Franse cuisine met Chinees hart

6 maart 2014 |
Franse cuisine met Chinees hart<

Haarlem is een uniek restaurant rijker. Met het sabreren van champagne verrichtte de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders de opening van restaurant Toujours Fish & Meat. Deze traditie stamt uit de tijd
van Napoleon en werd toegepast tijdens het vieren van een overwinning; heel passend dus bij dit Frans georiënteerde restaurant. Nadat de fles met de champagnesabel werd onthoofd, kon er samen met de eigenaren Xiadong en Wotchao en alle genodigden geproost worden op de horecagelegenheid aan de Oude Groenmarkt in Haarlem.

Vis en vlees van superkwaliteit
Tijdens de opening werden pure en authentieke streekgerechten uit de Franse keuken geserveerd. Verse oesters, sashimi van tonijn, kalfstartaar, uiensoep, charcuterie, garnalencocktail en een kaasproeverij werden aan de genodigden gepresenteerd. De kernwaarden van Toujours: vis en vlees van superkwaliteit, in prachtige eenvoud bereid. De gerechten die tijdens de opening werden geserveerd, gaven een smakelijk voorproefje van de inspirerende kaart van Toujours, met verser dan versere gerechten. Dagelijks kan bovendien genoten worden van de steeds wisselende ‘petite amuses & croûtes’ van het huis.

Over Toujours Fish & Meat
Oesters, vis en kreeft krijgt Toujours dagelijks geleverd uit IJmuiden. Het restaurant kiest voor seizoensproducten, als het niet vers en van topkwaliteit verkrijgbaar is, serveert Toujours het niet. Ook het vlees is van hoog niveau: Black Angus steaks en met graan gevoerd rund uit Australië. Prachtig vlees met een diepe, volle smaak. Dat alles wordt geserveerd in een moderne, stoere maar onmiskenbaar Franse ambiance. Franse invloeden zijn bij Toujours op alle niveaus te vinden. De Fransen serveren bij een glas wijn vrijwel altijd een passend gerechtje en dat doet Toujours dus ook. Rond borreltijd staan daarom verschillende ‘petite amuses’ op de bar waarvan de gasten kunnen proeven in afwachting op het diner. Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner.

Over de eigenaren
Xiadong en haar echtgenoot Wotchao Sun komen beide uit een horecagezin, maar hadden eigenlijk voor een heel andere loopbaan gekozen (hij was jurist, zij was accountant). Toen Fransman Wotchao zijn huis en loopbaan achterliet om zich bij zijn geliefde Xiadong in Nederland te voegen, besloten ze om dan maar helemaal het roer om te gooien en iets te doen waar hun hart echt sneller van ging kloppen: de horeca. Ze openden met succes het restaurant L’Anders in Haarlem. Maar visliefhebber Wotchao wilde graag een restaurant zoals hij ze uit Frankrijk kende: voedsel van een hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt. En uiteraard met vis op de kaart.

Thijs Jacobs

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Wet- en regelgeving
Rechter: maaltijdbezorgers Deliveroo geen zzp'ers, Deliveroo in beroep

De maaltijdbezorgers van Deliveroo zijn zzp'ers en mogen aanspraak maken op dienstverband. Dat bepaalde de rechter in Amsterdam vanmiddag. Deliveroo gaat in beroep tegen de uitspraak. Vorig jaar besloot Deliveroo om de aflopende contracten van bezorgers niet te verlengen. Zo konden bezorgers...

Zo zet je een succesvol horecaconcept neer

Het ene na het andere horecaconcept werd de laatste jaren geopend. Van vegan koffie bars en bierkelders tot een heus avocadorestaurant. En allen succesvol! De wens van de consument verandert drastisch en om bij te blijven is een helder concept nodig. De HM Academy helpt je daarbij en organiseert op ...

Achtergronden Culinair
Jubilerend l’Atelier schenkt cheque aan KiKa

Restaurant l’Atelier in Gulpen bestaat 20 jaar. Eigenaren Ellen en Hans Kinkartz hebben dat bijzondere feit zondag 13 januari gevierd. Met een speciale jubileumlunch werd liefst €4500,- opgehaald voor Stichting KiKa (Kinderen Kankervrij). Er was voor eigenaren Ellen en Hans Kinkartz ma...

Awards Van der Valk
Restaurant Van der Valk Hotel Hoorn is Restaurant van het Jaar 2018

Restaurant Van der Valk Hotel in Hoorn heeft vorige week de VVV Dinercheque 'Restaurant van het Jaar 2018' Award in ontvangst genomen. Deze prijs werd voor het derde jaar op rij uitgereikt door VVV Nederland, de uitgever van de VVV Dinercheque. "Wij zijn heel blij met deze award"...

Koffie & thee Achtergronden
Onderzoek prijsontwikkeling koffie en thee in lunchrooms

De prijsontwikkeling van koffie en thee binnen lunchrooms is nog vrijwel nooit onderzocht. Daarom deed de redactie van vakblad Lunchroom zelf een onderzoekje naar de prijsontwikkeling gedurende de afgelopen twee jaar en daarbij keken zij ook nog verder terug, naar het jaar 2001 om precies te zijn. I...

Onderwijs Ondernemen
Training concepting voor gepassioneerde horecaondernemers

Op 21 januari 2019 vindt de eerstvolgende trainingsdag over 'concepting' plaats in Bunnik. Onderscheidend zijn met je zaak is immers lastig, zeker met de hoeveelheid trends die je om de oren vliegen en al die zaken om je heen die ook vernieuwend (denken te) zijn. Hoe val jij dan juist op? De...

Meer nieuws

Nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: