Horeca aan minder dikmakende cocktail

30 juli 2013 |
Horeca aan minder dikmakende cocktail

Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut maken samen met Pierre Wind Nederlanders de komende weken bewust van hun drankkeuzes. Ze roepen hen op een verfrissende, alcoholvrije cocktail of
zomerdrank met verse producten en een laag suikergehalte te bedenken. Op 13 augustus mogen de ontwerpers hun creaties voor het oog van televisiekok Pierre Wind maken in een wedstrijd in Scheveningen. Pierre Wind komt zelf met een uniek recept voor thuisgebruik en horeca.

Prima alternatief
Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan gewichtstoename. Met name dranken bevatten soms ongemerkt veel suiker. Om te laten zien dat er prima alternatieven zijn, houden Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut het cocktailevent 'Less Sugar, No Alcohol'. Dat vindt plaats op dinsdag 13 augustus van 13.30 tot 17.30 uur op het Palaceplein in Scheveningen, vlakbij het Kurhaus. Pierre Wind laat bezoekers proeven van verantwoorde zomerdrankjes met een laag suikergehalte en zonder alcohol, en daagt voorbijgangers uit deel te nemen aan workshops.

Signaal voor horeca
Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut willen met de actie ook een signaal afgeven richting horeca. Met relatief eenvoudige aanpassingen in ingrediënten is het mogelijk om drankjes te presenteren die voldoen aan de richtlijnen van het Vinkje. Beide organisaties bieden horecagelegenheden een heerlijk recept van Pierre Wind aan voor een zomerse cocktail met weinig suiker, en zonder alcohol. Dit recept is op te vragen bij Stichting Ik Kies Bewust en mag gratis gebruikt worden. Op het event wordt het tevens onder bezoekers verspreid.

Maak je eigen drankje
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de wedstrijd. Ontwerp een cocktail of zomers drankje dat aan de criteria van het Vinkje voldoet en "bevestig de deelname per e-mail"
Prijs en regels
De winnaar krijgt als hoofdprijs een kookworkshop bij Boerin en de Kok in Amstelveen voor vier personen. De belangrijkste criteria zijn (per 100 ml): maximaal 1,1 gram verzadigd vet, maximaal 20 milligram natrium, maximaal 30 kcal, geen alcohol. Stichting Ik Kies Bewust helpt deelnemers graag bij het voldoen aan de richtlijnen.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: