Héroine Restaurant & Bar: heldin van Rotterdam is open

27 februari 2018 | David Bakker

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist sinds kort Héroine Restaurant & Bar. Verstopt achter een massieve deur, vind je de triple dream van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook. Bezoekers kunnen er terecht voor de pefecte mix van fine-dining, bijzondere wijnen, kunst en design.

Bij binnenkomst lonkt de meterslange eikenhouten bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en bar snacks. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de zaak waardoor bargasten zien hoe de chefs te werk gaan. In het restaurantgedeelte kunnen fijnproevers plaatsnemen voor verrassende smaakcombinaties. Want als gast van Héroine moet je je overgeven aan de smaken van de chefkok. Er is geen standaard menu om van te kiezen en ook is niet van tevoren bekend wat er op het menu staat. Wel heb je de keuze uit 4- ,5- of 7-gangen met eventueel bijpassende wijnen.

Drietal horecaondernemers

Eva, tevens eigenaresse van de Matroos en het Meisje, is samen met Michael en Fred de trotse eigenaar van dit high-end restaurant. Daar waar veel horeca zich tegenwoordig laat leiden door trends, vaart Héroine een geheel eigen koers. Eva vertelt: “We hebben hier uitgewerkt wat we zélf mooi en belangrijk vinden wanneer we uiteten gaan. Bij Héroine kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Of je geniet voor een bescheiden bedrag van vier gangen en je deelt een fles wijn met z’n tweeën, óf je gaat all the way voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Ook zakelijk kun je hier prima dineren in de private dining op de entresol.” De kookstijl van Schook laat zich niet eenvoudig omschrijven: “Ik wissel regelmatig van menu en laat me door alle wereldkeukens beïnvloeden. Je moet eigenlijk gewoon komen eten om dit te ervaren.” Sommelier Fred draagt graag bij aan die smaakcombinaties: “Ik ga op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Ik breng bepaalde streken onder de aandacht waar mijn gasten meestal nog niet bekend mee zijn, dat experimentele maakt het spannend.”

Uitdagende ruimte

Voor het ontwerp vroeg het drietal het Berlijns Rotterdams ontwerpbureau Modiste (bekend van o.a Bonanza Roastery Café) om de ruimte in te richten met een knipoog naar het monumentale gebouw. Zo vertelt Marick Baars “Wij werden geïnspireerd door de zeer rijke en stilistische keuken van de chef- kok. Vanuit dit rauwe, blanco canvas zijn we op zoek gegaan naar een weelderige jaren zeventig sfeer terwijl we stevig in de modernistische designtraditie van het gebouw bleven.” Denk hierbij aan houten lambrisering, enorme plantenbakken en een discobal van Rotganzen. Het resultaat? Een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een combinatie van essentieel en weelderig in zowel ontwerp als afwerking, waarbij comfort de hoogste prioriteit heeft.

Het Industriegebouw Rotterdam

Na breakfast diner By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en Old Scuola is het Rotterdamse Industriegebouw met Héroine een horecazaak op niveau rijker. “We zien Héroine als chique sluitstuk van onze horecavisie” vertelt Joost Prins, managing director van het Industriegebouw. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot. Met de komst van Héroine is de horecaprogrammering van Het Industriegebouw
compleet.

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Culinair
Kerstmenu: Spoom en foie gras uit de gratie 

In bijna de helft van de Nederlandse restaurants wordt deze Kerst hert als hoofdgerecht gereserveerd. Hiermee is hert het populairste hoofdgerecht op de kerstmenu’s in de Nederlandse horeca. In Nederland betaal je in 2018 gemiddeld € 61,- voor een vijfgangen kerstdiner. Goedkoop eten doe ...

F&B Den Haag
Plek voor ruim 60 F&B-concepten in Haagse binnenstad

De binnenstad van Den Haag is uitgegroeid tot één van de meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. Toch is er nog ruimte om verder te verbeteren. Op basis van de horecabenchmark tussen de vijf grootste steden, blijkt dat het aanbod Food & Beverage (F&B) beperkt is. Er ...

Columns
Column: Albert Heijn als horecaketen?

Een bijzondere uitspraak van Wouter Kolk, sinds 1 november de grote baas bij Ahold Delhaize Europe. Hij zei in het Financieel Dagblad dat Albert Heijn “een plek wordt om iets te eten.” De bekendste supermarkt van Nederland wordt een concurrent van de horeca. Volgend jaar opent, als proef...

Onderwijs Ondernemen
Training horeca-concepting: "Ik geef je de ultieme checklist mee!"

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Michelin Utrecht
Door Michelin bekroond Utrechts restaurant ElVi gaat sluiten

Restaurant ElVi in Utrecht sluit per 29 december 2018 de deuren. Eigenaren Elvira Kemman en Victor Fielmich hebben hun restaurant verkocht en oriënteren zich op nieuwe plannen in de horeca. ElVi had de afgelopen vijf jaar een Bib Gourmand-onderscheiding van restaurantgids Michelin. Utrecht b...

Awards
Bart Ausems geslaagd voor Meesterproef SVH Meesterkok

Op woensdag 12 december is Bart Ausems (50), chef-kok en eigenaar van Restaurant Tout à Fait*, Maastricht, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterkok. Bart bekroont zijn carrière met het afleggen van een mooie en geslaagde Meesterproef. Hij wordt hiermee, na zijn inauguratie begin ...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: