKalender is hét overzicht van feestdagen, vakanties en evenementen in Nederland en omgeving. Heb je je ooit weleens afgevraagd wat al die Duitsers ineens in je zaak deden? Dat kwam...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: