Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken

8 maart 2019 | Thijs Jacobs
Food Rescue Market: ook bokkenvlees kan fantastisch smaken<

De afgelopen twee jaar heeft een team enthousiaste docenten en studenten van Hotelschool The Hague bijna 40.000 kilo voedsel gered en verwerkt tot duizenden heerlijke gerechten en producten. Gisteren organiseerde het team een ‘Food Rescue Market’ om zo de nieuwe studenten bewust te maken van voedselverspilling en hen kennis te laten maken met de manier waarop de Hotelschool hiermee omgaat. Op de markt waren tien verschillende ‘food rescue’ bedrijven aanwezig, waarvan de studenten gerechten konden proeven.

Ron Blaauw met zijn bok

Bijzondere gast was Walter de bok. Mannelijke geiten worden doorgaans op jonge leeftijd geslacht, aangezien zij geen melk produceren. Dit vlees wordt veel geëxporteerd of weggegooid omdat hier in Nederland weinig vraag naar is. Op de markt toonde Ron Blaauw met zijn heerlijke rendang en satégerechten dat ook het vlees van een bok fantastisch kan smaken. Student Sasha: “Deze markt vertelt je het verhaal achter het voedsel dat je eet. Iedereen houdt van een goed verhaal - én je maag ook!”. 

De tomatensoep van Hotelschool The Hague, waarmee 4.000 kilo tomaten zijn gered, stond centraal op de markt. Dit is een van de producten die binnen het onderwijsprogramma PATE zijn gemaakt. PATE staat voor Practical And Theoretical Education en heeft als doel om studenten een verandering teweeg te laten brengen met een positieve impact op de Hotelschool The Hague, en op de maatschappij op zich. De Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de VN functioneren hierbij als referentiekader. Komend weekend neemt Hotelschool The Hague deel aan Veggie World, waar zij de potten geredde soep zullen verkopen. Veggie World is een beurs voor vegan producten en vindt plaats op 9 en 10 maart in de Jaarbeurs Utrecht.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Awards Chefs
Restaurant ‘t Amsterdammertje wint Slag op de Schelde 2019

De vijfde editie van kookwedstrijd Slag op de Schelde is gewonnen door het team van sterrenrestaurant ’t Amsterdammertje in Loenen aan de Vecht. De persprijs van deze unieke jaarlijkse kookwedstrijd voor (sous)chefs op het water van de Oosterschelde ging naar restaurant De Sjalot in Nijmegen. ...

Verbouwen
WOK& maakt nieuwe start met vernieuwd concept

De Aziatische fast service formule WOK& maakt plaats voor een nieuw concept met een andere naam. JAMe serveert gerechten uit de wereldkeuken die vooral natuurlijk, vegetarisch en veganistisch zijn. ‘The healthiest place on earth’ is de slogan van de formule waarvan de eerste winkel i...

Culinair Internationaal
Imperium Jamie Oliver staat op omvallen

Ne eerdere berichtgeving in de Britse media heeft het bedrijf van Jamie Oliver bevestigd dat uitstel van betaling is aangevraagd. Dikwijls is dit de voorbode van een faillissement. Het gaat in dit geval om 25 restaurants, waarvan 23 Jamie's Italian restaurants. De lijst wordt gecompleteerd door ...

Opening
Indonesia breidt uit met franchiseformule en bezorgdienst

Nadat Wai Man Lo de Satebar-formule verkocht in 2016, richtte hij zich na een rustperiode in 2018 volledig op de herintroductie van het familierestaurant van zijn vader. Restaurant Indonesia kreeg een pop-uplocatie aan de Coolsingel in Rotterdam en een stek in de Foodhallen. Nu heeft het restaurant ...

Events
Kookgoot en GastRO 2019: culinair stadsfestival Rotterdam

In het weekend van 24, 25 en 26 mei staat de bekendste goot van Nederland weer volop in het culinaire zonnetje. De Rotterdamse Koopgoot wordt drie dagen lang gevuld met pittoreske terrassen, pop-up keukens en gastronomische hoogstandjes. Het evenement Kookgoot is dit jaar onderdeel van GastRO, het n...

Columns Blog
Column restaurateur Sico de Moel: Mijn Frenkie

De spelers van Ajax zijn populairder dan ooit. Europese topclubs azen op de jonge spelers die met Amsterdamse bravoure zoveel harten hebben gestolen. Het is een illusie om te denken dat je deze topspelers zou kunnen vasthouden. "Ajax is een fantastiche club, maar deze kans kan ik natuurlijk...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Lees Nu
Etiquette in de horeca
Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2019 - Uitgeverij PS

Uitgave door: