Hoogste restaurant van Nederland wint Ondernemersprijs

6 november 2017 | Roy Spijker

De Zilveren Ooievaar, de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag, is afgelopen vrijdag uitgereikt aan The Penthouse. Het 135 meter hoge restaurant werd door de vakjury omschreven als innoverend en onderscheidend. Met deze overwinning hoopt ondernemer en eigenaar Elwin Giel The Penthouse nog beter op de kaart te kunnen zetten. "Onze droom is dat iedereen die in Den Haag woont of deze prachtige stad heeft bezocht, tenminste één keer de beleving van The Penthouse heeft meegemaakt!"

De Gemeente Den Haag kiest ieder jaar de meest bijzondere onderneming, die de Zilveren Ooievaar in ontvangst mag nemen. Dit jaar werd de prijs voor de 30e keer uitgereikt; extra speciaal dus. Wethouder Karsten Klein (economie) en directievoorzitter van Rabobank Regio Den Haag, Jaap Wielaart, overhandigden de prijs aan Giel tijdens Het Ondernemersplein Den Haag. Klein sprak namens de jury zijn bewondering uit voor het bedrijf: "Ambitie en innovatie was dit jaar duidelijk de hoofdboodschap en dat kun je dit bedrijf wel toeschrijven."

Daarnaast werd The Penthouse geprezen om het internationale team en de positieve invloed die het pand heeft op de buurt (omgeving station Holland Spoor). Er werd ook kritische feedback gegeven; The Penthouse moet naast alle ontwikkelingen wel de focus behouden. Elwin Giel: "Dat begrijp ik en houd ik zeker in mijn achterhoofd. Maar het is té leuk om met dit team lef te tonen en te blijven innoveren. Dat is volgens mij ook de reden waarom we deze prijs hebben gewonnen."

Hoogste Skybar van Nederland
Deze prijs kon niet op een beter moment komen, The Penthouse is namelijk bezig met een aantal spannende ontwikkelingen. Rondom de jaarwisseling zal de nieuwe skybar open gaan en er zijn plannen om volgend jaar een wandeling op het dak mogelijk te maken.

Elwin Giel wil nog even benadrukken dat iedereen welkom is, van newly weds tot toeristen en van businessclubs tot de echte Hagenaars. "Nu zijn we voornamelijk bekend onder internationale gasten, maar het moment is er nu wel rijp voor om juist ook met bezoekers uit heel Nederland kennis te maken."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV: Al 2.000 personen zeggen 'nee' tegen cao-resultaat

Drie jaar lang is er geen cao in de horeca. Nu ligt er een onderhandelingsresultaat tussen KHN en CNV Vakmensen. Leden van CNV krijgen slechts zes dagen de tijd om aan te geven of zij akkoord gaan met het onderhandelingsresultaat. Het lijkt erop dat alles op stel en sprong geregeld moet worden. Lede...

Economie
'Winstwaarschuwing' voor MKB ondernemers

Bij de huidige groei van het midden- en kleinbedrijf in Nederland is een “winstwaarschuwing” op zijn plaats. Dat staat in het jaarbericht 2017, de ‘Staat van het MKB’ van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Door toenemende krapte op de arbeidsma...

Opening
Formule WOK& start in Rotterdamse Zwart Janstraat

De nieuwe fastserviceformule WOK& opent op 24 november 2017 haar eerste store in Rotterdam aan de Zwart Janstraat. Franchisenemer Nawal Hasan (35) gaat bevlogen aan de slag met een team van jonge medewerkers om gezond, Aziatisch natural food op de kaart te zetten. Rotterdam-Noord heeft de pri...

Diner
Amstel Boathouse organiseert 'charity diner'

Op woensdag 29 november 2017 organiseert het Amstel Boathouse samen met het Bhutan Youth Development Funds en de Mieke Huigen Stichting een charity diner. Deze avond staat in het teken van een betere toekomst voor jonge monniken uit Bhutan. Er wordt geld ingezameld om te streven naar onderwijs voor ...

Achtergronden Wijn
Mensheid drinkt al langer wijn dan werd aangenomen

Professor Patrick McGovern heeft een nieuw onderzoek gepubliceerd, waarin hij aangetoond heeft dat de mensheid al 5000 jaar langer wijn drinkt (en maakt) dan eerder werd aangenomen. Georgië De bio­moleculaire archeoloog van de universiteit van Pennsylvania vond in acht aar­dewerk...

Achtergronden Culinair
Fransen kiezen voor Boeuf Bourguignon als nationaal gerecht

De Fransen hebben gestemd op het gerecht dat volgens hen de Gallische gastronomie het beste uidraagt. Uiteraard bevat het gerecht vlees en wijn, hoe kan het ook anders. Boeuf Bourguignon is immers de grote winnaar. Vleesgerecht Het gestoofde vleesgerecht uit centraal Frankrijk wordt gemaakt me...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2017 - Uitgeverij PS

Uitgave door: