Hotelscholen gaan de strijd aan

30 augustus 2013 |
Hotelscholen gaan de strijd aan<

Op 2 september komen studenten van vijf hotelscholen in Europa samen bij NH Grand Hotel Krasnapolsky voor de Battle of the Hotel Schools 2013. Tijdens deze kookwedstrijd creëren de
studenten een 5-gangen diner voor zestig gasten om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het Emma Kinderziekenhuis. Elke gang wordt voorzien van een zorgvuldig geselecteerde wijn en wordt beoordeeld door de jury bestaande uit chefs van Michelin sterrenrestaurants in Nederland.

2.700 euro voor Emma Kinderziekenhuis
De Battle of the Hotel Schools begon in 2012 als een opdracht in de tweede fase van de Bachelor opleiding van Hotelschool The Hague. Studenten moesten een liefdadigheidsevenement organiseren en geld inzamelen voor een goed doel van hun keuze. Dit resulteerde in een kookwedstrijd tussen vijf Nederlandse hotelscholen waarbij in totaal 2.700 euro voor het Emma Kinderziekenhuis werd verdiend.

De deelnemers
Dit jaar is het evenement internationaler en doen er naast drie Nederlandse hotelscholen ook twee internationale scholen mee. De deelnemende hotelscholen zijn: Hotelschool The Hague, Hogere Hotelschool Stenden uit Leeuwarden (winnaar 2012), Ecole Hôtelière de Lausanne (Zwitserland), Westminster Kingsway College London (UK) en Hoge Hotelschool Maastricht, Hogeschool Zuyd.

De jury
Vier chefs van Michelin sterrenrestaurants beoordelen de gerechten per gang om zo te bepalen welke hotelschool de winnaar is van de Battle of the Hotel Schools 2013.
De jury bestaat uit chef Rogér Rassin van restaurant La Rive, chef Han Ji van restaurant Han Ting Cuisine, chef Wilco Berends van restaurant De Nederlanden en chef Christopher Naylor van restaurant Vermeer. Deze restaurants bezitten allen één Michelin ster.

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: