Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

8 maart 2019 | Thijs Jacobs
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken<

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken van voedselverspilling en hen kennis te laten maken met de manier waarop de Hotelschool hiermee omgaat. Op de markt waren tien verschillende ‘food rescue’ bedrijven aanwezig, waarvan de studenten gerechten konden proeven.

Ron Blaauw met zijn bok

Bijzondere gast was Walter de bok. Mannelijke geiten worden doorgaans op jonge leeftijd geslacht, aangezien zij geen melk produceren. Dit vlees wordt veel geëxporteerd of weggegooid omdat hier in Nederland weinig vraag naar is. Op de markt toonde Ron Blaauw met zijn heerlijke rendang en satégerechten dat ook het vlees van een bok fantastisch kan smaken. Student Sasha: “Deze markt vertelt je het verhaal achter het voedsel dat je eet. Iedereen houdt van een goed verhaal - én je maag ook!”. 

De tomatensoep van Hotelschool The Hague, waarmee 4.000 kilo tomaten zijn gered, stond centraal op de markt. Dit is een van de producten die binnen het onderwijsprogramma PATE zijn gemaakt. PATE staat voor Practical And Theoretical Education en heeft als doel om studenten een verandering teweeg te laten brengen met een positieve impact op de Hotelschool The Hague, en op de maatschappij op zich. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN functioneren hierbij als referentiekader. Komend weekend neemt Hotelschool The Hague deel aan Veggie World, waar zij de potten geredde soep zullen verkopen. Veggie World is een beurs voor vegan producten en vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Opening Rotterdam
Eerste Nederlandse SUGO to go opent in Rotterdam

Biologisch, gezond, duurzaam én vers. Menig pizza liefhebber is verknocht aan de inmiddels befaamde pizza al taglio van SUGO. Dit blijkt niet alleen uit de veelbelovende recensies op Tripadvisor, maar ook uit de Deliveroo Pizza Contest 2019 waar SUGO de eerste plek bemachtigde. Nu SUGO vele h...

Opening Fastservice
Op dit nieuwe eetadresje in Maastricht draag je een slabber!

De hoofdstad van de zuidelijkste provincie van Nederland staat bekend om haar laissez-faire en bourgondische levensstijl. Het was dan ook geen moeilijk keuze voor spaghetticoncept BAVET waar in Nederland ze hun eerste vestiging zouden openen. Vanaf vandaag kan je op Markt 7 terecht voor een spaghett...

Events Internationaal
EQUIPHOTEL uitgesteld naar 2022

Gezien de huidige situatie rondom de COVID-19 epidemie, die momenteel op lokaal en mondiaal niveau voortdurend verslechtert, kondigt Reed Expositions France aan dat de 2020-editie van de EQUIPHOTEL, die oorspronkelijk gepland stond van 15 t/m 19 november 2020, is uitgesteld naar 2022. De afgelope...

Awards Vega
Dit is het beste groentenrestaurant ter wereld

We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot he...

Wet- en regelgeving Horeca & Recht
Een gewijzigde Bibob-toets: wat betekent dat?

Zoals iedere horecaondernemer weet, kan geen restaurant of café worden geopend zonder de daartoe benodigde vergunning of vergunningen. Bij de aanvraag van zo’n vergunning, bijvoorbeeld een exploitatie- of Drank- en horecawetvergunning, is het mogelijk dat de aanvrager een zogenaamde Bib...

Wet- en regelgeving Coronacrisis
Nieuwe coronamaatregelen: waarom moet de horeca eigenlijk eerder dicht?

Vanaf zondag 18.00 uur zijn de nieuwe coronamaatregelen van kracht gegaan, waarvan de meeste gericht zijn op de horeca. Premier Rutte toonde zich bezorgd over de verspreiding van het virus en vond de maatregelen nodig en logisch: "Hoe later op de avond, hoe moeilijker de anderhalve meter."...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2020 - Uitgeverij PS

Uitgave door: