Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

25 juli 2019 | David Bakker

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen.

Eten, drinken en borrelen tussen de skyscrapers: op deze unieke plek aan de Maas komt de hele wereld samen. Donderdag 25 juli is de feestelijke opening van het zonovergoten terras en kan er vanaf 17:00 uur genoten worden van verfrissende drankjes, bites en live muziek van Juliet July. 

Gezellig terras


Het gloednieuwe terras van de Foodhallen is een gezellige plek voor een hapje, een drankje en good vibes in de zon, midden tussen de skyscrapers aan de rand van de Maas. Het terras heeft zo’n 200 zitplaatsen en heeft bijzondere eye catchers, zoals twee grote scheepsboeien uit de Rotterdamse haven. Door een windscherm en plantenbakken zit je overal lekker beschut. Een lijn met lampjes boven het terras maken de sfeer compleet. Op het menu staan de hapjes en drankjes die je in alle keukens van de Foodhallen kunt bestellen.


Ambachtelijk bier en ‘bakkie troost’


Van koffie en cake tot volledig verzorgde diners, van street food tot haute cuisine: bij de Foodhallen Rotterdam zijn de mogelijkheden eindeloos. Geniet samen met je vrienden, familie of collega’s van de lekkerste gerechten en smaakcombinaties van verschillende keukens van naam. Het centrale punt is de 14 meter lange bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke bieren. De internationale wijnklassiekers komen bij een aparte wijnbar vandaan. Het drankassortiment is deels lekker Rotterdams, zoals lokale bieren van Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Speciaal voor de Foodhallen is ook het speciaal-biertje Noordt Zuydt ontwikkeld. Voor liefhebbers van iets sterkers wordt het Schiedamse Bobby’s Gin geschonken. In de koffiecorner kun je al vroeg in de ochtend terecht voor een straf ‘bakkie troost’.

Vijftien keukens


Met gerechten uit vijftien verschillende keukens is er voor ieder wat wils. Zoals de heerlijk verse vis van Bar Pulpo en vegetarische, plant based hapjes van Backyard. Ga voor dim sum langs bij Baomazing, bij Kyatcha voor kakelverse Japanse sushi of probeer de smaakvolle Surinaamse gerechten bij Caribinoo Latino.

Foodhallen Rotterdam serveert ook haute cuisine voor een zachte prijs. Bij Foodshed serveren topchefs Erik en Julien van Loo van sterrenrestaurant Parkheuvel een originele versie van streetfood en bereiden zij voor je ogen fingerfood op topniveau. Denk daarbij aan kingfish ceviche, krokant buikspek of een heerlijk stroopwafel dessert. Ook kun je kiezen voor een uitgebreider driegangen diner.



Bands & Bites


Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, een bijeenkomst of een evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.


De Foodhallen Rotterdam, het zusje van de hallen in de hoofdstad, bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het moderne interieur, met sfeervolle bollampen, veel hout en ruime balies, zorgen voor een gezellige sfeer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Fastservice Vega
KFC gaat een week lang 'kiploos' door het leven

Het Kentucky Fried Chicken restaurant aan het Binnenwegplein in Rotterdam verruilt van 9 t/m 15 maart, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, een week lang alle kip op het menu voor vegetarische opties. Dit wereldwijde historische moment voor KFC is tevens het startschot van de landelijke introduct...

Food Achtergronden
Onderzoek: gebruik jij convenience in de keuken?

Graag je aandacht voor dit leuke onderzoek, waarvan we de resultaten binnenkort publiceren. We willen graag weten of jij in je zaak convenience - of gemaksproducten (feitelijk zijn ze hetzelfde) gebruikt. De trend is ambachtelijk en lokaal, maar in hoeverre uit zich dat in de praktijk? Is enkel werk...

Drinks Marketing
Wat doe jij met Wereld Whisky dag?

Op vrijdag 27 maart vieren wij met z’n allen ‘Wereld Whisky Dag’. De dag waarop wij onze tulpvormige glazen uit de kast halen, halfvol schenken om vervolgens te proosten met elkaar. Overal op de wereld vinden er evenementen plaats, ook in Nederland dus. Dit evenement kun je zelf or...

Restaurant
Uniek wereldrestaurant met Asian drive-through

Kampen is over elf maanden als eerste in Nederland een wereldrestaurant met Asian drive-through rijker. De heipalen gaan deze weken de grond in. De bouw van het unieke restaurant bij Kampen Zuid wordt gerealiseerd door Weever Bouw uit Kampen als hoofdaannemer. Bo Qiu, de eigenaar van onder andere wo...

Restaurant Brooks: seizoensproducten van Hollandse bodem

Vanaf maart heeft de menukaart van restaurant Brooks in Amsterdam-Zuid een geheel nieuw culinair concept. Executive chef Ruud Wirken stelde een nieuwe kaart samen vol heerlijkheden om samen te delen. Een menu van wereldse gerechten, bereid met de lekkerste seizoensproducten, het liefst van Hollandse...

Awards Culinair
De Librije 6 jaar op rij de beste

De winnaars van de zesde editie van de Restaurant Awards zijn zojuist bekend gemaakt. Vijfhonderd gerenommeerde chefs mochten ook dit jaar weer hun stem uitbrengen in twaalf verschillende categorieën. De Librije (Zwolle) is voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot 'Beste Restaurant van Ned...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: