Héroine Restaurant & Bar: heldin van Rotterdam is open

27 februari 2018 | David Bakker

In de westelijke vleugel van Het Industriegebouw huist sinds kort Héroine Restaurant & Bar. Verstopt achter een massieve deur, vind je de triple dream van oprichters Eva Eekman, sommelier Fred de Neef en chefkok Michael Schook. Bezoekers kunnen er terecht voor de pefecte mix van fine-dining, bijzondere wijnen, kunst en design.

Bij binnenkomst lonkt de meterslange eikenhouten bar met comfortabele barstoelen om aan te zitten voor speciale cocktails, wijnen en bar snacks. De keuken bevindt zich aan de voorzijde van de zaak waardoor bargasten zien hoe de chefs te werk gaan. In het restaurantgedeelte kunnen fijnproevers plaatsnemen voor verrassende smaakcombinaties. Want als gast van Héroine moet je je overgeven aan de smaken van de chefkok. Er is geen standaard menu om van te kiezen en ook is niet van tevoren bekend wat er op het menu staat. Wel heb je de keuze uit 4- ,5- of 7-gangen met eventueel bijpassende wijnen.

Drietal horecaondernemers

Eva, tevens eigenaresse van de Matroos en het Meisje, is samen met Michael en Fred de trotse eigenaar van dit high-end restaurant. Daar waar veel horeca zich tegenwoordig laat leiden door trends, vaart Héroine een geheel eigen koers. Eva vertelt: “We hebben hier uitgewerkt wat we zélf mooi en belangrijk vinden wanneer we uiteten gaan. Bij Héroine kun je het zo gek maken als je zelf wilt. Of je geniet voor een bescheiden bedrag van vier gangen en je deelt een fles wijn met z’n tweeën, óf je gaat all the way voor 7 gangen met bijpassende wijnen. Ook zakelijk kun je hier prima dineren in de private dining op de entresol.” De kookstijl van Schook laat zich niet eenvoudig omschrijven: “Ik wissel regelmatig van menu en laat me door alle wereldkeukens beïnvloeden. Je moet eigenlijk gewoon komen eten om dit te ervaren.” Sommelier Fred draagt graag bij aan die smaakcombinaties: “Ik ga op zoek naar de perfecte wijn-spijscombinaties. Ik breng bepaalde streken onder de aandacht waar mijn gasten meestal nog niet bekend mee zijn, dat experimentele maakt het spannend.”

Uitdagende ruimte

Voor het ontwerp vroeg het drietal het Berlijns Rotterdams ontwerpbureau Modiste (bekend van o.a Bonanza Roastery Café) om de ruimte in te richten met een knipoog naar het monumentale gebouw. Zo vertelt Marick Baars “Wij werden geïnspireerd door de zeer rijke en stilistische keuken van de chef- kok. Vanuit dit rauwe, blanco canvas zijn we op zoek gegaan naar een weelderige jaren zeventig sfeer terwijl we stevig in de modernistische designtraditie van het gebouw bleven.” Denk hierbij aan houten lambrisering, enorme plantenbakken en een discobal van Rotganzen. Het resultaat? Een uitgebalanceerde mix van eenvoud en drama, een combinatie van essentieel en weelderig in zowel ontwerp als afwerking, waarbij comfort de hoogste prioriteit heeft.

Het Industriegebouw Rotterdam

Na breakfast diner By Jarmusch, Alfredo’s Taqueria en Old Scuola is het Rotterdamse Industriegebouw met Héroine een horecazaak op niveau rijker. “We zien Héroine als chique sluitstuk van onze horecavisie” vertelt Joost Prins, managing director van het Industriegebouw. Naast een bedrijfsverzamelgebouw is Het Industriegebouw, na twee jaar herontwikkeling, inmiddels ook een culinaire hotspot. Met de komst van Héroine is de horecaprogrammering van Het Industriegebouw
compleet.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Steunpakket met drie maanden verlengd: 13 miljard euro aan kosten

De komende drie maanden trekt het kabinet nog eens 13 miljard uit voor steun aan ondernemers die vanwege de coronacrisis in financiële problemen komen. Het bestaande noodpakket loopt af op 1 juni, maar wordt dus met nog eens drie maanden verlengd. Zorgelijke ontwikkeling Premier Rutte spr...

Culinair Coronacrisis
Wellnessboot: van badjassenparadijs naar smaakvol pop-up restaurant

Een fijne cruise maken zit er vanwege de coronacrisis momenteel niet in. Maar wie toch een avondje dat heerlijke vakantiegevoel wil ervaren en tegelijkertijd wil genieten van een heerlijk diner kan vanaf 1 juni terecht op de Wellnessboot bij City Resort Hotel Mill. De Wellnessboot is normaal gezien ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
VCHO, ProFri en NHG vragen om verduidelijking enkele regels 

Premier Mark Rutte heeft gesproken; de kogel is door de kerk. Vanaf 1 juni om 12.00 uur mag het zitgedeelte van cafetaria’s en restaurants weer open voor maximaal 30 eters ter plekke. Ook mogen de terrassen weer in gebruik worden genomen. Veel ondernemers waren zich al aan het voorbereiden; ee...

KHN Coronacrisis
KHN: Horeca mag voorzichtig open, steunpakket blijft noodzakelijk

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat de eerste stap richting de heropening van de horeca is gezet. De gisteren aangekondigde verlichting van de coronamaatregelen tijdens de persconferentie van het kabinet bieden een bescheiden perspectief voor de horeca. De gevolgen van de intelligente loc...

Coronacrisis
Horeca per 1 juni open: dertig mensen exclusief personeel weer welkom

De horeca in Nederland mag op 1 juni vanaf 12.00 uur weer open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. In tegenstelling tot de eerder afgekondigde versoepelingen van de maatregelen, worden personeelsleden niet meegetelt in de '30-mensenregel'. Dat betekent dat er...

Economie Coronacrisis
Horecaondernemers verliezen 39% van de inkomsten tijdens lockdown

Kleine ondernemers in de horeca zagen hun inkomsten flink teruglopen sinds de eerste coronamaatregelen. Horecaondernemers moesten genoegen nemen met 39% minder inkomsten. Dit en meer blijkt uit een onderzoek door Knab, op basis van geanonimiseerde transactiedata van ruim 150.000 eenmanszaken en bv&r...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: