Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept

7 februari 2017 | Thijs Jacobs
Hofhouse wordt groots Haags horecaconcept

In het voorjaar van 2017 opent het nieuwe horecaconcept Hofhouse naast Station Den Haag Centraal haar deuren. Hofhouse is gevestigd in de plint van het nieuwe flexibele rijkskantoor Rijnstraat 8, waar in de loop van het jaar diverse ministeries worden gehuisvest. De architectuur en het interieur van het spraakmakende pand is ontworpen door het befaamde architectenbureau OMA, opgericht door Rem Koolhaas. Hofhouse is geïnspireerd op een serre en wordt de hospitality lobby voor Den Haag. Het hoogkwalitatieve horecaconcept krijgt 6 vaste en 2 pop-up foodconcepten en een centraal barconcept. Het wordt een dynamische plek van 1.000m² waar passanten, zakelijke bezoekers, lokale gasten en toeristen terecht kunnen voor ontbijt, koffie, lunch, borrel en diner. Ter plekke te nuttigen of als take-away. De exploitatie van Hofhouse is in handen van ISS Facility Services. 

Hofhouse Den Haag

Vaste en wisselende foodconcepten

Hofhouse biedt een mix van totaal 8 verschillende horecabelevingen verspreid over 6 vaste eilanden en 2 dynamische pop-up elementen die per seizoen wisselen. De foodconcepten worden door hoogkwalitatieve, bekende horecaspelers ingevuld die hier hun krachten bundelen. Het centrale barconcept wordt door Hofhouse zelf ingevuld. De locatie beschikt straks over circa 350 zitplaatsen en biedt ruimte voor take-away.

Transparant interieur

De horecaconcepten komen centraal in de ruimte te staan en bieden de bezoekers letterlijk een kijkje in de keuken. Er komen diverse zitgedeeltes; grote leestafels, klassieke tafelsetting voor lunchen en dineren, barplaatsen voor snelle consumptie en zithoeken voor borrels en groepen. Het interieur van Hofhouse kenmerkt zich door een transparante uitstraling, grote planten en heldere zichtlijnen. Opvallend is de architectonische aardbol in het plafond die een verbindingselement vormt met de daarboven gelegen ruimte. Aan de buitenzijde bevindt zich vanaf dit voorjaar een openbaar terras met bestaande zitelementen.

Selectie van F&B aanbod

Momenteel wordt door Hofhouse een weloverwogen selectie gemaakt van horecapartijen die willen participeren in dit bijzondere horecaconcept. Zij zijn hierbij op zoek naar een levendige combinatie van lokale partijen en landelijke horecaconcepten. Het Mexicaanse foodconcept Salsa Shop en saladebarconcept SLA hebben de primeur en worden de eerste twee vaste horecapartners in Hofhouse. Beide zijn horecaconcepten die hun oorsprong vinden in Amsterdam en zich hebben ontwikkeld tot krachtige horecaformules die uitstekend aansluiten op de ambities van Hofhouse.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: