Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

19 juni 2018 | Thijs Jacobs

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshiko van Dobben-Takayama de rol van gastvrouw-sommelier vervult.

Samenwerking

Chef en ondernemer Gert Blom: “Het is tijd om Amarone los te laten, hoewel dat sneller is gegaan dan ik dacht. Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone. De afgelopen jaren liep het al heel goed met Jan als chef in de keuken en sinds vorig jaar als mede-eigenaar. Dat deed me inzien dat ik Amarone met een gerust hart zou kunnen overdragen. Na 1 juli ga ik me onder meer richten op advisering en productontwikkeling, maar blijf ik ook samenwerken met Jan bij grote partijen en caterings.”


Ons hart ligt bij Amarone

Jan van Dobben ziet met de overname een wens in vervulling gaan. “Mijn vrouw Yoshiko en ik hadden altijd al de ambitie om een eigen zaak te beginnen en we hadden concrete plannen om naar Japan te gaan. Toch bleek ons hart bij Amarone te liggen. Na 6 jaar bij Amarone, waarvan een jaar gedeeld eigenaarschap, gaan we Amarone nu helemaal samen doen.

We hebben een sterk team aan de voorkant met maître Björn van Engeland, sommelier Shannon Hofman die al jaren bij ons werkt en een sterke groei heeft doorgemaakt en mijn vrouw Yoshiko als gastvrouw-sommelier. Het keukenteam blijft ongewijzigd met Yuri Wattimena als mijn sous-chef. Afgelopen jaar hebben we het kookniveau een stapje hoger gebracht, zijn er kleine aanpassingen in het interieur gedaan en is de buitenzijde opgeknapt. Hiermee blijft Amarone up to date en uitdagend.”

Prijs voor Wijn-Spijs Specialist

Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant &moshik in Amsterdam en negen jaar bij driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas, waar ze onder meer chef de cave was. In 2015 werd ze door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het jaar. Het paar leerde elkaar kennen toen ze beiden in L’Arnsbourg werkten.

Over restaurant Amarone

Restaurant Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart met een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken. Ook de inrichting is internationaal met eyecatchers als de prachtige eikenhouten panelen rond de open keuken, de transparante wijnkast en bijzondere hanglampen. Amarone opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Foto: Anja Roubos | Foodie Records

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde. Dit meldt de NOS op basis van verklaringen van Haagse ingewijden. De maatregel zal deel uitma ...

Wet- en regelgeving KHN
KHN: Alcoholklok hotels wederom toppunt van symboolpolitiek

KHN heeft vol onbegrip kennis genomen van het kabinetsbesluit om vanaf vrijdagavond 23 oktober een alcoholklok voor hotels in te voeren. Volgens dit besluit mag er vanaf vanavond in hotels na 20:00 uur ook geen alcohol meer worden geschonken of genuttigd in publieke ruimten zoals in het restaurant o ...

Bier Wijn
Alcoholvrije drank verkopen na 20.00 uur, mag dat?

Er mag na 20.00 uur geen alcohol verkocht worden gedurende de periode van de 'gedeeltelijke lockdown' die door het kabinet is ingesteld. Niet door supermarkten, niet door slijters, maar ook niet door horecazaken die bezorgen. In veel supermarkten zijn de gangpaden waar alcohol staat vanaf 20 ...

Bezorgen
Wat kost bezorgen via Thuisbezorgd?

Bezorgen is, nu de horeca gesloten is, de reddingsboei waar veel restaurants zich aan vastklampen. Niet altijd zonder succes, want de Nederlander heeft de weg naar de bezorgsites en -apps goed weten te vinden. In het derde kwartaal heeft Just Eat Takeaway, waar Thuisbezorgd toe behoort, een groei va ...

Food Vega
Vleesconsumptie stijgt in 2019

De vleesconsumptie in Nederland is in 2019 voor het tweede jaar op rij gestegen. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek naar de vleesconsumptie van Wageningen Economic Research in opdracht van Wakker Dier. “Alles schreeuwt om vermindering van de vleesconsumptie. Klimaat, stikstof, ontbossing, ...

Wet- en regelgeving Vega
IKEA, Unilever en 250.000 burgers tegen ‘vegaburgerverbod’

Vandaag stemt het Europees parlement over het ‘vegaburgerverbod’. Een petitie tegen het verbod, op initiatief van ProVeg, werd ruim 250.000 keer ondertekend. Daarnaast spraken tal van Europese milieu-organisaties, consumentenorganisaties én voedselgiganten als Unilever en IKEA zic ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: