Goud voor eigengemaakte kroket Vlaams friteshuis van Gogh

23 maart 2017 | Thijs Jacobs

Het keuren en bekronen van ambachtelijke producten. Slagers en bakkers doen het al meer dan een eeuw. Vakvereniging ProFri en het Nederlands Frituurcentrum doen het nu ook voor het frituurambacht. Arn Zuyderduin van Vlaams friteshuis van Gogh in Amersfoort kreeg als eerste in zijn regio drie oorkondes voor met goud bekroonde ambachtelijke snacks.

Zuyderduin maakt naast verse ambachtelijke friet ook diverse andere lekkernijen zelf in eigen keuken. De eerste drie huisgemaakte producten die hij met een ‘gouden gevolg’ liet keuren waren:

De Amersfoortse Kroket:
Passage uit het juryverslag: “Bij de keuring was de jury vol lof over dit product. Het gebruikte scharrelrundvlees is proefbaar van hoge kwaliteit en is door een ambachtelijke bereiding samen met de andere gebruikte grondstoffen volledig met elkaar in balans gebracht. Deze kroket is fenomenaal van smaak en rijkelijk gevuld met draadjesvlees.”

De Vincent Vega-kroket:
Passage uit het juryverslag: “De jury was aangenaam verrast door deze vegetarische kroket en noemt deze kroket een verwennerij! De fijne smaken van spinazie, zongedroogde tomaatjes, feta en komijn komen volledig tot hun recht. Je hoeft geen vegetariër te zijn om te genieten van deze kroket. Duidelijk door een vakman met liefde gemaakt.”

Garnalenkroket:
Passage uit het juryverslag: “Deze garnalenkroket heeft zijn gouden bekroning meer dan verdiend! Kort samengevat: Meesterlijk! Je proeft de passie en zorgvuldigheid waarmee de ambachtsman te werk is gegaan. De smaken van de gebruikte ingrediënten komen met de rijkelijke hoeveelheid Hollandse garnalen en het lente-uitje, harmonieus tot hun recht.”

Voor alle drie de snacks kreeg Arn Zuyderduin oorkondes, zodat hij de bekroning duidelijk kenbaar kan maken bij zijn klanten. Volgende week opent hij in Amersfoort een derde vestiging van het Vlaams friteshuis van Gogh. Ook daar zullen de bekroonde lekkernijen te proeven zijn. De oorkondes dienen verder als een bewijs van vakmanschap als frituurprofessional. Via de QR-code op de oorkondes kom je uit op de website waarop de procedures en voorwaarden van de productkeuringen worden weergegeven. Later dit jaar komt de vakvereniging met de website Metgoudbekroond.nl. Hierop kunnen consumenten alle bekroonde producten in Nederland terugvinden met informatie over de makers ervan.

 

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Financieel Ondernemen
Checklist naheffingsaanslag btw helpt ondernemers na gemiste btw-deadline

Het afgelopen kwartaal misten ca. 64.000 ondernemers de deadline om hun btw-aangifte en bijbehorende betaling te doen. Dit is zonde, want wie de deadline heeft gemist, ontvangt een dezer dagen een naheffingsaanslag, veelal met boete. Vooral startende ondernemers zijn nog niet gewend aan de terugk...

Advertorial
Een efficiëntere keuken dankzij Horeko

Of je nu een goede specialty koffie tijdens het studeren, een uitgebreide zakenlunch of een vrijdagmiddagborrel nodig hebt. Je kan bij Hotel Casa in Amsterdam niet alleen aan je behoefte voldoen, maar de eclectische mix van stijlen en ruimtes maakt dat iedereen zich thuis voelt. Van student tot pass...

Bocuse d'Or
Jarno Eggen jurylid Bocuse d'Or Nederland

Inmiddels is bekend dat naast de voorzitter Soenil Bahadoer, Moshik Roth een van de juryleden is tijdens de Nederlandse finale van Bocuse d'Or. Maar ook Jarno Eggen van Restaurant de Groene Lantaarn mag samen met de heren beoordelen wie van de finalisten het meest geschikt is om Nederland culina...

Ondernemen
Je eigen foodtruck beginnen? Dit moet je weten!

Een buurtfeest of festival is tegenwoordig niet meer compleet zonder foodtruck. Leuk om er af en toe een burger te bestellen, maar nóg leuker om er zelf één te beginnen. Gaat jouw ondernemershart er sneller van kloppen? Lees dan dit artikel vol handige tips voor het beginnen ...

Columns
Column Sico de Moel: Gezond uit eten

"Voor mij graag een salade van pruimtomaat en avocado en de kwartel met zoete aardappel. En heeft u ook frites van zoete aardappel?" Meneer was helemaal gestopt met suikers en at nog maar zo weinig mogelijk koolhydraten. Zoete aardappel was veel gezonder dan gewone frieten. "en wat...

Lunch Diner Opening
Nieuwe hotspot in Amsterdam-Noord [Foto's]

Bar-restaurant IJver heeft haar deuren voor gasten geopend op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Ruim een jaar lang liepen hier werklieden in en uit nadat er vijf jaar geleden de eerste plannen werden gemaakt. Het team, bestaande uit 5 jonge ambitieuze ondernemers, kan niet wachten om van deze feno...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: