Het Grote Paaseitjesonderzoek

23 maart 2016 |
Het Grote Paaseitjesonderzoek

Met het paasweekend in het vooruitzicht presenteert HEMA de resultaten van het Grote Paaseitjesonderzoek onder ruim 1000 Nederlanders. Wat
blijkt? Nederlanders zijn dol op chocolade paaseitjes: maar liefst 86% van hen geeft aan graag paaseitjes te eten. De liefde voor paaseitjes gaat ver: gemiddeld eet men 47(!) chocolade eitjes in deze periode, pikt bijna driekwart (74%) van de Nederlanders als eerst zijn/haar favoriete smaken uit de zak en speelt 42% vals om zoveel mogelijk eitjes te vinden tijdens het jaarlijkse paaseieren zoeken.

Kiezen op kleur
Chocolade paaseitjes! Voor een grote groep Nederlanders (42%) geldt dat zij zich snel laten verleiden en het eerste zakje kopen zodra de vrolijk gekleurde lekkernijen in de winkel liggen. Naast dat de eitjes op smaak worden gekozen blijken looks ook erg belangrijk: 55% kiest de eitjes uit op kleur en/of uiterlijk. Ook let men op de verschillende voorkeuren in huis: 70% van de Nederlanders koopt verschillende smaken paaseitjes om aan de wensen van hun omgeving te kunnen voldoen. Wanneer de chocolade eitjes eenmaal op tafel staan, eten we gemiddeld 34 eitjes in de periode voor Pasen en nog eens 13 tijdens de Paasdagen.

Pure chocolade komt met de jaren
De smaak van Nederlanders ontwikkelt zich naarmate men ouder wordt. Het begint bij melkchocolade, welke onder jongeren de favoriete smaak blijkt. Studenten eten het liefst witte chocolade paaseitjes en de pure chocolade eitjes blijken onder ouderen favoriet. Naast de drie genoemde topfavorieten probeert 64% van de Nederlanders ook graag nieuwe smaken uit. Bijvoorbeeld: melk-caramel-zeezout, extra puur en wit-zwarte bes.

“We zijn verrast door de enorme liefde voor chocolade paaseitjes van Nederland!”, zegt Marry Jansen van HEMA. “Met vier nieuwe smaken telt ons assortiment nu maar liefst zestien smaken paaseitjes. Hiermee kunnen we al deze liefhebbers tegemoet komen. Ook met onze gevulde eitjes kunnen we fans van paaseitjes blij maken. Ze zijn lekker groot van formaat. Hierdoor heb je een prachtige verhouding van vulling en chocolade. Een echte smaaksensatie!”
199573 hema infographic pasen 700x350 300dpi 2 07da9d original 1458660480

Mannen spelen vals tijdens paaseitjes zoeken
Nederlanders blijken bloedfanatiek wanneer het komt op het jaarlijkse paaseitjes zoeken. Bijna een derde (30%) van de Nederlanders doet mee aan dit traditionele spelletje en is dan ook flink competitief: 71% geeft aan heel fanatiek te zijn en 42% speelt zelfs weleens vals. Mannen blijken hierin iets gemener dan vrouwen: 60% van de mannen geeft aan vals te spelen ten opzichte van 27% van de vrouwen. Wellicht met succes: mannen eten gemiddeld 53 paaseieren in deze periode, terwijl vrouwen het bij 41 eitjes houden. Op provincieniveau zitten de meeste lekkerbekken in Overijssel; met gemiddeld 59 paaseitjes per persoon eten zij de meeste eitjes, gevolgd door Groningen (55) en Friesland (54).

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview
''De eerste doorgroeimogelijkheid is een feit''

Familierestaurant Midas uit Woerden heeft de knop omgezet en is in deze tijd volledig gaan bezorgen naar particulieren via hun cateringlocatie. Nieuwe fietsen en auto’s erbij én een nieuw filiaal in Berkel en Rodenrijs. Door een nieuw filiaal te openen en een kleine steun van de overhei ...

Achtergronden Internationaal
Just Eat Takeaway gaat supermarktartikelen leveren

Lieferando.de opent zijn deuren voor de levering van supermarkten. Hierdoor is het voor meer dan 12 miljoen gebruikers mogelijk om bijna alles met betrekking tot voedsel en geselecteerde supermarktartikelen te bestellen. Verwacht wordt dat de leveringen gemiddeld 20-30 minuten zullen duren. Het bedr ...

Columns Ondernemen
Column Monique van Gevelt: voorsorteren op de toekomst

Ik ben druk met offertes opvragen. Voor een klant die een complexe website moet laten bouwen. En voor wat renovatiewerk aan een ‘oude dame’, een huis uit 1906. Het is een pittige zoektocht om de juiste leveranciers te vinden die de klus kunnen klaren. Je komt de gekste dingen tegen al ...

Gastronomie
Restaurant Intens haalt sterrenkwaliteit in huis

Positieve energie doorgeven en in verbinding blijven met je medewerkers en je gasten. Dát is in coronatijd, als je hotel en restaurant gesloten is, best een uitdaging. Je kunt er dan voor kiezen om bij de pakken neer te gaan zitten óf je denkt in kansen en mogelijkheden. Restaurant Int ...

Corona
Terrassen per 19 mei open van 6 tot 20 uur

De terrassen mogen vanaf aanstaande woensdag 19 mei vanaf 06.00 uur tot 20.00 uur open. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend tijdens de persconferentie. Met de verruiming van de openingstijden van de terrassen hebben horecaondernemers meer mogelijkheden om ook diner op de terrassen te draaien ...

Interview
''Positief vooruit blijven kijken naar de toekomst''

Pablo van Dick (openingsfoto), Linda Hogerhorst en Hertzog Olivier (foto onderaan artikel) runnen het restaurant Eet-Lokaal aan de Markt-Wittenburgstraat in Zevenaar. De horeca, die voor een lange tijd gesloten was, mag sinds 28 april 2021 weer gedeeltelijk open. Pablo van Dick en Hertzog Olivier ve ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: