Foodhallen Rotterdam opent zomers terras

25 juli 2019 | David Bakker

Midden tussen de industriële pakhuizen en hypermoderne woontorens op de Kop van Zuid opent het zonnige en gezellige terras van de Foodhallen Rotterdam. Op het terras met ruim 200 zitplaatsen en geïnspireerd op de haven, kun je genieten van alle drankjes en gerechten uit de Foodhallen.

Eten, drinken en borrelen tussen de skyscrapers: op deze unieke plek aan de Maas komt de hele wereld samen. Donderdag 25 juli is de feestelijke opening van het zonovergoten terras en kan er vanaf 17:00 uur genoten worden van verfrissende drankjes, bites en live muziek van Juliet July. 

Gezellig terras


Het gloednieuwe terras van de Foodhallen is een gezellige plek voor een hapje, een drankje en good vibes in de zon, midden tussen de skyscrapers aan de rand van de Maas. Het terras heeft zo’n 200 zitplaatsen en heeft bijzondere eye catchers, zoals twee grote scheepsboeien uit de Rotterdamse haven. Door een windscherm en plantenbakken zit je overal lekker beschut. Een lijn met lampjes boven het terras maken de sfeer compleet. Op het menu staan de hapjes en drankjes die je in alle keukens van de Foodhallen kunt bestellen.


Ambachtelijk bier en ‘bakkie troost’


Van koffie en cake tot volledig verzorgde diners, van street food tot haute cuisine: bij de Foodhallen Rotterdam zijn de mogelijkheden eindeloos. Geniet samen met je vrienden, familie of collega’s van de lekkerste gerechten en smaakcombinaties van verschillende keukens van naam. Het centrale punt is de 14 meter lange bar in het midden van de hal, met onder andere ambachtelijke bieren. De internationale wijnklassiekers komen bij een aparte wijnbar vandaan. Het drankassortiment is deels lekker Rotterdams, zoals lokale bieren van Brouwerij Noordt en Kaapse Brouwers. Speciaal voor de Foodhallen is ook het speciaal-biertje Noordt Zuydt ontwikkeld. Voor liefhebbers van iets sterkers wordt het Schiedamse Bobby’s Gin geschonken. In de koffiecorner kun je al vroeg in de ochtend terecht voor een straf ‘bakkie troost’.

Vijftien keukens


Met gerechten uit vijftien verschillende keukens is er voor ieder wat wils. Zoals de heerlijk verse vis van Bar Pulpo en vegetarische, plant based hapjes van Backyard. Ga voor dim sum langs bij Baomazing, bij Kyatcha voor kakelverse Japanse sushi of probeer de smaakvolle Surinaamse gerechten bij Caribinoo Latino.

Foodhallen Rotterdam serveert ook haute cuisine voor een zachte prijs. Bij Foodshed serveren topchefs Erik en Julien van Loo van sterrenrestaurant Parkheuvel een originele versie van streetfood en bereiden zij voor je ogen fingerfood op topniveau. Denk daarbij aan kingfish ceviche, krokant buikspek of een heerlijk stroopwafel dessert. Ook kun je kiezen voor een uitgebreider driegangen diner.



Bands & Bites


Iedere dinsdag kun je in de Foodhallen genieten van topartiesten die live komen spelen tijdens Bands & Bites. Ook voor een feestje, een vergadering, een bijeenkomst of een evenement kun je bij de Foodhallen Rotterdam terecht.


De Foodhallen Rotterdam, het zusje van de hallen in de hoofdstad, bevindt zich in het monumentale pakhuis Pakhuismeesteren, op één van de mooiste en spannendste plekken van de stad. Het gebouw werd vanaf 1818 gebruikt om exotische ingrediënten uit verre landen in op te slaan. Nu is het een geliefde verzamelplek voor lekker eten en drinken van over de hele wereld. In het industriële gebouw zijn de rauwe randjes van het oude pakhuis behouden, zoals hoge onafgewerkte plafonds en betonen pilaren. Net als de zeelieden die in de vorige eeuw het gebied bevolkten, eet je in de Foodhallen gezellig samen aan comfortabele, houten tafels. Het moderne interieur, met sfeervolle bollampen, veel hout en ruime balies, zorgen voor een gezellige sfeer.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Culinair
5&33 trapt truffelseizoen af

Goed nieuws voor alle truffel lovers! Het nieuwe truffelseizoen staat weer voor de deur en dat betekent dat restaurant 5&33 weer volledig in het teken van de truffel staat. De jaarlijkse 5&33 truffel kick-off is dit jaar in samenwerking met chefs Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Van...

Events Achtergronden
Kom je ons bezoeken op Gastvrij Rotterdam?

Uitgeverij PS: bv, de uitgever van jouw favoriete horecavakbladen, staat op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Bezoek je onze stand om van gedachten te wisselen? Heb je een innovatief horecaconcept of ben je op zoek naar informatie over de branche? We vertellen je er ook meer over de horecatrainingen v...

Interieur
Fotoreportage The Streetfood Club

The Streetfood Club in Utrecht siert de cover van de aanstaande RestaurantKrant. De najaarseditie ligt tijdens het schrijven van dit bericht bij de drukker. Nog een paar dagen wachten en dan lees je hoe Joost en Wes, eigenaren van The Streetfood Club, dit machtige concept hebben ontwikkeld (niet all...

Events Rotterdam
Burgerbar viert vijfjarig bestaan tijdens festival in Rotterdam

Ter Marsch & Co verblijdt 12.000 bezoekers met het grillen en flippen van award winning hamburgers. En omdat zij jarig zijn, delen zij tijdens het festival A Day at the Park op 21 september 2019 VIB (Very Important Burger) bandjes uit. Met zo’n begeerlijk VIB bandje krijg je op vertoon hie...

Awards Cocktails
Andrei Talapanescu van Pulitzer's Bar uitgeroepen tot Patrón Perfectionist Benelux 2019

Andrei Talapanescu, Head Bartender Pulitzer’s Bar, is uitgeroepen tot Patrón Perfectionist van de Benelux tijdens de Patrón Perfectionists cocktailcompetitie. Hij wist de jury te overtuigen van zijn kwaliteiten tijdens de Benelux finale in de Vondelkerk in Amsterdam en draagt nu ...

Opening Culinair
Midtown Grill Amsterdam heropend na renovatie

Na een twee maanden durende renovatie heeft het nieuwe Midtown Grill restaurant opnieuw haar deuren geopened. Midtown Grill is een spraakmakend steakhouse dat een ongeëvenaarde ervaring biedt met de beste steaks uit de vernieuwde open showkeuken, “Meat Experience Room” en exclusieve...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: