Helder gastkok bij The College Hotel

15 maart 2011 |
Helder gastkok bij The College Hotel

Op dinsdag 5 april zwaait niemand minder dan Cees Helder, voormalig patron-cuisinier van restaurant Parkheuvel, voor één avond de scepter over de keuken van The College Hotel in Amsterdam. Nederlands eerste driesterrenchef maakt samen met jonge talenten van de Cas Spijkers Academie heuse sterrengerechten.

Zang en dans, en en een goed doel
Als tijdelijk hoofddocent kent Helder de studenten goed en weet hij waar hun kracht ligt. Dat staat garant voor een tongstrelend diner van topkwaliteit. Omdat het oor ook wat wil, wordt het geheel muzikaal begeleid door de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. De derde ster aan de horizon op deze culinaire avond is de organisatie Don Bosco Jonathan, waar een deel van de opbrengst naar toe gaat.

Jong talent
Cees Helder is een grote naam in de culinaire wereld, zowel in Nederland als daarbuiten. Hij bracht het Rotterdamse restaurant Parkheuvel op ongekende en ongeëvenaarde hoogte toen hij in 2008 de derde Michelinster in de wacht sleepte. De eerste én enige in Nederland. Momenteel vervangt hij meester-kok Cas Spijkers als hoofddocent en inspirator op de Cas Spijkers Academie. Leerlingen werken vier dagen per week in toprestaurants en studeren daarnaast parttime. Als onderdeel van hun opleiding en om Amsterdam te laten zien wat ze in hun mars hebben, gaan deze jonge talenten koken in The College Hotel.

Goed voor de smaak en de jeugd
Wie op dinsdag 5 april in The College Hotel komt eten doet dat niet alleen voor zichzelf. Een deel van de opbrengst (een all-in couvert kost 150 of 180 euro) gaat namelijk naar het goede doel: Don Bosco Jonathan. Deze organisatie zet zich al ruim vijftien jaar in voor zwerfjongeren en thuisloze jonge moeders in Amsterdam.

Frank Lindner

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Corona
Verspreiding Britse coronamutatie slecht nieuws voor de horeca?

Het Outbreak Management Team (OMT) laat weten zich zorgen te maken over de verspreiding van de Britse coronamutatie in ons land. In meest recente advies worden deze zorgen gedeeld. Ook worden strengere maatregelen niet uitgesloten. Welke dat zijn, is nog niet bekend, alhoewel de avondklok al besprok ...

Economie Corona
20 procent van de Nederlandse restaurants verwacht de deuren nooit meer te openen

Uit recent onderzoek van WijnSpijs blijkt dat 20 procent van de 1200 samenwerkende restaurateurs ernstige twijfels heeft over het voortbestaan van hun levenswerk. Het evenementenbureau WijnSpijs.nl verzorgde in samenwerking met 1200 restaurants in Nederland en België de culinaire WijnSpijs Wand ...

Achtergronden Corona
KIPPENTENT deelt snert uit aan zorgmedewerkers verpleeghuis

Vandaag heeft KIPPENTENT hun huisgemaakte snert uitgedeeld aan alle zorgmedewerkers van verpleeghuis Veenstaete in Kortenhoef (Wijdemeren). Hiermee willen ze hen een hart onder de riem steken en hun grote waardering uiten voor het geweldige werk van deze mensen tijdens de coronacrisis. De KIPPENT ...

Achtergronden Gastronomie
Horecaondernemer Han Ji over de horecatrends in 2021

2020 was voor horecaondernemers een onstuimig jaar, om het zacht uit te drukken. De komst van het coronavirus zorgde ervoor dat de horeca meerdere malen de deuren moest sluiten, ondernemers inkomsten misliepen, en creativiteit en support van de (lokale) consument een must was om te overleven. Wat st ...

Drinks Corona
2020 was ook voor bierbrouwers een rampjaar

De bierverkoop is in Nederland in 2020 met 14% gedaald ten opzichte van 2019. In de horeca en evenementenbranche was de daling zelfs ruim 58%. Dit is uiteraard het gevolg van de COVID-19-maatregelen. Sinds het (opnieuw) sluiten van de horeca in oktober zien we dat de verkoop van bier daar met 89% is ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: