Nederlandse limoncello valt in de prijzen

29 juli 2014 |
Nederlandse limoncello valt in de prijzen

Vorige week werd de Nederlandse Limoncello di Fiorito bekroond met een zilveren medaille van de International Wine & Spirit Competition, de hoogste in de categorie 'limoncello'. In november worden de prestigieuze IWSC-awards uitgereikt in Londen.

Tweede keer
Merkeigenaar Franco Fiorito: "Dit is de tweede keer dat we deze medaille winnen. Drie jaar geleden zorgde deze prijs voor onze doorbraak. Toen we hem ontvingen waren we net gestart. Inmiddels is Fiorito een van de meest verkochte limoncello's in Nederland en is ons merk in verschillende landen verkrijgbaar. Er zijn veel nieuwe merken bijgekomen, dus we zijn erg blij en trots dat onze limoncello nog steeds als beste uit de bus komt."

MEER LEZEN OVER LIMONCELLO? KLIK HIER!
Populair
Door de kwaliteitsverbetering van limoncello is de citroenlikeur de afgelopen jaren erg populair geworden. De vanuit de vriezer geserveerde drank wordt van oudsher gebruikt na het eten, om de spijsvertering te bevorderen. Tegenwoordig wordt limoncello behalve als digestief gedronken in de mix, bijvoorbeeld met tonic of bubbels en is het een geliefd zomerdrankje geworden.

Superiore
Limoncello di Fiorito is een in Schiedam gemaakte limoncello, op basis van handgeschilde citroenen uit Siracusa. Fiorito is onder meer verkrijgbaar bij slijterijen en drankspeciaalzaken en bij de betere restaurants en bars. Sinds vorig jaar mag Fiorito als enige Nederlandse limoncello het keurmerk Limoncello Superiore voeren. Om voor dit keurmerk in aanmerking te komen, moet de limoncello gemaakt zijn met meer dan 300 gram biologische citroenen per liter, die handmatig worden geschild. Daarnaast moet het suikergehalte lager liggen dan 250 gram per liter en mag het alcoholpercentage tussen de 30 en 32 procent zijn.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden
BAZOOKA opent in de Kauwgomballenfabriek.

Je moet maar durven, midden in de lockdown een horecazaak openen. Het team van House of Watt (Elsa Jonker, Thomas Reekers en Felix Bekkers) doen het. “Je kan ook op de bank gaan zitten, wachten tot het voorbij is en dan hopen dat je nog bestaat”, aldus Elsa Jonker, één van ...

Wet- en regelgeving Corona
Kabinet breidt steun- en herstelpakketten uit

Door het verlengen van de lockdown en de invoering van de avondklok heeft het demissionair kabinet besloten de steun- en herstelpakketten uit te breiden. Met deze uitbreiding van het pakket is een totaalbedrag gemoeid van 7,6 miljard euro. De verruimingen gelden voor het eerste en tweede kwartaal va ...

Corona
Download: werkgeversverklaring avondklok

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Voor het werk mogen mensen wel de straat op. Het bezorgen van maaltijden is toegestaan mits de bezorger zowel een 'Werkgev ...

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok 23 januari van kracht

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteerde het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. De Kamer steunde het het besluit, waardoor de avondklok vanaf zaterda ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: