Geen derde driesterrenrestaurant

24 november 2009 |
Geen derde driesterrenrestaurant

Michelin brengt dinsdag de Michelin gids Nederland 2010 uit. Een derde driesterrenzaak, waar in de wandelgangen veel over werd gefluisterd en op werd gehoopt, biedt de nieuwe gids niet. Nederland krijgt er wel twaalf nieuwe sterren bij. Elf nieuwe restaurants met één ster telt de Michelin gids voor 2010 en Boreas in Heeze gaat van een ster naar twee sterren. Van alle Nederlandse restaurants hebben er twee drie sterren (Oud Sluis en De Librije), veertien hebben twee sterren en 75 eetgelegenheden hebben een ster aan de gevel hangen. Nederland telt nu 91 restaurants met Michelinsterren, zij verdelen met elkaar 109 sterren. Dit aantal ligt op recordhoogte.

Slecht nieuws
Voor drie restaurants brengt de gids slecht nieuws, In De’n Dillegaard in Nuth, ‘t Raethuys in Wateringen en ‘t Veerhuis in Wolphaartsdijk raken hun ster kwijt.
In totaal zijn er in de nieuwe editie 1.216 adressen opgenomen: 61 hotels en 655 restaurants. De gids ligt vanaf donderdag 26 november in de winkels.

Trend: informeel goed en lekker eten
In totaal 93 restaurants worden in de 2010-editie beloond met een ‘Bib Gourmand’, tegenover 87 in de vorige jaargang. De ‘Bib Gourmand' restaurants bieden een compleet menu (voorgerecht, hoofdgerecht en dessert) voor maximaal 35 euro.
De gids bevestigt een ontwikkeling die sinds enkele jaren duidelijk zichtbaar is in de gastronomische wereld: een toename van het aantal informele en aangename eetadresjes zonder luxe in productkeuze of inrichting. Hier wil men duidelijk de dingen goed doen en lekker tafelen voor iedereen toegankelijk maken. Wanneer het vandaag economisch wat minder gaat, zijn deze restaurants nog belangrijker en nog gewilder bij het publiek.

De nieuwe restaurants met één ster:
-De Saffraan, Amersfoort
-Vinkeles, Amsterdam
-Le Restaurant, Amsterdam
-Soingé, Bussum
-Sonoy, Emmeloord
-Niven, Rijswijk
-Ivy, Rotterdam
-Fred, Rotterdam
-Wollerich, Sint-Oedenrode
-O Mundo, Wageningen
-Mijn Keuken, Wouw

De RestaurantKrant, Frank Lindner

:mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20bericht%20op%20De%20RestaurantKrant.nl&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20De%20RestaurantKrant.nl%0A%0Ahttp://www.derestaurantkrant.nl/nieuws/geen-derde-driesterrenrestaurant/

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Rechter oordeelt: horeca blijft dicht

De horeca blijft voorlopig dicht. Zo oordeelde de rechter vanmiddag in de rechtbank in Den Haag. Een aantal horecaondernemers had een kort geding tegen de Staat aangespannen met als inzet dat de horeca weer de deuren mocht openen. De rechter ging daar niet in mee. Over twee weken volgt de motivering ...

Financieel Ondernemen
3 vragen over loon van horecapersoneel

Werken in de horeca is in vele opzichten niet te vergelijken met een standaard '9-tot-5-baan’. Daarom spelen er ook vragen over de loonbelasting die in andere sectoren niet of minder aan bod komen. Te denken valt aan de volgende vragen: Moet een werkgever fooien van zijn personeel aange ...

Internationaal Coronacrisis
Ook België sluit de horeca

Ook in België moeten cafés en restaurants vanaf vandaag (maandag) vier weken de deuren sluiten. De Belgen gaan zelfs iets verder dan wij, want er gaat een avondklok gelden van middernacht tot 05.00 uur 's ochtends. In België is thuiswerken weer de standaard en worden ook de soci ...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Horecaondernemers vechten sluiting van de horeca aan bij de rechter

De door het kabinet opgelegde sluiting van de horeca wordt door de Haagse bodega De Posthoorn aangevochten middels een een kort geding aan tegen de Nederlandse staat. Dinsdag komt de zaak voor de rechter en inmiddels hebben zich veel horecazaken bij het intiatief aangesloten, zo verklaart horecaonde ...

Columns
Column Sico de Moel: Lockdown Deal

"Ik heb straks een deal voor je!" Mijn gasten waren net in onze straat komen wonen en ze waren blij met een leuk restaurantje zo vlak in de buurt. Leuk, nieuwe buren. Het was de avond dat Rutte zijn tweede lockdown afkondigde; een horeca-lockdown deze keer. Veel onbegrip bij mij en b ...

Personalia
Bob Hutten draagt leiding Hutten over aan Drees Peter van den Bosch

Algemeen directeur Bob Hutten geeft de leiding van Hutten per 1 januari 2021 uit handen. Na 91 jaar en drie generaties komt de aansturing van het familiebedrijf nu in handen van Drees Peter van den Bosch, momenteel Innovatiemanager bij Foodsquad en Hutten. “In Drees zie ik iemand met heel veel ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: