Hoogste restaurant van Nederland wint Ondernemersprijs

6 november 2017 | Roy Spijker

De Zilveren Ooievaar, de prijs voor uitzonderlijk ondernemerschap in Den Haag, is afgelopen vrijdag uitgereikt aan The Penthouse. Het 135 meter hoge restaurant werd door de vakjury omschreven als innoverend en onderscheidend. Met deze overwinning hoopt ondernemer en eigenaar Elwin Giel The Penthouse nog beter op de kaart te kunnen zetten. "Onze droom is dat iedereen die in Den Haag woont of deze prachtige stad heeft bezocht, tenminste één keer de beleving van The Penthouse heeft meegemaakt!"

De Gemeente Den Haag kiest ieder jaar de meest bijzondere onderneming, die de Zilveren Ooievaar in ontvangst mag nemen. Dit jaar werd de prijs voor de 30e keer uitgereikt; extra speciaal dus. Wethouder Karsten Klein (economie) en directievoorzitter van Rabobank Regio Den Haag, Jaap Wielaart, overhandigden de prijs aan Giel tijdens Het Ondernemersplein Den Haag. Klein sprak namens de jury zijn bewondering uit voor het bedrijf: "Ambitie en innovatie was dit jaar duidelijk de hoofdboodschap en dat kun je dit bedrijf wel toeschrijven."

Daarnaast werd The Penthouse geprezen om het internationale team en de positieve invloed die het pand heeft op de buurt (omgeving station Holland Spoor). Er werd ook kritische feedback gegeven; The Penthouse moet naast alle ontwikkelingen wel de focus behouden. Elwin Giel: "Dat begrijp ik en houd ik zeker in mijn achterhoofd. Maar het is té leuk om met dit team lef te tonen en te blijven innoveren. Dat is volgens mij ook de reden waarom we deze prijs hebben gewonnen."

Hoogste Skybar van Nederland
Deze prijs kon niet op een beter moment komen, The Penthouse is namelijk bezig met een aantal spannende ontwikkelingen. Rondom de jaarwisseling zal de nieuwe skybar open gaan en er zijn plannen om volgend jaar een wandeling op het dak mogelijk te maken.

Elwin Giel wil nog even benadrukken dat iedereen welkom is, van newly weds tot toeristen en van businessclubs tot de echte Hagenaars. "Nu zijn we voornamelijk bekend onder internationale gasten, maar het moment is er nu wel rijp voor om juist ook met bezoekers uit heel Nederland kennis te maken."

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Amsterdam Opening
Nieuwe Mexicaanse hotspot in Amsterdam

Op 1 februari opent Arriba Arriba haar deuren op de Rozengracht in Amsterdam. Een kleurrijke Mexicaanse street food hang-out met Zuid-Amerikaanse invloeden. Hier kan je 7 dagen per week vanaf 12 uur terecht om even snel je taco cravings te stillen of om uitgebreid te tafelen. Alle gerechten op de ka...

Awards opleiding
Wie wordt de 'MasterChef' van ROC Midden Nederland?

Zaterdag 20 januari is het Facility, Horeca & Travel College van ROC Midden Nederland tijdens de Open Dag het strijdtoneel voor de 'MasterChef' kookwedstrijd. Studenten van de koksopleiding gaan met elkaar de strijd aan volgens het Black Box principe. Iedere student krijgt een box met...

Food Achtergronden
Gezonder eten stijgt meer in prijs dan ongezonder eten

Gezondere voedingsmiddelen zijn in tien jaar tijd gemiddeld 22 procent duurder geworden, ongezondere producten stegen gemiddeld 13 procent in prijs. Suiker, snoep en ijs waren in 2017 zelfs goedkoper dan tien jaar eerder. Dat blijkt uit een nieuwe analyse die het CBS in samenwerking met het Voedings...

Amsterdam Culinair
Masterclass Talenten Academie in kookstudio Hotel Okura Amsterdam

Deze week vond in de kookstudio van Hotel Okura Amsterdam de eerste editie van ‘Masterclass Talenten Academie’ plaats. Dit is een trainingsprogramma voor achttien talenten vanaf het niveau zelfstandig werkend kok tot beginnend chef, die samen met gerenommeerde chefs uit het vak het traje...

Achtergronden
Konijn gevonden in Chinees restaurant

In een Chinees restaurant in Amstelveen is gisteren een hangoorkonijntje gevonden. Het beestje werd aangetroffen door het personeel, terwijl het knabbelde aan wat blaadjes sla. De politie Amstelveen deelde een foto van het dier om zodoende de eigenaar te vinden. Eigenaar gevonden Konijntje Boe...

Culinair Michelin
’t Nonnetje in Harderwijk volledig vernieuwd

Restaurant ’t Nonnetje in Harderwijk is volledig gerestyled. Het door Michelin met twee sterren bekroonde restaurant aan de Vischmarkt is lichter van kleur en heeft een exclusievere sfeer, zonder het informele karakter van het restaurant te verliezen. Lichtere kleuren, exclusievere stoffen,...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2018 - Uitgeverij PS

Uitgave door: