Hennie van der Most verkoopt De Koperen Hoogte

Auteur: Redactie
Financieel Opening 22 augustus 2022
Hennie van der Most verkoopt De Koperen Hoogte

De tot hotel en restaurant omgebouwde watertoren aan snelweg A28 in Zwolle, is per 1 augustus verkocht aan de ondernemersfamilie Yang. Zij hebben grootste plannen met het gebouw. De voormalige eigenaar Hennie van der Most wil zich vol op Rotterdam richten.

Michael Yang, die het woord voert namens zijn familie, had al een megarestaurant in Duiven. Het is de bedoeling dat zijn broer de nieuwe horecazaak gaat runnen. Zo staat te lezen in De Stentor. De nieuwe eigenaren laten het pand eerst verbouwen. Sinds 1 juli waren het hotel, de restaurants en de overige ruimtes voor feesten en partijen in het gebouw gesloten. Over de aankoopprijs is niks bekendgemaakt.

“Er komt nieuw behang, tapijt en nieuwe meubels. Er was sinds begin deze eeuw niks meer aan gedaan. Het blijft een combinatie van restaurant voor honderden eters en hotel met zeventien kamers, waarbij ook ruimte is voor feesten en partijen. De plek voor vissers naast het gebouw blijft”, meldt Yang aan de krant. Hij laat het team bestaande uit tien vaste krachten er werken. Wel komt er een eigen concept waarbij gasten à la carte eten kunnen bestellen. Rond 1 november verwacht Yang open te kunnen.

Foto: niet een foto van De Koperen Hoogte

Overig nieuws