Gulpener beste familiebedrijf

24 maart 2014 |
Gulpener beste familiebedrijf<

Brouwerij Gulpenener won afgelopen vrijdag de Familie Fundament Award, een prijs voor het beste familiebedrijf. Het Limburgse bedrijf won de prijs in de categorie bedrijven met 50 en meer
medewerkers. Gulpener onderscheidt
zich onder andere door de professionele manier waarop ze de opvolging hebben geregeld, hun maatschappelijke betrokkenheid en hun uitstekende financiële positie.

Familienormen en -waarden
Paul Rutten, groot-aandeelhouder en ex-directeur van Gulpener, doet het bedrijf langzaam over aan zijn zoon Jan-Paul. De jury roemt het gedetailleerde opvolgingsplan dat het bedrijf hiervoor heeft geschreven. Onderdeel van het plan is dat de huidige directeur, geen lid van de familie, de opvolger coacht. Verder zijn de familienormen en –waarden terug te vinden in de visie, missie en bedrijfscultuur van het bedrijf. Mvo is leidend voor Gulpener. Men maakt alleen gebruik van regionale basisproducten, heeft eigen hopvelden en eigen bronwater. Tot slot is de financiële positie stevig te noemen, met een zeer goede solvabiliteit en een mooi rendement.

Belang familiebedrijf
De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB). Partners zijn accountantsorganisatie BDO en Rabobank. "Deze Award onderstreept het belang van het familiebedrijf. De verkiezing is voor familiebedrijven een uitgelezen kans om zichzelf op de kaart te zetten, elkaar te inspireren tot nieuwe inzichten en ervaringen te delen. De Rabobank ondersteunt daarom van harte dit initiatief van het NCFB”, zegt Mirelle Pennings, directielid Rabobank Grootbedrijf.

Nog meer profileren
Joost Vat, partner bij de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO: “Als deze verkiezing iets duidelijk maakt, dan is het wel dat familiebedrijven zich nog uitdrukkelijker mogen profileren. De manier waarop familiebedrijven langetermijndoelen werkbaar maken en houden in een tijd waarin de waan van de dag regeert, is bewonderenswaardig. Daar mogen ze allemaal, niet alleen de winnaar van vandaag, trots op zijn.”

Door Redactie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: