Het beste Chinese restaurant is...

3 december 2014
Het beste Chinese restaurant is...

Restaurant De Muur aan de Oude Rijksweg in Putten is verkozen tot Beste Chinese Restaurant van Nederland. Het horecapubliek kon
de afgelopen maanden stemmen via QR-codes van UMENU. Het Puttense restaurant kreeg hierbij de meeste stemmen.

*Meer dan alleen Chinees*
Voor mede-eigenaar Harmen de Glint van restaurant De Muur komt de uitverkiezing tot Beste Chinees als een complete verrassing. "We werken al jaren aan de kwaliteit van ons product. Dan is het een mooie blijk van waardering als dit door de consument wordt opgemerkt." De Glint runt de zaak, ooit een van de eerste wokrestaurants van ons land, samen met het Chinese echtpaar Jian Lan en Shu-Ling Hu. Volgens De Glint is het vooral de combinatie tussen de Chinese en westerse cultuur waardoor het bedrijf bovenaan is geëindigd. "Het concept is niet alleen maar Chinees, maar we hebben ook duidelijke Nederlandse, Franse, Japanse en Indische invloeden. Ons restaurant biedt eigenlijk het beste van al die werelden", aldus De Glint.

*Initiatief*
De ‘Top 88 Beste Chinese restaurants’ is een jaarlijkse verkiezing van vakblad Asian Horecavizier in samenwerking met horeca-applicatie UMENU. Met de verkiezing wil Asian Horecavizier de Chinese ondernemers in het zonnetje zetten en gasten helpen bij het maken van de juiste keuze. Het getal 88 is niet willekeurig gekozen, maar staat in de Chinese cultuur symbool voor geluk, wijsheid en welvaart.

~Christel Tuin~


Overig nieuws