Gestreste Nederlander flink aan de koffie

15 juni 2017 | Thijs Jacobs

Uit onderzoek van Kaldi koffie & thee blijkt dat Nederlanders snel naar een kopje koffie grijpen als ze gestrest zijn. Ruim 20% van de ondervraagden geeft aan meer koffie te drinken indien ze gestrest of gespannen zijn. Aan het onderzoek deden ruim 1400 mensen mee.

Vrouwen grijpen sneller naar koffie dan mannen

Vooral vrouwen grijpen sneller naar koffie in geval van stress of spanning. Bij de vrouwen ligt dit percentage op 22% terwijl dit bij mannen 18% is. Verder zijn het vooral jong volwassenen die koffie drinken in geval van stress. Of de koffie uiteindelijk ook daadwerkelijk voor minder stress zorgt? Hier zijn de meningen over verdeeld. Uit eerder onderzoek aan de Seoul National University blijkt wel dat de geur van koffie ertoe kan leiden dat je minder stress ervaart.

Koffie ook populair tegen vermoeidheid

Naast dat Nederlanders naar een kop koffie grijpen bij stress, doet een groot deel dit ook bij vermoeidheid. Ruim 40% van de ondervraagden drinkt koffie tegen vermoeidheid. De cafeïne in koffie zorgt namelijk voor meer energie en vermindert de vermoeidheid. Ook hier zijn het weer de vrouwen die het vaakst een bak koffie nemen (44%). Sommige vrouwen zetten de energie verhogende factor van koffie zelfs in voor trainingen die als doel hebben vet te verbranden.

Verrassend: Nederlanders drinken ook koffie bij hoofdpijn

Een op het eerste oog verassende uitkomst van het onderzoek is dat een deel van de Nederlanders ook koffie drinkt tegen hoofdpijn. Ongeveer 1 op de 10 ondervraagden geeft aan koffie te drinken tegen hoofdpijn. Dit hoeft echter niets te maken te hebben met een verslaving. Uit eerdere onderzoeken blijkt namelijk dat cafeïne je bloedvaten licht kan vernauwen waardoor de druk van je hoofd afneemt en de hoofdpijn verdwijnt. Andere verassende uitkomsten waren dat een enkeling ook koffie drinkt tegen Astma, darmproblemen, verkoudheid en ontstekingen. Buiten deze mogelijke medicinale werking van koffie blijft het natuurlijk ook gewoon lekker en geeft ‘even een bakkie doen’ ons vaak een rustgevend gevoel: genieten is de leus!

Lees hier alle resultaten van het onderzoek.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Branded Content
Veiligheidsproducten worden nieuwe reclamedragers

Horecaondernemers hebben groen licht gekregen om per 1 juni weer te openen.Met deze bijzondere printproducties kunnen horecaondernemers de aandacht op zichzelf vestigen of zelfs gebruiken voor hun marketing en eigen reclame. Voorbereiding is heel belangrijk: Plaats daarom specifieke gedragsregel...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Slecht levensgedrag, definitief oordeel in zicht?

Het openen van een restaurant gaat niet zomaar. Los van alle praktische zaken moeten de nodige vergunningen worden aangevraagd, waaronder in veel gevallen een exploitatievergunning op grond van de (algemene) plaatselijke verordening en een Drank- en Horecawetvergunning. Hierbij stuit men doorgaans o...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Verzekeraar moet coronaschade Frans restaurant vergoeden

Over het algemeen wordt schade als gevolg van de coronamaatregelen niet gedekt door verzekeraars, maar een Franse rechter heeft bepaald dat een restaurateur recht heeft op compensatie door verzekeraar Axa. Stéphane Manigold heeft in de regio Parijs vier restaurants, waar 52 werknemers in d...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Overheid schept duidelijkheid over regels horeca per 1 juni

Hugo de Jonge heeft namens het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport een brief verzonden naar de voorzitters van de verschillende veiligheidsregio's. In de brief worden aanwijzingen voor de coronamaatregelen gegeven. Ook voor de horeca. Hieruit blijkt bijvoorbeeld ook dat de exploitan...

Achtergronden
Ter overname aangeboden: Restaurant de Waard Heesch

Restaurant De Waard te Heesch is al meer dan 22 jaar een bekende in de regio. Voor de familie is de tijd aangebroken om het pand en de exploitatie aan te bieden. Hans Rombouts: “Het is voor de horeca een bovengemiddelde periode voor een onderneming op één plek." Bedrijfsg...

Personeel Coronacrisis
5.000 horecamedewerkers roepen hulp FNV Horeca in sinds sluiting horeca

Sinds de lockdown van de horeca van 16 maart jl. hebben 5.000 horecamedewerkers zich bij FNV Horeca gemeld met vragen en verzoeken om hulp. De meeste vragen gingen over welke rechten en plichten zij hebben sinds hun werklocatie gesloten is. Daarnaast ziet de vakbond een stijgende vraag naar informat...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: