Hoogste restaurant van Nederland wint Ondernemersprijs

6 november 2017 | Roy Spijker

De Zilveren Ooievaar, de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag, is afgelopen vrijdag uitgereikt aan The Penthouse. Het 135 meter hoge restaurant werd door de vakjury omschreven als innoverend en onderscheidend. Met deze overwinning hoopt ondernemer en eigenaar Elwin Giel The Penthouse nog beter op de kaart te kunnen zetten. "Onze droom is dat iedereen die in Den Haag woont of deze prachtige stad heeft bezocht, tenminste één keer de beleving van The Penthouse heeft meegemaakt!"

De Gemeente Den Haag kiest ieder jaar de meest bijzondere onderneming, die de Zilveren Ooievaar in ontvangst mag nemen. Dit jaar werd de prijs voor de 30e keer uitgereikt; extra speciaal dus. Wethouder Karsten Klein (economie) en directievoorzitter van Rabobank Regio Den Haag, Jaap Wielaart, overhandigden de prijs aan Giel tijdens Het Ondernemersplein Den Haag. Klein sprak namens de jury zijn bewondering uit voor het bedrijf: "Ambitie en innovatie was dit jaar duidelijk de hoofdboodschap en dat kun je dit bedrijf wel toeschrijven."

Daarnaast werd The Penthouse geprezen om het internationale team en de positieve invloed die het pand heeft op de buurt (omgeving station Holland Spoor). Er werd ook kritische feedback gegeven; The Penthouse moet naast alle ontwikkelingen wel de focus behouden. Elwin Giel: "Dat begrijp ik en houd ik zeker in mijn achterhoofd. Maar het is té leuk om met dit team lef te tonen en te blijven innoveren. Dat is volgens mij ook de reden waarom we deze prijs hebben gewonnen."

Hoogste Skybar van Nederland
Deze prijs kon niet op een beter moment komen, The Penthouse is namelijk bezig met een aantal spannende ontwikkelingen. Rondom de jaarwisseling zal de nieuwe skybar open gaan en er zijn plannen om volgend jaar een wandeling op het dak mogelijk te maken.

Elwin Giel wil nog even benadrukken dat iedereen welkom is, van newly weds tot toeristen en van businessclubs tot de echte Hagenaars. "Nu zijn we voornamelijk bekend onder internationale gasten, maar het moment is er nu wel rijp voor om juist ook met bezoekers uit heel Nederland kennis te maken."

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Bezorgen
Dit zijn de nieuwe Europese regels voor bezorgplatforms

De rechten van maaltijdbezorgende frituurspeciaalzaken ten opzichte van online-platforms zijn voortaan beter beschermd. Dit komt door nieuwe Europese regels die op 12 juli van kracht werden. Bezorgplatforms als Thuisbezorgd.nl mogen nu bijvoorbeeld niet meer zonder gemotiveerde kennisgeving voora...

Columns Longread
Etiquette-expert Anne-Marie van Leggelo over gastvrijheid in coronatijd

Als horecaondernemer verkoop je gastvrijheid, maar juist het bieden van gastvrijheid stelt de branche voor grote uitdagingen vanwege de regels met betrekking tot het coronavirus. Anne-Marie van Leggelo, etiquette- en imago-expert, ziet dat ook: “Er heerst verdeeldheid in het land over hoe erme...

Achtergronden Culinair
Bekendste muziekrestaurant ontvangt topartiesten

Sinds 1995 staat Pasta e Basta over de hele wereld bekend om het bijzondere concept met zingende bediening en de Italiaanse keuken. In iedere internationale reisgids over Amsterdam staat het restaurant vermeld. Dit oudste en bekendste muziekrestaurant van Nederland viert dit jaar haar 25-jarig besta...

KHN Coronacrisis
KHN wil de Nederlandse Staat dagvaarden vanwege coronaregelgeving

KHN wil dat de Staat wordt veroordeeld om zo snel mogelijk versoepelingen van de coronamaatregelen door te voeren voor de Nederlandse horeca, zo lezen we op de website van de werkgeversorganisatie. In het bijzonder als het gaat om het aantal mensen dat binnen anderhalve meter van elkaar aan een tafe...

Opening Culinair
Lars Albers en Randy Bouwer openen hun eigen restaurant Vigor in Vught

Chef Lars Albers en gastheer-sommelier Randy Bouwer hebben op 1 juli 2020 hun restaurant Vigor in Vught geopend. Vigor zetelt in de 17e-eeuwse rijksmonumentale villa Bleijenburg, die hiervoor volledig is verbouwd. Middelpunt in het 300 m2 grote restaurant is de ronde open keuken, die tegelijkertijd ...

Opening Utrecht
Gloednieuwe horecalocatie De Snip zoekt eigentijds concept

Om de bewoners van het snelst groeiende gebied van Nederland te faciliteren in een goede horeca- en werkomgeving, wordt er een horecaruimte aan het Berlijnplein (Utrecht) eind dit jaar opgeleverd door de Gemeente Utrecht. Vanaf nu kunnen ondernemers met een aantrekkelijk en eigentijds horecaconcept ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: