Franse cuisine met Chinees hart

6 maart 2014 |
Franse cuisine met Chinees hart<

Haarlem is een uniek restaurant rijker. Met het sabreren van champagne verrichtte de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders de opening van restaurant Toujours Fish & Meat. Deze traditie stamt uit de tijd
van Napoleon en werd toegepast tijdens het vieren van een overwinning; heel passend dus bij dit Frans georiënteerde restaurant. Nadat de fles met de champagnesabel werd onthoofd, kon er samen met de eigenaren Xiadong en Wotchao en alle genodigden geproost worden op de horecagelegenheid aan de Oude Groenmarkt in Haarlem.

Vis en vlees van superkwaliteit
Tijdens de opening werden pure en authentieke streekgerechten uit de Franse keuken geserveerd. Verse oesters, sashimi van tonijn, kalfstartaar, uiensoep, charcuterie, garnalencocktail en een kaasproeverij werden aan de genodigden gepresenteerd. De kernwaarden van Toujours: vis en vlees van superkwaliteit, in prachtige eenvoud bereid. De gerechten die tijdens de opening werden geserveerd, gaven een smakelijk voorproefje van de inspirerende kaart van Toujours, met verser dan versere gerechten. Dagelijks kan bovendien genoten worden van de steeds wisselende ‘petite amuses & croûtes’ van het huis.

Over Toujours Fish & Meat
Oesters, vis en kreeft krijgt Toujours dagelijks geleverd uit IJmuiden. Het restaurant kiest voor seizoensproducten, als het niet vers en van topkwaliteit verkrijgbaar is, serveert Toujours het niet. Ook het vlees is van hoog niveau: Black Angus steaks en met graan gevoerd rund uit Australië. Prachtig vlees met een diepe, volle smaak. Dat alles wordt geserveerd in een moderne, stoere maar onmiskenbaar Franse ambiance. Franse invloeden zijn bij Toujours op alle niveaus te vinden. De Fransen serveren bij een glas wijn vrijwel altijd een passend gerechtje en dat doet Toujours dus ook. Rond borreltijd staan daarom verschillende ‘petite amuses’ op de bar waarvan de gasten kunnen proeven in afwachting op het diner. Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner.

Over de eigenaren
Xiadong en haar echtgenoot Wotchao Sun komen beide uit een horecagezin, maar hadden eigenlijk voor een heel andere loopbaan gekozen (hij was jurist, zij was accountant). Toen Fransman Wotchao zijn huis en loopbaan achterliet om zich bij zijn geliefde Xiadong in Nederland te voegen, besloten ze om dan maar helemaal het roer om te gooien en iets te doen waar hun hart echt sneller van ging kloppen: de horeca. Ze openden met succes het restaurant L’Anders in Haarlem. Maar visliefhebber Wotchao wilde graag een restaurant zoals hij ze uit Frankrijk kende: voedsel van een hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt. En uiteraard met vis op de kaart.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Alle rookruimtes gesloten in 2022

Het is de bedoeling dat de laatste rookruimtes in Nederland in 2022 sluiten. In (semi)overheids- en openbare gebouwen sluiten de rookruimtes al in 2021. Dat betekent dat er dan geen rookruimtes meer te vinden zijn in de zorg, het onderwijs, bij overheidsgebouwen en in de cultuur- en sportsector. In ...

Bezorgen Achtergronden
Deliveroo help de Sint een handje

Diverse gezinnen werden aangenaam verrast toen de Sint met zijn paard bij hen voor de deur stond. De Sint reed een ronde in het Rotterdamse Kralingen om een heerlijke maaltijd bij verschillende adressen langs te brengen met hulp van de Deliveroo-bezorgers. Handig als je te paard bent en je handen vr...

Columns Interview Longread
Horeca-etiquette: restaurantgasten willen privacy

De horeca is zoveel meer dan wat er uit de keuken komt. De aankleding van je zaak en bovenal de kwaliteit van de service zijn bepalend voor het gevoel dat jouw gast aan het bezoek aan je zaak overhoudt. Natuurlijk moet de setting goed zijn, mensen voelen zich ongemakkelijk als er minder dan vijft...

Economie
FNV Horeca bereikt cao-akkoord horeca met 3% loonsverhoging

FNV Horeca en CNV Vakmensen hebben met werkgeversorganisatie Koninklijke Horeca Nederland een onderhandelingsakkoord bereikt voor een nieuwe cao horeca. Het belangrijkste resultaat is een loonsverhoging van in totaal 3%. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca, over het behaalde onderhandelingsakkoord:...

Internationaal Michelin
De Michelin Gids, TripAdvisor en TheFork lanceren een internationale strategische partnership 

De Michelin Gids heeft zijn krachten gebundeld met TripAdvisor en TheFork. Zij verbreden hiermee het aanbod voor gasten om een ideale dinerervaring te vinden, evenals een verbeterde toegang tot een bredere keuze aan hoogwaardige restaurants over de hele wereld. Michelin en TripAdvisor, met docht...

Awards Events Culinair
Gault&Millau 2020: Soenil Bahadoer beste chef, nog 16 winnaars

Soenil Bahadoer van De Lindehof in Nuenen is door Gault&Millau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Dit gebeurde tijdens de presentatie van de culiniare gids vanmiddag in Amsterdam. "Wat chef Soenil Bahadoer zo bijzonder maakt, is niet in een paar woorden te vatten, maar des te beter te ervar...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: