Franse cuisine met Chinees hart

6 maart 2014 |
Franse cuisine met Chinees hart<

Haarlem is een uniek restaurant rijker. Met het sabreren van champagne verrichtte de Haarlemse burgemeester Bernt Schneiders de opening van restaurant Toujours Fish & Meat. Deze traditie stamt uit de tijd
van Napoleon en werd toegepast tijdens het vieren van een overwinning; heel passend dus bij dit Frans georiënteerde restaurant. Nadat de fles met de champagnesabel werd onthoofd, kon er samen met de eigenaren Xiadong en Wotchao en alle genodigden geproost worden op de horecagelegenheid aan de Oude Groenmarkt in Haarlem.

Vis en vlees van superkwaliteit
Tijdens de opening werden pure en authentieke streekgerechten uit de Franse keuken geserveerd. Verse oesters, sashimi van tonijn, kalfstartaar, uiensoep, charcuterie, garnalencocktail en een kaasproeverij werden aan de genodigden gepresenteerd. De kernwaarden van Toujours: vis en vlees van superkwaliteit, in prachtige eenvoud bereid. De gerechten die tijdens de opening werden geserveerd, gaven een smakelijk voorproefje van de inspirerende kaart van Toujours, met verser dan versere gerechten. Dagelijks kan bovendien genoten worden van de steeds wisselende ‘petite amuses & croûtes’ van het huis.

Over Toujours Fish & Meat
Oesters, vis en kreeft krijgt Toujours dagelijks geleverd uit IJmuiden. Het restaurant kiest voor seizoensproducten, als het niet vers en van topkwaliteit verkrijgbaar is, serveert Toujours het niet. Ook het vlees is van hoog niveau: Black Angus steaks en met graan gevoerd rund uit Australië. Prachtig vlees met een diepe, volle smaak. Dat alles wordt geserveerd in een moderne, stoere maar onmiskenbaar Franse ambiance. Franse invloeden zijn bij Toujours op alle niveaus te vinden. De Fransen serveren bij een glas wijn vrijwel altijd een passend gerechtje en dat doet Toujours dus ook. Rond borreltijd staan daarom verschillende ‘petite amuses’ op de bar waarvan de gasten kunnen proeven in afwachting op het diner. Toujours is zeven dagen per week geopend voor borrel en diner.

Over de eigenaren
Xiadong en haar echtgenoot Wotchao Sun komen beide uit een horecagezin, maar hadden eigenlijk voor een heel andere loopbaan gekozen (hij was jurist, zij was accountant). Toen Fransman Wotchao zijn huis en loopbaan achterliet om zich bij zijn geliefde Xiadong in Nederland te voegen, besloten ze om dan maar helemaal het roer om te gooien en iets te doen waar hun hart echt sneller van ging kloppen: de horeca. Ze openden met succes het restaurant L’Anders in Haarlem. Maar visliefhebber Wotchao wilde graag een restaurant zoals hij ze uit Frankrijk kende: voedsel van een hoge kwaliteit dat in een eenvoudige ambiance voor een betaalbare prijs geserveerd wordt. En uiteraard met vis op de kaart.

Thijs Jacobs

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Food trends
De Dessertclub creëert eerste zoete bitterbal van Nederland

Het eerste dessert only pop-up restaurant van Nederland, de Dessertclub, krijgt wegens het grote succes een vervolg. Op 1 oktober opent het restaurant opnieuw haar deuren in Apeldoorn met een compleet nieuw 7-gangen menu. De Dessertclub heeft daarvoor een bijzondere versie van een typisch Nederlands...

Drinks trends
Consument kiest voor bewustere drinks sinds de lockdown

Met dank aan de crisis waarin we ons nog steeds begeven, maken consumenten steeds bewustere keuzes. Maar hoe uiten de consumententrends van nu zich eigenlijk? Het is niet gek te concluderen dat de afgelopen periode en de situatie waarin we ons bevinden diepe sporen hebben achtergelaten. Niet alleen ...

Amsterdam Culinair
Taiko, in het Conservatorium Hotel, heropent en serveert Hiramasa Kingfish

Taiko, het bekroonde restaurant van Executive Chef Schilo van Coevorden, heropent op 30 september haar deuren voor hotelgasten en bezoekers. Na het succes van de Red King Crab, Wagyu, Wasabi en Soja menu’s, heeft het veelgeprezen modern-Aziatische restaurant van het Conservatorium hotel in Ams...

Nice 'n Easy
Zijn convenienceproducten ook gezond?

Convenienceproducten zijn een uitkomst voor de professionele keuken, vooral vanwege de tijdwinst die het gebruik ervan oplevert. Maar er zijn, bij overmatig gebruik van bepaalde soorten convenienceproducten, ook nadelen. Wieke van der Vossen, expert voedselveiligheid en etikettering bij het Voedings...

Awards Cocktails
Botanero verkozen tot beste cocktailbar van Nederland

Botanero Rotterdam is door mannenblad Esquire uitgeroepen tot Beste Nieuwe Cocktailbar van 2020. De vakjury van de jaarlijkse cocktailbarverkiezing prijst de Mexicaans-geïnspireerde cocktailbar ‘die laat zien waar de nieuwe Rotterdamse cocktailscene voor staat: cocktails van hoge kwalitei...

Branded Content Nice 'n Easy
De beste burgers en hotdogs vind je op Strijp-S

Bram van Uden: “Parkeren doe je voor de deur of dichtbij op P De Hoek. Blok 63-S vind je op 5 minuten loopafstand van station Strijp-S, het Klokgebouw of het PSV-stadion. Hier beleef je de energie en open sfeer van het culturele en creatieve hart van Eindhoven. Gewoon lekker eten, gezelligheid...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: