Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar

3 juni 2015 |
Hotel Restaurant Ruimzicht 65 jaar<

Ruimzicht (Zeddam) is een echt familiebedrijf dat overgegaan is van vader op zoon. In 1950 startte meneer en mevrouw Geerdink pension
Ruimzicht in hun woonhuis. "Ik kan me nog goed herinneren dat wij met het gezin in de schuur sliepen en de gasten in ons huis. Een overnachting met vol pension kostte in die begintijd 7,50 gulden", vertelt de huidige eigenaar Jos Geerdink. "Wat ik ook nooit zal vergeten, is dat mijn moeder iedere dag om 16.30 uur met alle medewerkers een glaasje sherry dronk. Het rondje van de baas noemde ze dit. Dat is nu niet meer voor te stellen, toch?"

Verbouwingen
In 1955 kwam de eerste verbouwing en daar bleef het niet bij. Nu, 65 jaar later, is pension Ruimzicht uitgegroeid tot een middelgroot hotel met 49 hotelkamers, een restaurant en tien vergader-/feestzalen. De visie van meneer en mevrouw Geerdink is in al die jaren niet veranderd. Persoonlijke aandacht, gemoedelijkheid en bijzondere gastvrijheid zijn nog steeds de speerpunten van Jos en zijn vrouw Marja.

Medewerkers
In 1970 waren er acht mensen in dienst bij Ruimzicht. Tegenwoordig zijn dit er ruim 50. Een team dat volgens Jos en Marja aan de basis staat van het succes. "Onze medewerkers zijn loyaal aan Ruimzicht. Ze werken hard en met liefde voor de zaak. Dit is fijn om te zien. Door onze gasten worden we geroemd om de schone kamers, het heerlijke eten en de bediening met een glimlach. Iedereen heeft zijn aandeel in deze mooie teamprestatie."

Jubileumacties
Op de website is een speciale pagina ingericht waar herinneringen van gasten en medewerkers worden opgehaald en waar de geschiedenis staat beschreven. De chef-koks hebben een speciaal 4-gangen jubileummenu samengesteld; gerechten van vroeger in een modern jasje. Daarnaast is een jubileumkrantje uitgegeven met leuke weetjes, hoogtepunten en herinneringen. Gedurende het jaar zullen er nog een aantal ludieke acties volgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair Wijn
Sterrenrestaurant Da Vinci lanceert eigen wijn van Limburgse wijndomeinen

Sterrenrestaurant Da Vinci in Maasbracht heeft een bijzondere Limburgse wijn gelanceerd. De witte wijn is gemaakt van Chardonnay van Wijngaard Kruisboom en van Souvignier Gris van Wijndomein St. Martinus. De ‘Cuvée Da Pé’ is gevinifieerd door Stan Beurskens van St. Martinus...

Economie Achtergronden
Inkomsten restaurants en cafés in juli nog ruim 10% lager dan vorig jaar

Restauranthouders kregen in juli gemiddeld 11% minder inkomsten bijgeschreven dan in dezelfde maand een jaar eerder. Bij café-eigenaren was dit 13%. Dit blijkt uit onderzoek van Knab. De online bank analyseerde geanonimiseerde transactiedata van 167.000 zakelijke klanten. Ondanks de vers...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Contactgegevens van horecagasten moeten na 14 dagen verwijderd worden

De contactgegevens van gasten, waar horecabedrijven sinds maandag verplicht om moeten vragen, moeten na veertien dagen vernietigd worden. Dat stelt brancheverenging Koninklijke Horeca Nederland (KHN). Dit lazen we in een artikel op NU.nl. Het telefoonnummer en e-mailadres van alle gasten moet op...

Amsterdam Opening
Joris Bijdendijk en Renaissance Koepelkerk openen tijdelijk restaurant

De Amsterdamse chef Joris Bijdendijk gaat ‘on tour’ met het keukenteam van RIJKS® en serveert een 5-gangen menu in de historische kerk. Tijdens de eerste editie van Koepelkerk X RIJKS®, op 15 augustus, wordt de kerk van het Renaissance Amsterdam Hotel getransformeerd tot restaura...

Achtergronden Coronacrisis
Herman den Blijker en Annemarie van Gaal zoeken restaurants die het zwaar hebben

De horeca heeft nog nooit in zo zwaar weer verkeerd als nu. Maandenlang dicht. Geen gast in de zaak. Sommige restaurants hebben in de crisistijd wel een afhaal- of brengservice gehad, maar daarmee konden ze nauwelijks hun hoofd boven water houden. Nu zijn ze eindelijk weer open, maar alles is anders...

Wet- en regelgeving
Lachgasverbod: mag je het straks nog wel kopen voor in je keuken?

Het gebruik van lachgaspatronen als drugs in plaats van gastronomisch of technisch hulpmiddel is de laatste jaren flink toegenomen. Zoveel zelfs dat (door staatssecretaris Blokhuis en minister Grapperhaus) een voorstel is gedaan om lachgas in het hele land te gaan verbieden. Met het landelijk verbod...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: