Grote jury Zilveren Champignon

19 september 2012
Grote jury Zilveren Champignon

De 28e finale van de kookwedstrijd Zilveren Champignon is op 2 oktober in het Huis van de Smaak op de Floriade. De jury bestaat uit ruim vijftig (!) internationale topkoks en een aantal gerenommeerde culinair journalisten.

*De vier topkoks*
Tijdens de finale strijden de vier topkoks Rob van der Veeken van restaurant de Hofstee, Jan Smink van restaurant Kwartier-Noord, Rob Wijnen van restaurant Boreas** en Monique Nefkens van restaurant Cream om de titel ‘de Zilveren Champignon’ en de hoofdprijs: een Peugeot 107 verpakt in folie van de witte champignon. De finalisten bereiden in zeer korte tijd zeven verschillende amuses.

*28e finale*
Organisatoren en topkoks Peter Zandboer en Hein Willemsen kijken erg uit naar de finale: "Het is alweer de 28e finale van de Zilveren Champignon. Het aantal juryleden is dit jaar spectaculair, er zijn ruim vijftig meesterkoks uit binnen- en buitenland die de finalisten gaan beoordelen."

*De Zilveren Champignon*
De Zilveren Champignon is een culinaire wedstrijd voor meer dan 40 professionals en hobbykoks. De Zilveren Champignon is dit jaar helemaal afgestemd op de Floriade, zo zijn er ruim 15 verschillende voorrondes. Aan het begin van elke ronde ontvangen de koks een ‘black box’ met daarin ingrediënten waarmee ze gaan koken. De basisingrediënten van iedere ronde zijn de shiitake, oesterzwam, kastanje champignon en de witte champignon. Elke ronde is er een extra gerecht waar de deelnemers mee gaan koken.
De organisatie is in handen van topkoks Peter Zandboer en Hein Willemsen. De kookwedstrijd is een initiatief van Stichting Promotie Champignon en GroentenFruit Bureau.

Overig nieuws