Foodboosters op menu DNA-restaurant

21 augustus 2013 |
Foodboosters op menu DNA-restaurant

Ondernemer Salem Samhoud en chef-kok Moshik Roth openen in Amsterdam op 31 oktober &samhoud foodlab, het eerste restaurant ter wereld dat geëxtraheerd natuurlijk DNA in gerechten verwerkt. Op
het menu staan 'boosters' die geest en lijf helpen met concentratie, veroudering tegengaan, en meer energie geven.

Voor lichaam en geest
Samhoud en Roth willen met dit vernieuwende restaurant concept innovatief voedsel toegankelijk maken voor iedereen. Door de juiste DNA-extracten te verwerken worden gerechten behalve smaakvol ook een foodboost voor lichaam en geest.

Complexe keuken, laagdrempelige zaak
Ondanks de bijzondere en complexe bereidingstechnieken van de gerechten is het restaurant laagdrempelig en simpel. &samhoud foodlab is van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat geopend. Op de kaart staan kleine shakes of maaltijden, maar ook een uitgebreide lunch of een diner met een 'GenBooster' naar keuze. Prijzen variëren van 5 euro voor een shake tot 35 euro voor een driegangen menu.

Extracten
De DNA-extracten die in de gerechten van het restaurant worden verwerkt zijn door het CFEF (Centre For Enhanced Food uit regio Wageningen) middels restrictie-enzymen geïsoleerd. Onderzoek en samenwerking tussen beide partijen heeft geleid tot de creatie van drie natuurlijke GenBoosters.

• De foodlab NeuroBooster: Voor optimale concentratie- en
retentievermogen
• De foodlab RejuvinationBooster: Voor vertraging van het
verouderingsproces
• De foodlab EnergyBooster: Voor een hoger energieniveau

Door Frank Lindner:mailto:frank.lindner@uitgeverijps.nl

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Corona
Coronamaatregelen verlengd, terrassen misschien open op 31 maart

Alle coronamaatregelen worden verlengd tot dinsdag 30 maart. Dat maakte premier Rutte zojuist bekend op de persconferentie. Als het R-getal onder de 1 blijft, ziet minister De Jonge kans om de terrassen per 31 maart te openen. Maar hij gaf ook aan dat de vooruitzichten voor een derde golf er niet go ...

Gastronomie Corona
Online tool maakt veilig uit eten gaan mogelijk

Wetenschappers van Wageningen University & Research, de TU Delft en het Erasmus MC hebben een online tool ontwikkeld om vast te stellen hoe binnenruimtes coronaproof ingericht en gebruikt kunnen worden, zo melden zij in een persbericht. In de video onderaan dit bericht zie je hoe het model in de ...

Interview Longread
Coronacrisis: van hotdogkeizer naar koekjeskoning

De onbetwiste hotdog- en cocktailkoning van Zwolle werd noodgedwongen een heuse koekjeskoning tijdens de coronacrisis. Rolf Dingerink vertelt over ondernemen in een turbulente tijd. Ten tijde van corona verantwoordelijkheid dragen voor een bedrijf in een branche die het zwaar heeft; dat brengt vele ...

Drinks Achtergronden
Zo verkoop je straks fors meer bier

Als de horeca straks (eindelijk) weer open mag, dan is het zaak om efficiënt en bewust te gaan verkopen. Kennis van sales is namelijk heel belangrijk om een zo hoog mogelijke omzet en marge te kunnen behalen. Ivo Thijssen (biersommelier en salestrainer) geeft daarom, in samenwerking met de Hore ...

Interview Ondernemen Themamaand energie
Zo kom je als ondernemer weer in je energie

De horeca heeft het bijzonder zwaar. Noodlijdende ondernemers zijn naarstig op zoek naar perspectief, besparingen en nieuwe omzetstromen. Interne energie is volgens Sebastiaan Hooft - auteur van het boek ‘APK voor ondernemers’ en zelf een ondernemende duizendpoot - daarin ‘key&rsqu ...

Achtergronden Corona
Haagse bronnen: geen versoepelingen deze maand

Vandaag, maandag 8 maart, besluit het kabinet over de coronamaatregelen na 15 maart, waarna er vanavond een persconferentie volgt. Er is al een en ander uitgelekt, waaronder het gegeven dat er voorlopig nog geen versoepelingen mogelijk zijn en dat de avondklok wordt verlengd tot 30 maart. De harde l ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: