Hotelscholen gaan de strijd aan

30 augustus 2013 |
Hotelscholen gaan de strijd aan<

Op 2 september komen studenten van vijf hotelscholen in Europa samen bij NH Grand Hotel Krasnapolsky voor de Battle of the Hotel Schools 2013. Tijdens deze kookwedstrijd creëren de
studenten een 5-gangen diner voor zestig gasten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het Emma Kinderziekenhuis. Elke gang wordt voorzien van een zorgvuldig geselecteerde wijn en wordt beoordeeld door de jury bestaande uit chefs van Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

2.700 euro voor Emma Kinderziekenhuis
De Battle of the Hotel Schools begon in 2012 als een opdracht in de tweede fase van de Bachelor opleiding van Hotelschool The Hague. Studenten moesten een liefdadigheidsevenement organiseren en geld inzamelen voor een goed doel van hun keuze. Dit resulteerde in een kookwedstrijd tussen vijf Nederlandse hotelscholen waarbij in totaal 2.700 euro voor het Emma Kinderziekenhuis werd verdiend.

De deelnemers
Dit jaar is het evenement internationaler en doen er naast drie Nederlandse hotelscholen ook twee internationale scholen mee. De deelnemende hotelscholen zijn: Hotelschool The Hague, Hogere Hotelschool Stenden uit Leeuwarden (winnaar 2012), Ecole Hôtelière de Lausanne (Zwitserland), Westminster Kingsway College London (UK) en Hoge Hotelschool Maastricht, Hogeschool Zuyd.

De jury
Vier chefs van Michelin sterrenrestaurants beoordelen de gerechten per gang om zo te bepalen welke hotelschool de winnaar is van de Battle of the Hotel Schools 2013.
De jury bestaat uit chef Rogér Rassin van restaurant La Rive, chef Han Ji van restaurant Han Ting Cuisine, chef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden en chef Christopher Naylor van restaurant Vermeer. Deze restaurants bezitten allen één Michelin ster.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Longread
Interview: tijd voor meer vrouwen in de sterrenkeuken?

Vrouwelijke koks zijn nog (te) dun gezaaid, maar de aanstormende talenten Tess de Groot en Femke Klaassen, die bij respectievelijk Aan de Poel en De Librije werken, hebben een glansrijke toekomst in het verschiet. Ik spreek ze in De Librije, het driesterrenrestaurant in Zwolle en bespreek hun ervari...

Opening
Poké Perfect nu ook in Almere geopend

Onlangs is aan de Grote Markt een vestiging geopend van Poké Perfect. In dit restaurant staan gerechten op het menu die zijn geïnspireerd op de Hawaiiaanse keuken met poké bowls als basis. Bij Poké Perfect kunnen klanten terecht voor een snelle, heerlijke en bovendien gezon...

Economie Coronacrisis
Vooral horecaondernemers maken zich zorgen over voortbestaan onderneming

Het vertrouwen in het voortbestaan bij de huidige economische situatie is in juni in nagenoeg alle sectoren van het niet-financiële bedrijfsleven toegenomen. In de meeste sectoren dacht meer dan de helft van de bedrijven in juni minstens nog een jaar te bestaan. In mei was dit nog alleen in de ...

Koffie & thee Longread
Koffiekennis: alles over koffievarianten

Specialty coffee is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden in Nederland. In de horeca is koffie essentieel, net als in B&B en dan zeker bij het ontbijt. Omdat specialty coffees steeds gangbaarder zijn, is het verstandig om eens in deze donkerbruine materie te duiken. Want wat is speci...

Wet- en regelgeving Bezorgen
Plotseling tekort van 2500 maaltijdbezorgers

Door een overnacht ingevoerde maatregel van staatssecretaris Tamara van Ark van sociale zaken zitten duizenden cafetaria’s, snackbars en frituren van de ene op de andere dag met een tekort van 2500 maaltijdbezorgers. Afgelopen maandag maakte Van Ark bekend dat maaltijdbezorgers voortaan min...

Blog
Blog Jeannine Sok: Respect? Ja graag!

De horeca is nu weer een maand open. De medewerkers zijn blij om weer gasten te mogen verwennen en in de watten te leggen, want dat is waar het vak om draait. Maar sommige gasten gaan over grenzen heen, die van de nieuwe wet, van jou en van de gastvrijheid. Respectloos, terwijl je als restaurant zo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: