Horeca Academie neemt Leermeester.nu over

31 augustus 2012 |
Horeca Academie neemt Leermeester.nu over<

De Horeca Academie neemt per 1 september Leermeester.nu, opleider voor leermeesters in de horeca, over.

Leermeesterdiploma
Leermeester.nu leidt vakmensen in de Horeca op voor het erkende leermeesterdiploma. De branche stelt dit diploma verplicht voor elke begeleider van leerlingen in de branche. De Horeca Academie is een particuliere opleider waar volwassenen opgeleid worden voor de horeca. De opleidingen zijn ambachtelijk met veel nadruk op de praktijk. Door het toepassen van e-learning kan een groot deel van de lestijd benut worden voor werken in het opleidingsrestaurant.

Peter van Kempen
De Horeca Academie neemt alle activiteiten over van Leermeester.nu. De huidige eigenaar Peter van Kempen, is voor een derde aandeelhouder van de Horeca Academie en blijft dus nauw betrokken bij Leermeester.nu. Leermeester.nu blijft als merk bestaan en zal haar activiteiten op dezelfde wijze voortzetten.

Praktijk en onderwijs
Met de overname wil de Horeca Academie de aansluiting van praktijk en onderwijs verder verbeteren. De opleidingen kunnen hiermee profiteren van de kennis die de deelnemers aan de Leermeesteropleiding meebrengen. De Leermeesters krijgen meer inzicht in de manier waarop het onderwijs van hun leerling is ingericht en wat hun rol daarin is.

Op de foto: De opleidingskeuken van de Horeca Academie.
Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Columns
Fooi: geen verplichting, wel een blijk van waardering

In Nederland is fooi geen verplichting. In ons land heeft het horecapersoneel immers ‘gewoon’ een salaris, maar de fooi is daarop natuurlijk wel een welkome aanvulling. Voor de horecagast is het vaak moeilijk te bepalen wat een gangbare fooi is. In de basis is een fooi van vijf tot tien ...

Snacks Fastservice
Fritesvakantie: gratis frites voor de kleintjes

Van zaterdag 19 oktober tot met zondag 27 oktober 2019 organiseren de twee vestigingen van Par Hasard in Amsterdam de Fritesvakantie. Tijdens de herfstvakantie trakteert Par Hasard op gratis frites voor de kinderen bij de lunch van de volwassenen. Uiteraard zijn er tevens menu’s voor de kleint...

Achtergronden Internationaal
Wereldvoedseldag 16 oktober: de wereld bevindt zich in een voedingscrisis

Minstens één op de drie kinderen onder de vijf jaar heeft volgens een nieuw gepubliceerd rapport van Unicef te weinig of te veel gewicht. De wereld lijdt aan een voedingscrisis. Meer dan 800 miljoen mensen in de wereld hebben honger, maar bijna evenveel mensen zijn zwaarlijvig. Tegelij...

Tech
Het rendement van e-mailmarketing wordt zwaar onderschat

Mocht je in het huidige tijdperk als marketeer in de horeca werken, dan moet je van veel markten thuis zijn. Natuurlijk moet je bijhouden wat andere partijen doen. Dit nog naast kennis van sociale media tot aan search engine marketing. Het vak van marketeer wordt steeds lastiger en de concurrentie i...

Koffie & thee Internationaal
Wist je dat we vandaag in koffiestaking zijn?

Tik de gast die een koffie bestelt vandaag maar op de vingers, want de Eerlijke Koffiestaling is een feit. Op het werk en in de horeca drinken we dagelijks veel kopjes koffie. Weinig mensen zijn zich echter bewust van de problematiek die schuilgaat achter de koffie. Om bewustwording ten aanzien van ...

Columns
Column Sico de Moel: Misser

"Doe maar 2 Heineken 0.0 en voor mijn vrouw champagne." Zal ik er eerst maar één brengen, en straks de tweede? "Nee hoor, ik heb dorst." Mijn gasten zaten gisteravond heerlijk buiten aan een klein tafeltje onder mijn luifel. Echt een plekje om samen te genieten v...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: