Héroine Restaurant & Bar: heldin van Rotterdam is open

27 februari 2018 | David Bakker

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist sinds kort Héroine Restaurant & Bar. Verstopt achter een massieve deur, vind je de triple dream van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook. Bezoekers kunnen er terecht voor de pefecte mix van fine-dining, bijzondere wijnen, kunst en design.

Bij binnenkomst lonkt de meterslange eikenhouten bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en bar snacks. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de zaak waardoor bargasten zien hoe de chefs te werk gaan. In het restaurantgedeelte kunnen fijnproevers plaatsnemen voor verrassende smaakcombinaties. Want als gast van Héroine moet je je overgeven aan de smaken van de chefkok. Er is geen standaard menu om van te kiezen en ook is niet van tevoren bekend wat er op het menu staat. Wel heb je de keuze uit 4- ,5- of 7-gangen met eventueel bijpassende wijnen.

Drietal horecaondernemers

Eva, tevens eigenaresse van de Matroos en het Meisje, is samen met Michael en Fred de trotse eigenaar van dit high-end restaurant. Daar waar veel horeca zich tegenwoordig laat leiden door trends, vaart Héroine een geheel eigen koers. Eva vertelt: “We hebben hier uitgewerkt wat we zélf mooi en belangrijk vinden wanneer we uiteten gaan. Bij Héroine kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Of je geniet voor een bescheiden bedrag van vier gangen en je deelt een fles wijn met z’n tweeën, óf je gaat all the way voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Ook zakelijk kun je hier prima dineren in de private dining op de entresol.” De kookstijl van Schook laat zich niet eenvoudig omschrijven: “Ik wissel regelmatig van menu en laat me door alle wereldkeukens beïnvloeden. Je moet eigenlijk gewoon komen eten om dit te ervaren.” Sommelier Fred draagt graag bij aan die smaakcombinaties: “Ik ga op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Ik breng bepaalde streken onder de aandacht waar mijn gasten meestal nog niet bekend mee zijn, dat experimentele maakt het spannend.”

Uitdagende ruimte

Voor het ontwerp vroeg het drietal het Berlijns Rotterdams ontwerpbureau Modiste (bekend van o.a Bonanza Roastery Café) om de ruimte in te richten met een knipoog naar het monumentale gebouw. Zo vertelt Marick Baars “Wij werden geïnspireerd door de zeer rijke en stilistische keuken van de chef- kok. Vanuit dit rauwe, blanco canvas zijn we op zoek gegaan naar een weelderige jaren zeventig sfeer terwijl we stevig in de modernistische designtraditie van het gebouw bleven.” Denk hierbij aan houten lambrisering, enorme plantenbakken en een discobal van Rotganzen. Het resultaat? Een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een combinatie van essentieel en weelderig in zowel ontwerp als afwerking, waarbij comfort de hoogste prioriteit heeft.

Het Industriegebouw Rotterdam

Na breakfast diner By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en Old Scuola is het Rotterdamse Industriegebouw met Héroine een horecazaak op niveau rijker. “We zien Héroine als chique sluitstuk van onze horecavisie” vertelt Joost Prins, managing director van het Industriegebouw. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot. Met de komst van Héroine is de horecaprogrammering van Het Industriegebouw
compleet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

KHN
KHN reageert op maatregelen: "Te veel nadruk op horeca"

De Koninklijke Horeca Nederland begrijpt dat, als het aantal besmettingen toeneemt, de overheid maatregelen moet nemen om die groei een halt toe te roepen. Echter verbaast het de brancheorganisatie dat de horeca telkens het boetekleed aan moet trekken. Op de website reageert KHN op de genomen maatre...

Coronacrisis
Download hier de corona checklist

Horecagasten worden vanaf 10 augustus dringend verzocht hun contactgegevens achter te laten om bron- en contactonderzoek makkelijker te maken bij een eventuele uitbraak. Download hier de checklist om uit te printen. Horecaondernemers zijn verplicht contactgegevens aan hun gasten te vragen, gasten zi...

Achtergronden
Zo kom je de hitte in de horeca door

Op sommige plekken in Nederland zal het kwik deze week oplopen tot een kleine 36 graden. Horecaondernemers nemen massaal maatregelen om de week zo koel mogelijk door te komen. Met deze acht tips helpen we je een beetje op weg. 1. Cliché, maar misschien wel de belangrijkste: zorg dat j...

Coronacrisis
Kabinet trekt teugels aan in strijd tegen corona

Horecazaken moeten vanaf maandag 10 augustus de namen en contactgegevens van gasten registreren. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens zijn persconferentie. Het coronavirus is bezig aan een opmars. Om die opmars tegen te gaan is contact- en brononderzoek noodzakelijk, zo stelt de premier. ...

Opening
Café Restaurant Soesterdal: all-electric

Op de voormalige vliegbasis Soesterberg is een ingetogen en duurzaam horecapaviljoen gerealiseerd, bestaande uit een café restaurant met terras, omringd door een natuurlijk speelbos en diverse speelplekken. Café Restaurant Soesterdal ligt aan de bosrand, met een weids uitzicht over ...

Economie Tech
Met Tikkie Check supersnel en eenvoudig afrekenen in horeca

Voor iedereen die op het terras of in een restaurant na een drankje of maaltijd snel en zonder tussenkomst van personeel de rekening wil betalen, biedt Tikkie Check vanaf nu de mogelijkheid in een handomdraai contactloos af te rekenen. Het enige dat je hoeft te doen, is de camera van je smartphon...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: