Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone Rotterdam over aan Jan van Dobben

19 juni 2018 | Thijs Jacobs

Gert Blom draagt sterrenrestaurant Amarone in Rotterdam per 1 juli 2018 over aan chef Jan van Dobben. Van Dobben was sinds juli 2017 al mede-eigenaar en werkt sinds 2012 bij Amarone. De 29-jarige Van Dobben is nu 100% eigenaar van het Rotterdamse restaurant, waarin zijn echtgenote en oenoloog Yoshiko van Dobben-Takayama de rol van gastvrouw-sommelier vervult.

Samenwerking

Chef en ondernemer Gert Blom: “Het is tijd om Amarone los te laten, hoewel dat sneller is gegaan dan ik dacht. Ik kreeg steeds vaker aanvragen voor bijzondere culinaire evenementen en om te adviseren bij horecaprojecten. Supermooi om te doen, maar niet goed te combineren met Amarone. De afgelopen jaren liep het al heel goed met Jan als chef in de keuken en sinds vorig jaar als mede-eigenaar. Dat deed me inzien dat ik Amarone met een gerust hart zou kunnen overdragen. Na 1 juli ga ik me onder meer richten op advisering en productontwikkeling, maar blijf ik ook samenwerken met Jan bij grote partijen en caterings.”


Ons hart ligt bij Amarone

Jan van Dobben ziet met de overname een wens in vervulling gaan. “Mijn vrouw Yoshiko en ik hadden altijd al de ambitie om een eigen zaak te beginnen en we hadden concrete plannen om naar Japan te gaan. Toch bleek ons hart bij Amarone te liggen. Na 6 jaar bij Amarone, waarvan een jaar gedeeld eigenaarschap, gaan we Amarone nu helemaal samen doen.

We hebben een sterk team aan de voorkant met maître Björn van Engeland, sommelier Shannon Hofman die al jaren bij ons werkt en een sterke groei heeft doorgemaakt en mijn vrouw Yoshiko als gastvrouw-sommelier. Het keukenteam blijft ongewijzigd met Yuri Wattimena als mijn sous-chef. Afgelopen jaar hebben we het kookniveau een stapje hoger gebracht, zijn er kleine aanpassingen in het interieur gedaan en is de buitenzijde opgeknapt. Hiermee blijft Amarone up to date en uitdagend.”

Prijs voor Wijn-Spijs Specialist

Yoshiko van Dobben-Takayama vervult de rol van gastvrouw-sommelier en is verantwoordelijk voor de wijnkaart. De Japanse is in haar geboorteland opgeleid als sommelier en studeerde in Frankrijk af als oenoloog. Ze werkte onder meer bij tweesterrenrestaurant &moshik in Amsterdam en negen jaar bij driesterrenrestaurant L’Arnsbourg in de Franse Elzas, waar ze onder meer chef de cave was. In 2015 werd ze door restaurantgids Gault&Millau uitgeroepen tot Wijn-Spijs Specialist van het jaar. Het paar leerde elkaar kennen toen ze beiden in L’Arnsbourg werkten.

Over restaurant Amarone

Restaurant Amarone staat bekend om zijn betaalbare topgastronomie, ontspannen gastbenadering en de bijzondere wijnkaart met een unieke en grote collectie Amarone-wijnen. Met als basis de klassieke Franse keuken kookt chef Jan van Dobben internationaal met subtiele Japanse invloeden, verkregen door zijn jaarlijkse reizen naar Japan waar hij op zoek gaat naar nieuwe producten en technieken. Ook de inrichting is internationaal met eyecatchers als de prachtige eikenhouten panelen rond de open keuken, de transparante wijnkast en bijzondere hanglampen. Amarone opende in 2006 en is sinds 2007 in het bezit van een Michelinster.

Foto: Anja Roubos | Foodie Records

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: