Heineken 'Teken niet voor een vaste periode'

29 augustus 2012 |
Heineken 'Teken niet voor een vaste periode'<

Philip de Ridder, algemeen directeur bij Heineken Nederland, gaf in zijn toelichting bij de presentatie van het bieronderzoek aan, dat de duur van de contracten moeten worden aangepast.
Weg met financieringsrol
"Mijn advies is aan café-eigenaren; teken niet voor een vaste periode van bijvoorbeeld vijf jaar, maar contracten van kortere duren. Op deze manier komen vraag en aanbod dichter bij elkaar." De Ridder gaf aan af te willen van de financieringsrol. KHN hamerde vooral op de financieringsrol die brouwers innemen bij de panden waar de horecazaken in gevestigd zijn. In vijf jaar is de financiering van panden van Heineken van 150 miljoen gehalveerd naar 75 miljoen. "Wij willen een brouwer zijn en geen financierder. We hebben wel panden met erfgoed en die behouden we. Daar zit ook emotionele waarde bij."

Voorlichting geven
De Ridder was het met veel punten eens uit het rapport. Zo ook met het feit dat horecaondernemers de contracten niet goed kennen. "Ondernemers moeten leren ondernemen. Voor KHN is het een idee om voorlichting te geven over de contracten. Bijvoorbeeld om niet te tekenen voor een langere periode." Het punt dat KHN transparantie in de prijs wil, beaamde De Ridder. Hij zei daarbij wel dat iedere brouwer dat moet doen. "Het is een competitief spel waar wij in zitten. Iedereen denkt dat wij onze zakken maar vullen, maar dat is niet zo. Ondernemers laten ook offertes zien van andere brouwerijen en willen dat wij hen daarin tegemoet komen. Onze kortingen worden ieder jaar hoger."

Myrtille Vromans

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: