Horeca aan minder dikmakende cocktail

30 juli 2013 |
Horeca aan minder dikmakende cocktail

Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut maken samen met Pierre Wind Nederlanders de komende weken bewust van hun drankkeuzes. Ze roepen hen op een verfrissende, alcoholvrije cocktail of
zomerdrank met verse producten en een laag suikergehalte te bedenken. Op 13 augustus mogen de ontwerpers hun creaties voor het oog van televisiekok Pierre Wind maken in een wedstrijd in Scheveningen. Pierre Wind komt zelf met een uniek recept voor thuisgebruik en horeca.

Prima alternatief
Calorieën uit suikers dragen sterk bij aan gewichtstoename. Met name dranken bevatten soms ongemerkt veel suiker. Om te laten zien dat er prima alternatieven zijn, houden Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut het cocktailevent 'Less Sugar, No Alcohol'. Dat vindt plaats op dinsdag 13 augustus van 13.30 tot 17.30 uur op het Palaceplein in Scheveningen, vlakbij het Kurhaus. Pierre Wind laat bezoekers proeven van verantwoorde zomerdrankjes met een laag suikergehalte en zonder alcohol, en daagt voorbijgangers uit deel te nemen aan workshops.

Signaal voor horeca
Stichting Ik Kies Bewust en Trimbos Instituut willen met de actie ook een signaal afgeven richting horeca. Met relatief eenvoudige aanpassingen in ingrediënten is het mogelijk om drankjes te presenteren die voldoen aan de richtlijnen van het Vinkje. Beide organisaties bieden horecagelegenheden een heerlijk recept van Pierre Wind aan voor een zomerse cocktail met weinig suiker, en zonder alcohol. Dit recept is op te vragen bij Stichting Ik Kies Bewust en mag gratis gebruikt worden. Op het event wordt het tevens onder bezoekers verspreid.

Maak je eigen drankje
Belangstellenden zijn van harte uitgenodigd deel te nemen aan de wedstrijd. Ontwerp een cocktail of zomers drankje dat aan de criteria van het Vinkje voldoet en "bevestig de deelname per e-mail"
Prijs en regels
De winnaar krijgt als hoofdprijs een kookworkshop bij Boerin en de Kok in Amstelveen voor vier personen. De belangrijkste criteria zijn (per 100 ml): maximaal 1,1 gram verzadigd vet, maximaal 20 milligram natrium, maximaal 30 kcal, geen alcohol. Stichting Ik Kies Bewust helpt deelnemers graag bij het voldoen aan de richtlijnen.

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: