Geen derde driesterrenrestaurant

24 november 2009 |
Geen derde driesterrenrestaurant

Michelin brengt dinsdag de Michelin gids Nederland 2010 uit. Een derde driesterrenzaak, waar in de wandelgangen veel over werd gefluisterd en op werd gehoopt, biedt de nieuwe gids niet. Nederland krijgt er wel twaalf nieuwe sterren bij. Elf nieuwe restaurants met één ster telt de Michelin gids voor 2010 en Boreas in Heeze gaat van een ster naar twee sterren. Van alle Nederlandse restaurants hebben er twee drie sterren (Oud Sluis en De Librije), veertien hebben twee sterren en 75 eetgelegenheden hebben een ster aan de gevel hangen. Nederland telt nu 91 restaurants met Michelinsterren, zij verdelen met elkaar 109 sterren. Dit aantal ligt op recordhoogte.

Slecht nieuws
Voor drie restaurants brengt de gids slecht nieuws, In De’n Dillegaard in Nuth, ‘t Raethuys in Wateringen en ‘t Veerhuis in Wolphaartsdijk raken hun ster kwijt.
In totaal zijn er in de nieuwe editie 1.216 adressen opgenomen: 61 hotels en 655 restaurants. De gids ligt vanaf donderdag 26 november in de winkels.

Trend: informeel goed en lekker eten
In totaal 93 restaurants worden in de 2010-editie beloond met een ‘Bib Gourmand’, tegenover 87 in de vorige jaargang. De ‘Bib Gourmand' restaurants bieden een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) voor maximaal 35 euro.
De gids bevestigt een ontwikkeling die sinds enkele jaren duidelijk zichtbaar is in de gastronomische wereld: een toename van het aantal informele en aangename eetadresjes zonder luxe in productkeuze of inrichting. Hier wil men duidelijk de dingen goed doen en lekker tafelen voor iedereen toegankelijk maken. Wanneer het vandaag economisch wat minder gaat, zijn deze restaurants nog belangrijker en nog gewilder bij het publiek.

De nieuwe restaurants met één ster:
-De Saffraan, Amersfoort
-Vinkeles, Amsterdam
-Le Restaurant, Amsterdam
-Soingé, Bussum
-Sonoy, Emmeloord
-Niven, Rijswijk
-Ivy, Rotterdam
-Fred, Rotterdam
-Wollerich, Sint-Oedenrode
-O Mundo, Wageningen
-Mijn Keuken, Wouw

De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/geen-derde-driesterrenrestaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Mensen
JRE-Nederland gaat samenwerken met Maxxium, Ninaber van Eyben en Chef's Farm

Op 13 januari j.l. was Restaurant Villa la Ruche in Voorburg de locatie waar Voorzitter Marko Karelse met trots namens het bestuur de overeenkomst tekende met de nieuwe JRE Partner Maxxium. Vanuit Maxxium was Etienne Hoek aanwezig om de overeenkomst te tekenen. Uiteraard werd er getoost op een mooie ...

Wet- en regelgeving Corona
Avondklok bij instemming Kamer van kracht; bezorgen mag

Het demissionair kabinet wil de verwachte avondklok in gaan voeren. Dat maakte premier Rutte op de persconferentie van woensdag 20 januari bekend. Donderdag 21 januari debatteert het kabinet over de invoering met de Tweede Kamer. Als de Kamer het besluit steunt, wordt de avondklok ingevoerd. De avon ...

Interview Longread
BookDinners: van reserveringsplatform naar online marketingpartner voor restaurants

Inmiddels is het platform van BookDinners bij veel restaurateurs bekend, maar niet iedereen weet dat de propositie van het bedrijf is verschoven. Niet alleen vanwege corona, vertelt Paul Wiertz van BookDinners: “Al in eind 2019 waren we bezig met ons nieuwe model, gericht op de ideale online g ...

Wet- en regelgeving Interview
Let op: wijzigingen in de wetgeving voor de horeca

Op het kantoor van Catch Legal werken juristen aan allerhande kwesties die betrekking hebben op bestuursrecht en omgevingsrecht. Binnen dit domein vallen veel zaken die voor horecaondernemers van belang zijn, want bijna alles waarbij je te maken krijgt met de overheid, valt hierbinnen. Van verbouwin ...

Financieel Horeca & Belasting
De 3 meest gebruikte ondernemingsvormen in de horeca

In het artikel ‘'Hoe wordt de winst van uw restaurant belast? Leer het hier!’ vertellen wij u alles over de belasting die u betaalt over de winst van uw horecaonderneming. Of u vennootschapsbelasting of inkomstenbelasting moet betalen, is afhankelijk van de rechtsvorm waarmee u uw on ...

Economie Corona
2670 nieuwe horecaondernemingen sinds eerste lockdown

Coronacrisis of niet, het aantal horecaondernemingen stijgt. Sinds de eerste lockdown, in maart 2020, zijn er 2670 horecazaken bij gekomen. Hiermee heeft de verwachte kaalslag in de horeca dus niet plaatsgevonden. Cijfers van de Kamer van Koophandel (KvK) maken inzichtelijk dat er nu ruim 74.000 ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: