Horeca Academie neemt Leermeester.nu over

31 augustus 2012 |
Horeca Academie neemt Leermeester.nu over<

De Horeca Academie neemt per 1 september Leermeester.nu, opleider voor leermeesters in de horeca, over.

Leermeesterdiploma
Leermeester.nu leidt vakmensen in de Horeca op voor het erkende leermeesterdiploma. De branche stelt dit diploma verplicht voor elke begeleider van leerlingen in de branche. De Horeca Academie is een particuliere opleider waar volwassenen opgeleid worden voor de horeca. De opleidingen zijn ambachtelijk met veel nadruk op de praktijk. Door het toepassen van e-learning kan een groot deel van de lestijd benut worden voor werken in het opleidingsrestaurant.

Peter van Kempen
De Horeca Academie neemt alle activiteiten over van Leermeester.nu. De huidige eigenaar Peter van Kempen, is voor een derde aandeelhouder van de Horeca Academie en blijft dus nauw betrokken bij Leermeester.nu. Leermeester.nu blijft als merk bestaan en zal haar activiteiten op dezelfde wijze voortzetten.

Praktijk en onderwijs
Met de overname wil de Horeca Academie de aansluiting van praktijk en onderwijs verder verbeteren. De opleidingen kunnen hiermee profiteren van de kennis die de deelnemers aan de Leermeesteropleiding meebrengen. De Leermeesters krijgen meer inzicht in de manier waarop het onderwijs van hun leerling is ingericht en wat hun rol daarin is.

Op de foto: De opleidingskeuken van de Horeca Academie.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Marketing
Wat doe jij met Nationale Pannenkoekendag?               

Op 20 maart vieren wij met zijn allen de ‘Nationale Pannenkoekendag’. Dit is de dag waarop pannenkoeken maken en het eten ervan centraal staat. Veel basisscholen vieren deze dag doormiddel van het bakken van pannenkoeken voor opa’s, oma’s en ouderinstellingen. Deze basisschol...

Amsterdam Culinair
Restaurant Taiko verwelkomt internationale topchefs

Internationaal culinair bezoek voor het Conservatorium hotel in Amsterdam. De afgelopen twee dagen was de wereldberoemde chef Hisato Hamada, co-founder van het exclusieve members-only restaurant Wagyumafia in Tokio, te gast in de keuken van Taiko. Op uitnodiging van Schilo van Coevorden, executi...

Opening Rotterdam
Vernieuwd sterrenrestaurant Amarone Rotterdam heropent na brand

Restaurant Amarone in Rotterdam zal op 21 februari 2020 de deuren weer openen na de brand die het in augustus 2019 trof. Het sterrenrestaurant van chef-kok Jan van Dobben en gastvrouw-sommelier Yoshiko van Dobben-Takayama heeft een nieuwe inrichting gekregen met een vleugje Japan. Vleugje Japan i...

"Een concept bewaken vergt scherpte"

Een ijzersterk concept bepaalt het bestaansrecht van je horecaonderneming. De concurrentie in de horeca is moordend. Om te overleven is een eigen identiteit, DNA en karakter noodzakelijk. Een goed concept neerzetten en bewaken is een voortdurend proces, voor iedere ondernemer. De manier waarop Vi...

Opening Restaurant Vega
Nationale Week Zonder Vlees opent pop-up restaurant in samenwerking met Peter Lute

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reserveren voor het Week Zonder Vlees pop-up restaurant, dat van 9 t/m 15 maart tijdens de Nationale Week Zonder Vlees geopend wordt in Muiden. Het restaurant staat onder leiding van topchef Peter Lute en het team van de Kruidfabriek, die alle gasten met een vege...

Opening Rotterdam
Chef-kok Florian van Dillen opent in maart 2020 eigen restaurant in Rotterdam

Het Scheepvaartkwartier in Rotterdam krijgt er een nieuwe horecagelegenheid bij. Chef-kok Florian van Dillen opent er een restaurant en bar in het pand van het voormalige restaurant La Stanza. Het bedrijf opent in maart 2020 de deuren en opereert onder de vlag van by FLIPP. Florian van Dillen (29...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: