Gratis naar horecavakbeurs BBB Maastricht

2 oktober 2017 | Thijs Jacobs

Over minder dan een week is het zover en ontmoeten horecavakgenoten elkaar tijdens BBB Maastricht. Maandag 9 tot en met woensdag 11 oktober staat MECC Maastricht weer in het teken van kookwedstrijden, demonstraties, bekende chefs en sommeliers, wijn-spijs-proeverijen, workshops én kun je kennismaken met de diensten en producten van ruim 400 exposanten. BBB Maastricht presenteert een bomvol programma, gepresenteerd in de vier specifieke horecawerelden Food Forest, Variety Valley, Beverage Beach en Folie Culinaire. Een greep uit de vele activiteiten:

Cooking Mania

Bezoek Cooking Mania met kookwedstrijden  voor aanstormende en gevestigde koks, zoals de wedstrijd in samenwerking met de VanDrie Group waar koks uit de black box koken met kalfsvlees (maandag 9 oktober). Op dinsdag 10 oktober vindt onder de vlag van Koppert Cress de wedstrijd New Dutch Cuisine plaats en op woensdag 11 oktober koken Limburgse koks met Limburgse streekproducten, georganiseerd door Meatstreet.

BBB Academy

Op de BBB Academy worden in samenwerking met Leliveld Advocaten, HabetsRoyen en Servicecenter 4Hospitality gratis korte sessies van 20 minuten verzorgd door experts en trendwatchers. Zo zal Food Inspiration sessies verzorgen over food- en drinktrends, hotspots en coole concepten. Andere sessies gaan over hoe je meer rendement krijgt uit je bedrijf, de gevolgen van ziek personeel en de (on)mogelijkheden bij ontslag op staande voet. Ook de voor- en nadelen van payrolling en oproepkrachten komen aan de orde in deze interessante sessies.

Naast een bijzonder interactief beursprogramma, vinden er gedurende het jaar verschillende BBB activiteiten plaats, allemaal gericht op het vergroten van het succes voor horecaondernemers. Zo worden er opleidingen aangeboden door de BBB Academy en kun je je inschrijven voor verschillende kookevenementen, netwerkclubs en inspiratietours. Houd de website in de gaten!

Avondprogramma

Ook na sluitingstijd gaat het BBB programma gewoon door en worden er in het centrum van Maastricht weer verschillende activiteiten en netwerkmomenten op touw gezet. Diverse horecagelegenheden hebben livemuziek, speciale menu’s, een bier-wijntour of kortingsacties. Nieuw dit jaar is de BBB Club Night, een netwerkfeest op dinsdagavond dat in samenwerking met Starthoreca wordt georganiseerd. Een bruisende avond (en nacht!) met live muziek en DJ's in nachtclub Complex in Maastricht. 

Kortom, BBB Maastricht is dit jaar meer dan ooit de moeite waard om af te reizen naar het bourgondische Maastricht.

Zorg dat je erbij bent en registreer je hier. 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Events Culinair
Internationale topchefs geven masterclasses in Nederland

Met nog ruim een half jaar te gaan, presenteert Folie Culinaire de eerste internationale chefs die plaats zullen nemen in de befaamde demokeuken. Rob Roy Cameron van restaurant Gazelle Mayfair (Londen, Verenigd Koninkrijk), Olesia Drobot van EM restaurant (Sint-Petersburg, Rusland) en sterrenchef He...

Interview Bocuse d'Or
Soenil Bahadoer nieuwe voorzitter Bocuse d'Or Nederland

Tweesterrenchef Soenil Bahadoer volgt per 1 april driesterrenchef Jonnie Boer op als bestuursvoorzitter van Bocuse d'Or Nederland. De Patron Cuisinier van restaurant De Lindehof is trots op zijn benoeming en spreekt zijn ambities uit. "De gastronomie in Nederland ontwikkelt zich razendsnel....

Ondernemen Column David Bakker
Column: Haal die laptopzombie binnen!

Het aantal flexibele werknemers is de afgelopen vijftien jaar toegenomen van 1,1 miljoen naar bijna 2 miljoen. Het aantal zzp’ers groeide van ruim 630 duizend in 2003 naar 1,1 miljoen in 2018. Dat meldde het CBS vorige maand. Dat zijn ruim drie miljoen potentiele gasten. Steeds meer zelfsta...

Amsterdam Opening
Amsterdam krijgt primeur van STAN&CO 2.0

STAN&CO is een begrip in Utrecht, Arnhem en Zeist en is onderdeel van Debuut Horecabeheer & Ontwikkeling. In dit sfeervolle bar-restaurant draait het allemaal om food, drinks & friends. In juni 2019 wordt ook Amsterdam verrijkt met een STAN&CO. Een 2.0 versie waarmee ze aansluit o...

Personalia Culinair Michelin
Sterrenchef-kok André van Doorn neemt afscheid van Kasteel Heemstede

Met ingang van 1 juli 2019 neemt SVH Meesterkok André van Doorn na 17 jaar afscheid van Kasteel Heemstede. De talentvolle chef Ollie Schuiling, nu nog werkzaam als keukenchef bij Schloss Schauenstein (*) neemt de scepter in de keuken van hem over. Samen met ondernemer Frans den Boer wordt ...

Internationaal
Europa’s eerste onderwaterrestaurant geopend aan Noorse zuidkust

Het woord ‘Under’ betekent zowel 'onder’ als ‘wonder’ in het Noors. Beide woorden komen tot zijn recht bij het eerste onderwaterrestaurant van Europa, dat op 20 maart 2019 haar deuren opende. Het 34 meter lange gebouw in de vorm van een monoliet is ontworpen door he...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: