Hutten beste cateraar in MT1000

13 december 2019 | Thijs Jacobs

Hutten staat op nummer 1 in de categorie catering van de MT1000, het grootste onderzoek onder zakelijke beslissers naar de kwaliteit en populariteit van zakelijke dienstverleners in Nederland. “Vorig jaar stonden we nummer 1 in het lijstje met runner-ups en nu meteen op nummer 1 in de overall ranking van cateraars. Dat is prachtig nieuws en een bevestiging dat we met onze gedurfde en betekenisvolle manier van ondernemen iets goed doen”, aldus Collin Schoonens, directeur Commercie bij Hutten.

Elk jaar doet Management Team onderzoek naar de bedrijven met de beste reputatie van Nederland. De respondenten zijn de ‘peers’, de concullega’s van de bedrijven zelf; duizenden ondernemers, managers en bestuurders. In totaal zijn er 58 categorieën. Elke categorie kent zijn eigen toptien en een lijst met runners up. Daarnaast is er een subranking op inhoudelijke aspecten: klantgerichtheid, productleiderschap en de kwaliteit van de uitvoering, waarbij een tot en met 5 sterren gegeven kunnen worden. Hutten behaalde voor alle onderdelen de hoogste waardering van 5 sterren. 

Onderscheidend door je echt te onderscheiden

 Collin Schoonens: “Het is mooi om te zien dat we op zulke algemene sector-overstijgende waarden zo onderscheidend zijn. Binnen onze sector spelen nog veel meer zaken een rol bij de reputatievorming. Trends en ontwikkelingen, zoals gemak en on demand, maar ook wat je beleid is op gezondheid en vitaliteit. En daarbij wegen meer algemene waarden als circulariteit, authenticiteit, transparantie en maatschappelijke meerwaarde steeds zwaarder. Wij hebben daarin wellicht een streepje voor, omdat wij al jaren houding nemen op deze maatschappelijke thema’s en wij continu laten zien dat sociaal maatschappelijk, circulair en commercieel ondernemen hand in hand kunnen gaan. Zo zijn gezondheid en duurzaamheid voor ons onlosmakelijk met elkaar verbonden. Gezond eten voor de mens is gezond eten voor de aarde. In ons ondernemerschap proberen we steeds de balans te vinden tussen de vraag van onze opdrachtgevers, de trends en ontwikkelingen in de markt én wat ons al zo lang drijft: met passie voor de ambacht van het koken van betekenis zijn met goede producten en zo maximaal bijdragen aan de beleving van de gast.”

Bekijk hier de lijst met beste cateraars.

Over het onderzoek

Voor het onderzoek selecteerde MT 58 verschillende vakgebieden. Voor elk van deze categorieën zijn door de redactie lijsten gemaakt met de grootste en bekendste leveranciers in hun vakgebied. Het onderzoek werd uitgevoerd door Amsterdam Centre for Business Innovation.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening
Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gaat uitbreiden in Nederland

Sinds december 2018 is de Amerikaanse franchiseketen Wayback Burgers gevestigd in Nederland. Na ruim een jaar succesvol te hebben gedraaid, is Stefan Boers – Master Franchisehouder Nederland – klaar om de volgende stap te nemen in het realiseren van zijn ambitie; 10 nieuwe full service ...

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Events
Horecava 2021 gaat hybride

Horecava verrijkt haar 65e editie, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2021 in RAI Amsterdam, met een online programma. Het evenement zal in aangepaste vorm face-2-face, volgens de COVID-19 richtlijnen, én virtueel live zijn. De vakbeurs, die foodservice professionals al jaren met elkaa...

Awards
Beachclub Lekker uit Vrouwenpolder Beste Paviljoen van 2020

Donderdag 30 juli werden de jaarlijkse prijzen voor het Beste Paviljoen en het Schoonste Strand van Nederland uitgereikt. De prijs voor het Schoonste Strand van Nederland ging naar Ameland. En voor het eerst mocht de jury zelfs een tien toekennen voor de schoonheid van dit strand. Friesland had met ...

Opening
Sterrenzaak opent bistro: Bistro TWO in Roermond

Begin september mag de gezellige Limburgse stad, Roermond een nieuwe top bistro verwelkomen op de Roerkade. Waar de brasserie van het luxe Hotel Dux eerder gevestigd was, zal binnenkort een nieuwe wind, genaamd Bistro TWO, waaien. Bethany DeLong en Edwin Soumang, eigenaars van het met een Micheli...

Economie
McDonalds ziet omzet in 2019 verdriedubbelen

De omzet van McDonald’s bezorgservice McDelivery is in 2019 verdriedubbeld ten opzichte van 2018. Deze groei zet in 2020 verder door. Hiermee plukt McDonald’s de vruchten van haar strategie om in te spelen op de snelgroeiende bezorgmarkt. De uitrol van deze service is de afgelopen maa...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: