Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

11 november 2015
Horeca Vlaardingen krijgt meer vrijheid

De gemeenteraad van Vlaardingen gaat akkoord met een pilot om vanaf 1 januari 2016 de openingstijden op zaterdag te verruimen tot
4:00 uur in het horecaconcentratiegebied. De nachtzaken krijgen tijdens deze pilot een 23-uursvergunning. Deze horecabedrijven mogen open zijn van 07:00 uur tot 06:00uur. KHN Vlaardingen is blij met het vertrouwen van de gemeenteraad en de goede samenwerking die geleid heeft tot dit resultaat. KHN bestuurslid Herman Hell: “Met de nieuwe exploitatievergunning en nieuwe openingstijden creëren we meer ruimte voor de ondernemers. Ze zijn niet verplicht hiervan gebruik te maken, maar het geeft ze wel extra ruimte om langer open te blijven als het gezellig is. Op de lange termijn hopen we hier de gasten langer en meer in Vlaardingen te houden en zo een levendige en bruisende stad te creëren.”

*Deregulatie*
Het bestuur van KHN Vlaardingen heeft de laatste maanden samen met de gemeente gekeken naar het vraagstuk deregulatie en een eerlijk speelveld voor horecaondernemers. Dat heeft uiteindelijk geresulteerd in deze pilot met verruimde openingstijden, eenvoudiger aanvragen van een 'Verlaatje' en kan er sneller een horecabedrijf worden gestart.

*Eenvoudig 'Verlaatje'*
Ook is de procedure van het aanvragen 'Verlaatje' eenvoudiger geworden. Horecaondernemers die een bepaalde dag langer open willen blijven, dan op de vergunning staat, mogen daar 10 keer per jaar gebruik van maken. De ondernemers kunnen dat bij de gemeente Vlaardingen op dezelfde dag tot 23:00 aanvragen.

*Sneller een horecabedrijf starten*
Met de komst van een voorlopige exploitatievergunning is het mogelijk om al een horecabedrijf te starten in afwachting van de definitieve vergunning. Het KHN-bestuur steunt dit van harte! Zo kan de horecaondernemer alvast starten en daardoor kan hij efficiënter de eerste fase van het horecabedrijf doorkomen. De drempel om een horecabedrijf te starten, en ook nieuwe horecaconcepten aan te trekken in Vlaardingen, is hiermee verlaagd.

*Kroepoekfabriek*
Met deze resultaten is er een beter gelijk speelveld gecreëerd voor de ondernemers in de horeca van Vlaardingen. Met de komst van de 'kroepoekfabriek' was het voor veel ondernemers wenselijk om een aantal aanpassingen in de regelgeving aan de gemeente te vragen. Vooral met de pilot om de verruiming van de openingstijden is er een eerlijke speelveld ontstaan.
KHN bestuurder Herman Hell: “Het bestuur van KHN is zich er van bewust dat misschien niet elke ondernemer nu een beter gevoel heeft dat er een eerlijker speelveld is ontstaan. Maar in samenwerking met de gemeente hebben we nu wel een flink aantal stappen in de juiste richting gezet. Vanaf nu kunnen we ons focussen op het levendiger maken van onze mooie stad en hierin moeten alle partijen samenwerken”

~Thijs Jacobs~

Overig nieuws