Geen derde driesterrenrestaurant

24 november 2009
Geen derde driesterrenrestaurant

Michelin brengt dinsdag de Michelin gids Nederland 2010 uit. Een derde driesterrenzaak, waar in de wandelgangen veel over werd gefluisterd en op werd gehoopt, biedt de nieuwe gids niet. Nederland krijgt er wel twaalf nieuwe sterren bij. Elf nieuwe restaurants met één ster telt de Michelin gids voor 2010 en Boreas in Heeze gaat van een ster naar twee sterren. Van alle Nederlandse restaurants hebben er twee drie sterren (Oud Sluis en De Librije), veertien hebben twee sterren en 75 eetgelegenheden hebben een ster aan de gevel hangen. Nederland telt nu 91 restaurants met Michelinsterren, zij verdelen met elkaar 109 sterren. Dit aantal ligt op recordhoogte.

*Slecht nieuws*
Voor drie restaurants brengt de gids slecht nieuws, In De’n Dillegaard in Nuth, ‘t Raethuys in Wateringen en ‘t Veerhuis in Wolphaartsdijk raken hun ster kwijt.
In totaal zijn er in de nieuwe editie 1.216 adressen opgenomen: 61 hotels en 655 restaurants. De gids ligt vanaf donderdag 26 november in de winkels.

*Trend: informeel goed en lekker eten*
In totaal 93 restaurants worden in de 2010-editie beloond met een ‘Bib Gourmand’, tegenover 87 in de vorige jaargang. De ‘Bib Gourmand' restaurants bieden een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) voor maximaal 35 euro.
De gids bevestigt een ontwikkeling die sinds enkele jaren duidelijk zichtbaar is in de gastronomische wereld: een toename van het aantal informele en aangename eetadresjes zonder luxe in productkeuze of inrichting. Hier wil men duidelijk de dingen goed doen en lekker tafelen voor iedereen toegankelijk maken. Wanneer het vandaag economisch wat minder gaat, zijn deze restaurants nog belangrijker en nog gewilder bij het publiek.

*De nieuwe restaurants met één ster:*
-De Saffraan, Amersfoort
-Vinkeles, Amsterdam
-Le Restaurant, Amsterdam
-Soingé, Bussum
-Sonoy, Emmeloord
-Niven, Rijswijk
-Ivy, Rotterdam
-Fred, Rotterdam
-Wollerich, Sint-Oedenrode
-O Mundo, Wageningen
-Mijn Keuken, Wouw

~De RestaurantKrant, Frank Lindner~

"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/geen-derde-driesterrenrestaurant/

Overig nieuws