FNV Horeca: Verlenging horecasluiting niet onverwacht, wel zorgelijk

3 november 2020 | redactie

Vanavond heeft het kabinet bekend gemaakt dat de horeca langer gesloten blijft, ondanks de daling van het percentage positief geteste mensen. Edwin Vlek, bestuurder FNV Horeca: “De verlengde sluiting – die voor horecamedewerkers heel onterecht voelt - is een groot offer dat van de horeca gevraagd wordt. Laten we in vredesnaam hopen dat de vandaag bekendgemaakte aanvullende maatregelen dé hamerslag zijn om het virus succesvol in te dammen. Voor ons is het allerbelangrijkst dat de horeca de deuren zo snel mogelijk weer kan openen. Alle inspanningen moeten daarop gericht zijn.“

Hart voor de horeca

Horecamedewerkers hebben er afgelopen jaar alles aan gedaan om corona onder controle te krijgen en een veilige plek voor gasten te creëren. Edwin Vlek: “Nu de horeca langer dicht blijft roepen we het publiek op om deze medewerkers een hart te geven als blijk van waardering en ondersteuning. Dit kan via de digitale Hartenpot die FNV Horeca op haar social media kanalen heeft gelanceerd (#hartvoordehoreca).”

100% sluiting = 100% vergoeding

FNV Horeca verwacht ook van de overheid dat deze de sector ondersteunt in de vorm van 100% sluiting = 100% vergoeding. In plaats van de NOW-3 af te bouwen, zou de overheid de horeca tijdens deze verlengde sluiting juist extra steun moeten bieden. Hierdoor krijgen horecaondernemers meer ruimte om medewerkers in dienst te houden; medewerkers die de sector keihard nodig heeft als de deuren weer open mogen en die de sector anders massaal gaan verlaten. De steunpilaren van nu en de opleiders voor het horecapersoneel van morgen.

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Overig nieuws

Horeca naar de stembus deel 3; PVV

Op 17 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen. In aanloop naar die verkiezingen analyseert de redactie van De RestaurantKrant wat de grote politieke partijen voor ondernemend Nederland in hun verkiezingsprogramma hebben staan. Het zijn roerige tijden voor horecaondernem ...

Interview Corona
"Mijn terras open op 2 maart? Nee, dat levert alleen negatieve aandacht op"

Een actiegroep van 65 KHN-afdelingen heeft collega-horecaondernemers opgeroepen om op 2 maart de terrassen te openen. Dat ligt gevoelig, want de keerzijde van een dergelijke actie kan zijn dat het negatieve aandacht voor de branche oplevert. Monique van Klaveren is eigenaresse van Café d&rsqu ...

Achtergronden Gastronomie
De Loohoeve viert 5-jarig jubileum met menuboxen met gastchefs

Jeroen en Marleen Brouwer van hotel en sterrenrestaurant De Loohoeve in het Drentse Schoonloo brengen in maart 2021 speciale jubileummenuboxen uit samen met drie gastchefs. Het gaat om topchefs Soenil Bahadoer van De Lindehof (twee Michelinsterren), Jermain de Rozario van De Rozario (een Michelinste ...

Themamaand energie
Energielabels en keurmerken uitgelegd

Wie bewust onderneemt binnen de horeca, heeft zich vast al verdiept in de verschillende keurmerken en het energielabel van zijn of haar horecabedrijf. In dit artikel besteden we aandacht aan de verplichting om een energielabel te kunnen overleggen en de eisen die gesteld worden aan het verkrijgen er ...

Economie Corona
CBS: omzet horeca krimpt ongekend hard

De omzet van de horeca daalde in het vierde kwartaal van 2020 met bijna 44 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal, meldt het CBS. Dat is vooral te wijten aan de aanscherping van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. In het derde kwartaal maakte de horeca nog een forse o ...

Personeel Gastronomie
Adriaan Visser nieuwe hoofdsommelier Harry's Maastricht

Adriaan Visser is de afgelopen jaren werkzaam geweest in diverse gerenommeerde zaken, waaronder Cordial in Oss en tweesterrenrestaurant Tribeca in Heeze. Hij is de derde Nederlander die in het bezit is van de prestigieuze titel Advanced Sommelier. Bij Harry’s wordt hij eindverantwoordelijke vo ...

Meer nieuws

Schrijf gratis in voor de nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de nieuwsbrief!

Nieuwsbrief ontvangen

Copyright 2021 - Uitgeverij PS

Uitgave door: