Gastoloog Jeannine Sok: "Gastvrijheid na corona belangrijker dan ooit"

21 april 2020 | Redactie

Ze mist de horeca, het sociale smeermiddel van de maatschappij en komt in actie met als doel de horeca in deze bijzondere tijd op haar eigen wijze te kunnen ondersteunen.

Jeannine Sok, Nederlands bekendste gastvrijheidsdeskundige, speelt donderdag 23 april om 20:30 uur via livestream online haar bordspel Gastologie met aansprekende horecabedrijven uit het land. Jeannine probeert zo het horecapersoneel een hart onder de riem te steken en ze door de coronaperiode heen te slepen. ‘Ik zit net als vele mensen in de horeca thuis, heb geen werk en ben dan juist op zoek wat ik wel kan. Ik wil iets geven aan de horecamensen. Aandacht voor gastvrijheid wordt na de versoepeling van de corona-maatregelen nog belangrijker”, aldus Jeannine Sok die net als heel Nederland benieuwd is wat de premier vanavond gaat vertellen.

Gastologie is een bordspel dat is ontwikkeld door studenten van de Cas Spijkers Academie Twente onder leiding van Jeannine Sok en bekroond met de Horecava Innovation Award. Het spel is zowel geschikt voor professionals in de horeca als voor iedereen die hiermee verbonden is. “Het doel is de speler het belang van goede gastvrijheid in de horeca te laten inzien. Spelenderwijs krijgen deelnemers bruikbare tips om na de coronatijd je eigen gastvrijheid te herkennen en eventueel te optimaliseren”, zegt Jeannine.

Gastologie online is voor elke horecaprofessional, is geheel gratis en iedereen kan meedoen. Jeannine Sok zal zelf als spelleider optreden en via een online verbinding in contact staan met de deelnemers. “Ik zal de pionnen over het bord schuiven en de opdrachten voorlezen. Via het beeldscherm kan ik dan zien hoe de deelnemers hun opdrachten uitvoeren.” Onder meer Lennart Maas, General Manager van het Park Plaza Victoria Hotel Amsterdam en initiatiefnemer van de Nationale Horecadag is een van de deelnemers. Ook Kiki Bult, gastvrouw bij twee sterren restaurant Ciel Bleu Okura in Amsterdam en Sjauwet Harrachi gastheer bij De Waagh in Nijmegen zullen strijden om de winst in deze eerste online gastvrijheidsstrijd.

#Samendoen

Jeannine is erg goed in offline gastvrijheid en minder handig met online daarom faciliteert Emixion graag met haar expertise. John Meijering is oprichter en eigenaar van Emixion in Nijmegen. Emixion is een gespecialiseerd onlinemarketingbureau voor organisaties in en buiten Nederland. “Horeca is de kurk van de Nederlandse economie, Jeannine is hier al jaren voorvechtster van, zeker in deze bijzondere tijden helpen we haar graag om de horeca nog beter te maken!”

De live-stream/videoconference zal worden gefaciliteerd door Crovv videoconference, de online videoconferencetool van Tilburgse ondernemer Ton van de Ven en Henk van Gils. “Wij vinden het ontzettend leuk om mee te werken aan het enthousiaste plan van Jeannine. Om op deze manier de horeca te kunnen helpen in deze coronacrisis, vinden wij een uitstekend idee.”

Wil jij ook gratis meedoen met dit interactieve spel, stuur dan een whatsapp bericht naar Jeannine Sok via 0614910743 of ga naar de actiepagina voor Gastologie online via https://nationalehorecadag.nl/aanmelden-gastologie/

Vanaf volgende maand gaat Jeannine Sok weer Blogs schrijven voor De RestaurantKrant. Lees haar eerdere blogs hier.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Wet- en regelgeving Corona
Minister: geen ruimte voor heropening van terrassen

Minister Bas van 't Wout (Economische Zaken) heeft vrijdag nog eens gemeld dat er op dit moment "echt geen ruimte is om meer te doen." Hij sprak uit dat de "huidige rotsituatie dan alleen maar langer voort al duren." Op 8 maart wil hij de situatie nog eens bekijken in de hoop ...

Gastronomie Corona
Toprestaurants doen niet mee aan horeca-protest

De meeste toprestaurants in Nederland doen niet mee aan het horeca-protest, waarbij op dinsdag 2 maart de terrassen weer voor publiek open worden gesteld. Ruim 130 ondernemers, verenigd in de G4 (Gastronomische 4) en te samen goed voor driekwart van de Michelin-sterren in Nederland, distantieren zic ...

Corona
Groep horecaondernemers opent 2 maart terrassen

De horeca is het zat. Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen roept collega-ondernemers op om de terrassen aanstaande dinsdag 2 maart te openen. Het besluit van het kabinet om de horeca geen versoepelingen te bieden is voor de actiegroep de reden tot de oproep, meldt Omroep Brabant. De actiegroep, ...

Interview Longread
Corona of niet, dit stel opende deze week hun nieuwe zaak

In Veldhoven pakten Nick en Rebecca Schaminée hun kans. De coronacrisis krijgt het stel niet klein en ze maakten van de nood – ze zagen beiden hun baan verdwijnen bij Hutten Catering – een deugd. De langgekoesterde wens om een eigen zaak te openen werd werkelijkheid. Grand Caf&eac ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: