Horeca groeit hardst in pinbetalingen

20 januari 2014 |
Horeca groeit hardst in pinbetalingen

Horecabedrijven zijn bezig met een ware inhaalslag waar het om pinbetalingen gaat. Het segment horeca en recreatie is met een groei van bijna 25% in 2013 een van de grootste stijgers. In totaal werd
meer dan 190 miljoen keer met de pinpas betaald.

Record
Nederlandse consumenten pinden in 2013 vaker dan ooit. Het aantal pinbetalingen bereikte vorig jaar met 2,660 miljard transacties opnieuw een record. Ten opzichte van 2012 was dit een groei van 7,5%.

Klein bedrag, pinnen mag!
Net zoals voorgaande jaren viel de sterkste groei te noteren in de bedragen van €0 tot €10. Het aantal pinbetalingen in deze categorie steeg het afgelopen jaar met bijna 130 miljoen (16,6%) tot een totaal van ruim 907 miljoen. Dat is meer dan een derde (35 %) van alle pintransacties. De horeca laat binnen dit bedragsegment een stijging zien van 36,4% en een totaal van meer dan 90 miljoen pintransacties.

Ook pinnen in kleine horecazaak
De groei in de horeca komt deels doordat bij steeds meer kleinere horecabedrijven zoals cafés en fastservicebedrijven (cafetaria’s, lunchroom, ijssalons etc.) gepind kan worden. Ten opzichte van 2010 zien we voor 2013 een stijging van 32,2 % naar een totaal van meer dan 36.000 betaalautomaten in de horeca.

Dit alles blijkt uit cijfers van Betaalvereniging Nederland.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: