Gulpener beste familiebedrijf

24 maart 2014 |
Gulpener beste familiebedrijf

Brouwerij Gulpenener won afgelopen vrijdag de Familie Fundament Award, een prijs voor het beste familiebedrijf. Het Limburgse bedrijf won de prijs in de categorie bedrijven met 50 en meer
medewerkers. Gulpener onderscheidt
zich onder andere door de professionele manier waarop ze de opvolging hebben geregeld, hun maatschappelijke betrokkenheid en hun uitstekende financiële positie.

Familienormen en -waarden
Paul Rutten, groot-aandeelhouder en ex-directeur van Gulpener, doet het bedrijf langzaam over aan zijn zoon Jan-Paul. De jury roemt het gedetailleerde opvolgingsplan dat het bedrijf hiervoor heeft geschreven. Onderdeel van het plan is dat de huidige directeur, geen lid van de familie, de opvolger coacht. Verder zijn de familienormen en –waarden terug te vinden in de visie, missie en bedrijfscultuur van het bedrijf. Mvo is leidend voor Gulpener. Men maakt alleen gebruik van regionale basisproducten, heeft eigen hopvelden en eigen bronwater. Tot slot is de financiële positie stevig te noemen, met een zeer goede solvabiliteit en een mooi rendement.

Belang familiebedrijf
De Familie Fundament Award wordt georganiseerd door het Nederlands Centrum voor het Familiebedrijf (NCFB). Partners zijn accountantsorganisatie BDO en Rabobank. "Deze Award onderstreept het belang van het familiebedrijf. De verkiezing is voor familiebedrijven een uitgelezen kans om zichzelf op de kaart te zetten, elkaar te inspireren tot nieuwe inzichten en ervaringen te delen. De Rabobank ondersteunt daarom van harte dit initiatief van het NCFB”, zegt Mirelle Pennings, directielid Rabobank Grootbedrijf.

Nog meer profileren
Joost Vat, partner bij de Adviesgroep Familiebedrijven van BDO: “Als deze verkiezing iets duidelijk maakt, dan is het wel dat familiebedrijven zich nog uitdrukkelijker mogen profileren. De manier waarop familiebedrijven langetermijndoelen werkbaar maken en houden in een tijd waarin de waan van de dag regeert, is bewonderenswaardig. Daar mogen ze allemaal, niet alleen de winnaar van vandaag, trots op zijn.”

Door Redactie

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Economie Achtergronden
Advies Belastingdienst aan horecaondernemers: verleng bijzonder uitstel van betaling

Is uw bijzonder uitstel van betaling afgelopen en kunt u nog niet aan uw nieuwe betalingsverplichtingen voldoen? Verleng dan uw bijzonder uitstel van betaling. Dat kan nog tot en met 30 juni. Afgelopen zaterdag ontvingen 60.000 ondernemers, waaronder uit de horecabranche, hierover een brief van de B ...

KHN Corona
KHN: uit eten met sneltest onbespreekbaar

De uitspraken van minister De Jonge over de rol van sneltesten in het openingsplan van het kabinet kunnen rekenen op stevige kritiek vanuit horecaondernemers. Zo wordt er mogelijk gesproken over versoepelingen, waarbij de horeca voor uit eten open mag met de inzet van sneltesten. Vooral het feit dat ...

Achtergronden
De Beren opent nieuw bezorgrestaurant in Breda

Bourgondische Bredanaars kunnen vanaf nu hun hart ophalen met het gloednieuwe Bezorgrestaurant De Beren Breda. De opening van de 27ste bezorgvestiging vond op maandag 3 mei 2021 plaats aan de Haagdijk 24. De Haagdijk is een ideale bezorglocatie, omdat vanaf deze centrale plek veel Bredase huishou ...

Economie Achtergronden
CBS: relatief veel horecabedrijven opgeheven

In het eerste kwartaal van 2021 werden zo’n 30,2 duizend bedrijven opgeheven, ruim 9 duizend minder dan in hetzelfde kwartaal het jaar ervoor. Bij 85 procent van de opheffingen ging het om bedrijven met één werkzame persoon. Er werden 4,7 duizend bedrijven met meer dan é&e ...

Achtergronden Corona
Kan de horeca eigenlijk wel open als het weer mag?

Als de horeca op een gegeven moment weer open mag, dan is het nog maar de vraag of elke horecagelegenheid dat ook kan. BNR Nieuwsradio ging op onderzoek uit en deed daarbij ook navraag hij KHN. Bij veel ondernemers ontbreekt het op dit moment aan financiële middelen om personeel te betalen of v ...

Interview Longread
Deze brasserie opent het terras niet: ''Het zet geen zoden aan de dijk''

Andrea de Lange is eigenaresse van Brasserie Jansen in Zwolle. De terrassen mogen weliswaar weer gedeeltelijk open, maar zij koos ervoor haar terras gesloten te houden. Een weloverwogen keuze, zo blijkt. “Als je kijkt naar alle administratie en de opstartkosten die daarbij komen kijken, dan he ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: