Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar

3 juni 2015 |
Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar

Ruimzicht (Zeddam) is een echt familiebedrijf dat overgegaan is van vader op zoon. In 1950 startte meneer en mevrouw Geerdink pension
Ruimzicht in hun woonhuis. "Ik kan me nog goed herinneren dat wij met het gezin in de schuur sliepen en de gasten in ons huis. Een overnachting met vol pension kostte in die begintijd 7,50 gulden", vertelt de huidige eigenaar Jos Geerdink. "Wat ik ook nooit zal vergeten, is dat mijn moeder iedere dag om 16.30 uur met alle medewerkers een glaasje sherry dronk. Het rondje van de baas noemde ze dit. Dat is nu niet meer voor te stellen, toch?"

Verbouwingen
In 1955 kwam de eerste verbouwing en daar bleef het niet bij. Nu, 65 jaar later, is pension Ruimzicht uitgegroeid tot een middelgroot hotel met 49 hotelkamers, een restaurant en tien vergader-/feestzalen. De visie van meneer en mevrouw Geerdink is in al die jaren niet veranderd. Persoonlijke aandacht, gemoedelijkheid en bijzondere gastvrijheid zijn nog steeds de speerpunten van Jos en zijn vrouw Marja.

Medewerkers
In 1970 waren er acht mensen in dienst bij Ruimzicht. Tegenwoordig zijn dit er ruim 50. Een team dat volgens Jos en Marja aan de basis staat van het succes. "Onze medewerkers zijn loyaal aan Ruimzicht. Ze werken hard en met liefde voor de zaak. Dit is fijn om te zien. Door onze gasten worden we geroemd om de schone kamers, het heerlijke eten en de bediening met een glimlach. Iedereen heeft zijn aandeel in deze mooie teamprestatie."

Jubileumacties
Op de website is een speciale pagina ingericht waar herinneringen van gasten en medewerkers worden opgehaald en waar de geschiedenis staat beschreven. De chef-koks hebben een speciaal 4-gangen jubileummenu samengesteld; gerechten van vroeger in een modern jasje. Daarnaast is een jubileumkrantje uitgegeven met leuke weetjes, hoogtepunten en herinneringen. Gedurende het jaar zullen er nog een aantal ludieke acties volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitmaken van het derde st ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: