Héroine Restaurant & Bar: heldin van Rotterdam is open

27 februari 2018 | David Bakker

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist sinds kort Héroine Restaurant & Bar. Verstopt achter een massieve deur, vind je de triple dream van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook. Bezoekers kunnen er terecht voor de pefecte mix van fine-dining, bijzondere wijnen, kunst en design.

Bij binnenkomst lonkt de meterslange eikenhouten bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en bar snacks. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de zaak waardoor bargasten zien hoe de chefs te werk gaan. In het restaurantgedeelte kunnen fijnproevers plaatsnemen voor verrassende smaakcombinaties. Want als gast van Héroine moet je je overgeven aan de smaken van de chefkok. Er is geen standaard menu om van te kiezen en ook is niet van tevoren bekend wat er op het menu staat. Wel heb je de keuze uit 4- ,5- of 7-gangen met eventueel bijpassende wijnen.

Drietal horecaondernemers

Eva, tevens eigenaresse van de Matroos en het Meisje, is samen met Michael en Fred de trotse eigenaar van dit high-end restaurant. Daar waar veel horeca zich tegenwoordig laat leiden door trends, vaart Héroine een geheel eigen koers. Eva vertelt: “We hebben hier uitgewerkt wat we zélf mooi en belangrijk vinden wanneer we uiteten gaan. Bij Héroine kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Of je geniet voor een bescheiden bedrag van vier gangen en je deelt een fles wijn met z’n tweeën, óf je gaat all the way voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Ook zakelijk kun je hier prima dineren in de private dining op de entresol.” De kookstijl van Schook laat zich niet eenvoudig omschrijven: “Ik wissel regelmatig van menu en laat me door alle wereldkeukens beïnvloeden. Je moet eigenlijk gewoon komen eten om dit te ervaren.” Sommelier Fred draagt graag bij aan die smaakcombinaties: “Ik ga op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Ik breng bepaalde streken onder de aandacht waar mijn gasten meestal nog niet bekend mee zijn, dat experimentele maakt het spannend.”

Uitdagende ruimte

Voor het ontwerp vroeg het drietal het Berlijns Rotterdams ontwerpbureau Modiste (bekend van o.a Bonanza Roastery Café) om de ruimte in te richten met een knipoog naar het monumentale gebouw. Zo vertelt Marick Baars “Wij werden geïnspireerd door de zeer rijke en stilistische keuken van de chef- kok. Vanuit dit rauwe, blanco canvas zijn we op zoek gegaan naar een weelderige jaren zeventig sfeer terwijl we stevig in de modernistische designtraditie van het gebouw bleven.” Denk hierbij aan houten lambrisering, enorme plantenbakken en een discobal van Rotganzen. Het resultaat? Een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een combinatie van essentieel en weelderig in zowel ontwerp als afwerking, waarbij comfort de hoogste prioriteit heeft.

Het Industriegebouw Rotterdam

Na breakfast diner By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en Old Scuola is het Rotterdamse Industriegebouw met Héroine een horecazaak op niveau rijker. “We zien Héroine als chique sluitstuk van onze horecavisie” vertelt Joost Prins, managing director van het Industriegebouw. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot. Met de komst van Héroine is de horecaprogrammering van Het Industriegebouw
compleet.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Bier Rotterdam
Hudson Bar & Kitchen lanceert als eerste Moritz Beercan Chicken

Op vrijdag 22 juni introduceert Hudson Bar & Kitchen als eerste het oudste Spaanse biermerk Moritz Bier in combinatie met de Moritz Beercan Chicken. Swinkels Family Brewers – die verantwoordelijk is voor de lancering van Moritz in Nederland - verkoos restaurant Hudson als de eerste partner...

Culinair Rotterdam
Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshik...

Personalia Michelin
Michael Ellis verlaat Michelin

Michael Ellis, de directeur van de culinaire Michelin restaurant- en hotelgidsen stapt op. Hij gaat een nieuwe uitdaging aan bij Jumeirah Group, waar hij leiding gaat geven aan de culinaire afdelingen. Diner De 'chief executive' van Jumeirah, José Silva, wil het restaurant...

Awards Culinair
Team sterrenrestaurant Merlet wint kookwedstrijd Slag op de Schelde 2018

De vierde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant Merlet in Schoorl. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant de Ertepeller in Papendrecht. Tijdens de wedstrijd, d...

Culinair Fastservice
Fusie De Pizzabakkers en Da Portare Via

De Pizzabakkers (nu 12 vestigingen) en Da Portare Via (nu 9 vestigingen) maken bekend in de loop van dit jaar te fuseren. De bedrijven zijn ervan overtuigd samen sterker te staan. De kernwaarden van beide bedrijven komen nagenoeg overeen, ze staan voor een ambachtelijke houtovenpizza van hoge kwa...

Achtergronden Tech
Kok op vakantie dankzij keukenmanagementsysteem

De kok kan eindelijk weer eens op vakantie. Niet omdat hij de keuken sluit, maar vanwege de vlekkeloze keukenoperatie, mogelijk gemaakt door een systeem dat het keukenmanagement stroomlijnt. De meeste chefs die ermee werken willen niet anders meer, merkt Arjan Mul op. Arjan is dealer van unTill K...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: