Hof van Saksen creëert nieuwe culinaire belevingen

28 juni 2018 | Thijs Jacobs

Hof van Saksen, onderdeel van Landal GreenParks, opent op donderdag 28 juni de deuren van het geheel vernieuwde Grand Café. Eyecatchers zijn het chique en verrassende interieur, de open keuken en de grote glazen panoramaramen. Het Grand Café, dat is verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrumgebouw de Havezate, biedt gasten zowel binnen als op de twee buitenterrassen een weids uitzicht over het naastgelegen recreatiemeer.

Het levendige Grand Café wordt het culinaire hart van Hof van Saksen en zal de hele dag open zijn voor gasten. De nieuwe menukaart is verwerkt in een inspirerend magazine; daarnaast wordt gewerkt met speciale seizoenkaarten. Kinderen kunnen naast de gerechten van de kindermenukaart voortaan ook een keuze maken uit het aanbod voor volwassenen, waarbij de gerechten als kinderportie worden geserveerd. Centrale middelpunt in het Grand Café is de houtskooloven van Mibrasa, waarop vrijwel alle vis-, vlees- en groentegerechten worden bereid.

Pop-up restaurant 'Drentsche Gastro Bar': open vanaf 10 juli

Tijdens de zomermaanden kunnen gasten genieten van mooie streekgerechten in het nieuwe pop-up restaurant 'Drentsche Gastro Bar' dat op 10 juli open gaat. De gerechten worden hier geserveerd als kleine tussengerechtjes, waardoor het diner naar eigen smaak en grootte kan worden ingevuld. Alle (biologische) producten, inclusief de wijnen, worden lokaal ingekocht.

Gasten blijven verrassen

General Manager Roland Rozenbroek van Hof van Saksen: “Op culinair gebied kunnen onze gasten kiezen uit vijf restaurants met een veelzijdig aanbod: live-cooking, self-service, Italiaans en nu het vernieuwde Grand Café en de 'Drentsche Gastro Bar'. Daar zijn we bijzonder trots op. Wij willen blijven verrassen en steeds nieuwe belevingen bieden. Dat onze gasten dit op prijs stellen zien we terug in de toename van de gastwaardering en het hoge herhaalbezoek.”

Noviteiten

Naast de culinaire faciliteiten zijn ook vernieuwingen bij de boerderijen en het serviceaanbod doorgevoerd. Zo zijn de 12-persoons boerderijen voorzien van mooie nieuwe loungebanken en hebben de 8-persoons kinderaccommodaties extra speelelementen gekregen, waaronder een zandbak in de tuin. Met het dichtbij gelegen hondenpension 'Nieuwe Dieren' is een samenwerkingsverband afgesloten, waardoor hondenbezitters hun huisdier voortaan – voor een paar uurtjes tot de gehele vakantie ­­– in de buurt kunnen onderbrengen. Voor de kinderen van haar eigen medewerkers heeft Hof van Saksen een crèche op het resort geopend, in samenwerking met kinderopvang Ot & Sien die ook de oppasservice voor gasten verzorgt.

Over Landal GreenParks

Landal GreenParks is een toonaangevende aanbieder op het gebied van management, beheer en verhuur van vakantieparken en exploiteert 86 parken in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Groot-Brittannië, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en Hongarije met in totaal bijna 15.000 vakantieaccommodaties en 1.350 campingplaatsen.

Jaarlijks kiezen 2,8 miljoen gasten voor Landal GreenParks en brengen er 14 miljoen overnachtingen door. Op de parken en de diverse kantoorlocaties werken 3.000 medewerkers. Door een actief duurzaamheidsbeleid zijn alle parken voorzien van een Green Key certificaat. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel Gastronomie
Vital Awick nieuwe chef van Harry’s Maastricht

Vital Awick heeft de afgelopen jaren gewerkt in diverse gerenommeerde zaken, zoals de Leuf in Ubachsberg, Rijks in Amsterdam en momenteel tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze waar hij werkt als keukenchef bij Jan Sobecki. Hij gaat zich onder Executive Chef Frank van Thiel volledig focussen op het ...

Interview Longread
Mens, Bedrijf & Visie: Peter Hein van Mulligen (CBS)

In de rubriek Mens, Bedrijf & Visie portretteert de redactie van De RestaurantKrant vooraanstaande personen in en rondom de horecabranche. De coronacrisis dendert als een donderwolk door de sector. In deze rubriek zetten we de mens, de visie en het bedrijf centraal. In deze aflevering een ges ...

Drinks
Talkshow voor foodies: De Nederlandse “Sherry Show”

Geïnspireerd op de bekende dagelijkse talkshows, start de door Europa gefinancierde campagne voor beschermde oorsprongsbenaming Sherry wijnen op de Nederlandse markt met een exclusieve “Sherry Show”. Deze dynamische kick-off wordt live uitgezonden vanuit de Balie in Amsterdam op ...

Corona
Fieldlab Cafés van start

Het Fieldlab evenement voor de horeca is vandaag van start gegaan in Utrecht. Vijf cafés in de Domstad doen mee aan het proefevenement, waarbij TNO kijkt of en hoe de gasten en het personeel zich houden aan de maatregelen en afspraken. Het proefevenement duurt tot en met aanstaande zaterdag ...

Achtergronden Gastronomie
Restaurant Bloei opent dit voorjaar

Restaurant Bloei opent dit voorjaar de deuren in een 155 jaar oud rijksmonument in Nieuwersluis-Breukelen. In de charmante villa aan de rivier de Vecht voorziet het restaurant haar gasten van verrassende gerechten die worden gekenmerkt door stijlvolle eenvoud, elegantie en pure smaken. Bij Bloei ...

Achtergronden Branded Content
Wise: het platform voor het boeken van een werkplek in de horeca

Vanaf de heropening kunnen horecaondernemers laptopgebruikers in de eigen zaak reguleren en ontvangen met Wise. Via het innovatieve platform bieden horecaondernemers werkplekken aan (thuis)werkers. Zo kunnen werkgevers, werknemers, freelancers en ondernemers geschikte werkplekken vinden, boeken en b ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: