Humphreys is eerste plofkipvrije keten

2 oktober 2015
Humphreys is eerste plofkipvrije keten

Humphrey’s heeft als eerste restaurantketen van Nederland een plofkipvrij menu. Humphrey’s serveert nu alleen nog kip die langzamer
groeit, meer leefruimte krijgt en daglicht ziet. Stichting Wakker Dier is blij met de stap van Humphrey’s: "Ze zijn de eerste landelijke restaurantketen die plofkip uit de keuken weert. Dit is belangrijk, want ook de horeca moet plofkipvrij. We hopen dat andere restaurants dit goede voorbeeld volgen!"

*Kip*
Humphrey’s is een restaurantketen met 18 vestigingen door het hele land. Sinds kort maken zij al hun kipgerechten met Nieuwe Standaardkip in plaats van plofkip. Dit is dezelfde kip die de Jumbo verkoopt. Deze kip krijgt 35 procent meer leefruimte dan de plofkip, groeit ongeveer 25 procent minder snel, leeft langer en ziet daglicht. Het welzijn van deze kip is een stuk beter dan van de plofkip.

*Horeca*
Volgens Wakker dier wordt in veel horecagelegenheden nog plofkip geserveerd. Enkele hotelketens stapten al over naar kip met een keurmerk, maar nu maakt ook de eerste restaurantketen een stap.

~Mirte Bouman~

Overig nieuws