Gulpener beste familiebedrijf

24 maart 2014
Gulpener beste familiebedrijf

Brouwerij Gulpenener won afgelopen vrijdag de Familie Fundament Award, een prijs voor het beste familiebedrijf. Het Limburgse bedrijf won de prijs in de categorie bedrijven met 50 en meer
medewerkers. Gulpener onderscheidt
zich onder andere door de professionele manier waarop ze de opvolging hebben geregeld, hun maatschappelijke betrokkenheid en hun uitstekende financiële positie.

*Familienormen en -waarden*
Paul Rutten, groot-aandeelhouder en ex-directeur van Gulpener, doet het bedrijf langzaam over aan zijn zoon Jan-Paul. De jury roemt het gedetailleerde opvolgingsplan dat het bedrijf hiervoor heeft geschreven. Onderdeel van het plan is dat de huidige directeur, geen lid van de familie, de opvolger coacht. Verder zijn de familienormen en –waarden terug te vinden in de visie, missie en bedrijfscultuur van het bedrijf. Mvo is leidend voor Gulpener. Men maakt alleen gebruik van regionale basisproducten, heeft eigen hopvelden en eigen bronwater. Tot slot is de financiële positie stevig te noemen, met een zeer goede solvabiliteit en een mooi rendement.

*Belang familiebedrijf*
De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB). Partners zijn accountantsorganisatie BDO en Rabobank. "Deze Award onderstreept het belang van het familiebedrijf. De verkiezing is voor familiebedrijven een uitgelezen kans om zichzelf op de kaart te zetten, elkaar te inspireren tot nieuwe inzichten en ervaringen te delen. De Rabobank ondersteunt daarom van harte dit initiatief van het NCFB”, zegt Mirelle Pennings, directielid Rabobank Grootbedrijf.

*Nog meer profileren*
Joost Vat, partner bij de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO: “Als deze verkiezing iets duidelijk maakt, dan is het wel dat familiebedrijven zich nog uitdrukkelijker mogen profileren. De manier waarop familiebedrijven langetermijndoelen werkbaar maken en houden in een tijd waarin de waan van de dag regeert, is bewonderenswaardig. Daar mogen ze allemaal, niet alleen de winnaar van vandaag, trots op zijn.”

~Door~ "~Redactie~":mailto:redactie@uitgeverijps.nl

Overig nieuws