Franse cuisine met Chinees hart

6 maart 2014 |
Franse cuisine met Chinees hart

Haarlem is een uniek restaurant rijker. Met het sabreren van champagne verrichtte de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders de opening van restaurant Toujours Fish & Meat. Deze traditie stamt uit de tijd
van Napoleon en werd toegepast tijdens het vieren van een overwinning; heel passend dus bij dit Frans georiënteerde restaurant. Nadat de fles met de champagnesabel werd onthoofd, kon er samen met de eigenaren Xiadong en Wotchao en alle genodigden geproost worden op de horecagelegenheid aan de Oude Groenmarkt in Haarlem.

Vis en vlees van superkwaliteit
Tijdens de opening werden pure en authentieke streekgerechten uit de Franse keuken geserveerd. Verse oesters, sashimi van tonijn, kalfstartaar, uiensoep, charcuterie, garnalencocktail en een kaasproeverij werden aan de genodigden gepresenteerd. De kernwaarden van Toujours: vis en vlees van superkwaliteit, in prachtige eenvoud bereid. De gerechten die tijdens de opening werden geserveerd, gaven een smakelijk voorproefje van de inspirerende kaart van Toujours, met verser dan versere gerechten. Dagelijks kan bovendien genoten worden van de steeds wisselende ‘petite amuses & croûtes’ van het huis.

Over Toujours Fish & Meat
Oesters, vis en kreeft krijgt Toujours dagelijks geleverd uit IJmuiden. Het restaurant kiest voor seizoensproducten, als het niet vers en van topkwaliteit verkrijgbaar is, serveert Toujours het niet. Ook het vlees is van hoog niveau: Black Angus steaks en met graan gevoerd rund uit Australië. Prachtig vlees met een diepe, volle smaak. Dat alles wordt geserveerd in een moderne, stoere maar onmiskenbaar Franse ambiance. Franse invloeden zijn bij Toujours op alle niveaus te vinden. De Fransen serveren bij een glas wijn vrijwel altijd een passend gerechtje en dat doet Toujours dus ook. Rond borreltijd staan daarom verschillende ‘petite amuses’ op de bar waarvan de gasten kunnen proeven in afwachting op het diner. Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner.

Over de eigenaren
Xiadong en haar echtgenoot Wotchao Sun komen beide uit een horecagezin, maar hadden eigenlijk voor een heel andere loopbaan gekozen (hij was jurist, zij was accountant). Toen Fransman Wotchao zijn huis en loopbaan achterliet om zich bij zijn geliefde Xiadong in Nederland te voegen, besloten ze om dan maar helemaal het roer om te gooien en iets te doen waar hun hart echt sneller van ging kloppen: de horeca. Ze openden met succes het restaurant L’Anders in Haarlem. Maar visliefhebber Wotchao wilde graag een restaurant zoals hij ze uit Frankrijk kende: voedsel van een hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt. En uiteraard met vis op de kaart.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Personeel
FNV Horeca: afbouw steunmaatregelen leidt tot vertrek vakkrachten uit horecasector

De gisteren verstuurde Kamerbrief over de aanvullingen op het steun- en herstelpakket, alsmede het persmoment van het Kabinet van gisteravond zorgen voor grote onrust in de horecasector. FNV Horeca vindt het onvoorstelbaar dat het Kabinet gisteravond aangeeft dat er nog te weinig resultaten zijn om ...

Coronacrisis
Horeca blijft zeker nog dicht tot december

Waar iedereen al wel rekening mee hield, is gisterenavond bevestigd door minister De Jonge: de gedeeltelijke lockdown duurt in ieder geval nog tot december en 'wellicht tot in het nieuwe jaar'. Dit houdt in dat de horeca tot december de deuren gesloten moet houden. Er wordt op dit moment nog ...

Economie Coronacrisis
Dit zijn de aanvullingen op het derde steunpakket corona

De opleving van het coronavirus en de huidige maatregelen hebben flinke gevolgen voor de economie. Het kabinet stelt extra geld beschikbaar voor ondernemers die door de recente maatregelen een onevenredig harde klap hebben gekregen. Zo krijgt de horeca een eenmalige subsidie op aangelegde en nu onbr ...

Awards Culinair
Lekker500 komt uit in aangepaste vorm

Lekker500, de onafhankelijke restaurantgids van Nederland die dit jaar voor de 43ste keer verschijnt, heeft een aangepaste vorm waarin een podium wordt geboden aan de restaurateur. De speciale editie is een gids zonder ranking, als ode aan de helden van de horeca. Alle nog bestaande restaurants u ...

Branded Content
Professionele keukenapparatuur haal je bij een expert

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe keukenapparatuur wil je natuurlijk het beste van het beste. Bij HorecaRama vind je naast de laagste prijsgarantie ook een indrukwekkend assortiment keuken en horeca apparatuur. Of je nu zoekt naar een professionele aan- en afvoertafel of een koelkast van hoge kwal ...

Achtergronden Coronacrisis
Horecaondernemers krijgen eenmalig gemiddeld 2500 euro overheidssteun

De horecabedrijven die vanwege de coronacrisis gesloten zijn, kunnen een eenmalige uitkering van gemiddeld 2500 euro tegemoetzien. Het bedrag is afhankelijk van het geleden omzetverlies, dus een gemiddelde op basis van deze rekensom: 2,75 procent van het verlies aan omzet. Dit meldt de NOS op basis ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: